הפונטים הלועזיים של פונטביט גרועים. גם לכותרות לא הייתי משתמש בהם. זה פונט אנגלי עם מבטא ישראלי מעצבן.
ב-PC רגיל ובפרט בווינדוס 7 ובפרט למי שיש לו את אינדיזיין והפונטים שהגיעו ביחד יש מבחר א-ד-י-ר של פונטים לעימוד ספר שמעמד ספרים של לפני 40 שנה לא היה חולם על כזה דבר.
אז בואו נתחיל (וכדי שתתיחסו למה שאני אומר ברצינות ולא כדי להשוויץ אומר שרוב עבודתי זה בעימוד ספרים באנגלית -- עימדתי כבר מעל 60 ספרים שהודפסו, אבל חשוב לא פחות שהשגתי ספרי טיפוגרפיה באנגלית שמשתמשים בהם במיטב מוסדות הלימוד בעולם ולמדתי אותם היטב, כך שכשמדובר בטיפוגרפיה לועזית יש לי ידע נרחב):
הפונטים הטובים ביותר באנגלית לעימוד ספרים כוללים את המרכיבים הבאים: ששה משקלים (regular, italic, semibold, semibold italic, bold, bold italic), ואת כל ששת המשקלים האלו יש במספר גדלים אופטיים. אדובה מסווגת אותם כך: caption, regular, subhead, display. כל אחד מתאים לגדלים שונים, כל שה-caption טוב לאותיות קטנות (עד 9pt), ו-subhead מ-14pt עד 24pt, ו-display למספרים גבוהים יותר. אין כאן מקום להאריך בהבדל ביניהם, אבל צריך להבין שאות קטן הוא שונה בעיצובו מאות גדול.
בנוסף, פונט לועזי טוב יכיל מספר של ליגטורות שחייבים להשתמש בהם בטיפוגרפיה טובה, כגון הליגטורות של ff, fl, fi, ffi, ffl וכו'
בנוסף, פונט לועזי טוב יכיל old style numerals, שזה ספרות שאינם אחידות בגודלם. כגון דא:
1234567890 במקום 1234567890
וכן חשוב שלפונט יהיה סדרת small caps אמיתי, שזה אומר אותיות גדולות (capitals) מעוצבות כך שהם באותו גובהה של האותיות הקטנות.
בנוסף, לפונט טוב יהיו ספרות מעוצבות במיוחד ל-superscript ו-subscript, ובהכי טובות גם numerator ו-denominator.
דוגמאות:
אחד מהפונטים הטובים ביותר לטקסט רץ שיש למשתמשי אינדיזיין הוא Garamond Premier Pro של Adobe. (שימו לב -- אין זה זהה ל- Adobe Garmond Pro, שהוא גם פונט מצויין, אבל בלי גדלים אופטיים). יש לו את כל המרכיבים שציינטי לעיל, ועוד הרבה כהנה (אותיות יוונית וסיריליט [רוסית] מותאמות, swash capitals, וכו'). יש עוד שתי פונטים שבאים עם אינדיזיין שכוללים גדלים אופטיים:
Warnock Pro ו-Arno Pro. והם כוללים את כל הנאמר לעיל.
חוץ מזה, למי שמוכן לוותר על גדלים אופטיים, יש מספר לא מבוטל של פונטים מצווינים שנמצאים על המחשב של משתמשי ווינדוס 7 ואינדיזיין:
Palatino Linotype, Minion Pro, Caslon Pro, Adobe Garamond Pro.
ל-Microsoft יש מספר פונטים יחסית חדשים ומעולים: Constantia, ו-Cambria.
ה-Palatino Linotype הוא פונט קלאסי, ונראה לי שהגרסה החדשה שמגיע בווינדוס 7 כולל המון דברים שלא היו בגרסאות קודמות.
עד כאן בקיצור נמרץ...
אריאל