כללי פונטים נטויים

• הוסף לסימניות
האם לפונטביט/פונטייפ קיימים פונטים במשקל נטוי?

• הוסף לסימניות
לא הרבה (בכלל בעברית משקל נטוי לא נחשב מאסט, בניגוד לאנגלית, וברוב הפונטים העבריים הוא לא קיים).
אבל יש קצת.
מה שעולה לי עכשיו שיוצא לי להשתמש הרבה - פרנק ריהל בלט.

• הוסף לסימניות
אני משתמש בפונטיים של פונטייפ וכשאני רוצה אותם נטוי אני עושה את זה באילוס.

• הוסף לסימניות
מה הדרך הכי טובה לעשות את זה באילוסטרייטור?
אין לי בכלל פונטים נטויים, ואני צריכה לשחזר איזה עיצוב שהשתמשו בו משום מה בפונט נטוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שניאור770;706070:
אני משתמש בפונטיים של פונטייפ וכשאני רוצה אותם נטוי אני עושה את זה באילוס.

זה אף פעם לא יראה כמו פונט שעוצב מלכתחילה כנטוי.

• הוסף לסימניות
פונטביט:
גפן
קטיפה

• הוסף לסימניות
הפונט הנטוי הטוב ביותר של פונטביט לטעמי הוא קטיפה, וגם גפן לא קוטל קנים. רואים שהשקיעו ביצירת משקל חדש ולא רק היטו משקל קיים.

• הוסף לסימניות
באינדי אפשר להטות באופן מלאכותי, במאפייני סגנון / Advanced Character Format / Skew.

• הוסף לסימניות
לפונטביט יש גם את שפע נטוי ובולד-נטוי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shira;706072:
מה הדרך הכי טובה לעשות את זה באילוסטרייטור?
אין לי בכלל פונטים נטויים, ואני צריכה לשחזר איזה עיצוב שהשתמשו בו משום מה בפונט נטוי.

תראי הסבר כאן:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=89801
אבל כמובן שזה לא יהיה כמו פונט שנוצר נטוי אלא רק יטה את הפונט הרגיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;706077:
זה אף פעם לא יראה כמו פונט שעוצב מלכתחילה כנטוי.

מכיון שבעברית כמעט ואין משקלים נטויים, בד"כ התוצאה תהיה זהה.
במשקל נטוי אמיתי האותיות בנויות בצורה שונה ולא רק מוטות הצידה, וזה כמעט ולא קיים בעברית.

דוגמה למשקל נטוי אמיתי אפשר לראות בגירסה האנגלית של Times New Roman.

אצל מסטרפונט יש הרבה משקלים נטויים אבל ברובם המוחלט מדובר בהטייה מלאכותית ולכן אין הצדקה לקנות את המשקלים הללו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה