כללי פונט "זכריה"

• הוסף לסימניות
נכנסתי לאתר של פונטייפ לראות אם ידידינו ר' אליהו הוסיף כבר משקלים ל"פנינה" (וראיתי שבינתיים לא) אבל גיליתי שם פונט חדש - "זכריה"
פונט בכתב יד עם נגיעה מזרחית-תימנית, לדעתי זה ממש יכול להתאים למי שצריך לעצב מודעות על פלאפל, או אריזות לחומוס/טחינה וכו'.

• הוסף לסימניות
אז מה, אתה היחצן החדש שלו? :):)

לגבי הפונט - יפה, אבל מזכיר מאד את ישמעאל של פונטביט, רק פחות משופץ.

• הוסף לסימניות
כבר רכשתי אותו ולא שמת לב אבל גם פונט קרטון נכנס לחדשים (וגם הוא נרכש) :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;340214:

אני מייחצן דברים שאני אוהב, שחשובים לי שיימשכו (ביניהם פונטייפ ופרוג)

אם אתה תיצור פונטים שיהיו טובים ושימושיים בעיניי, את החבילה הבאה אני קונה אצלך ובשמחה אייחצן גם אותך ללא תמורה...

אכן יש דמיון לישמעאל, אבל לדעתי הסגנון של זכריה לדעתי הוא פחות ערבי/מוסלמי (שימו לב לסהר באותיות ש' ול' בפונט ישמעאל) ויותר תימני/יהודי
(ובישמעאל אמנם יש אותיות שהם מבוססות על אותיות כתב יד כמו א' ומ', אך באופן כללי הוא מבוסס על אותיות מרובעות, לעומת זכריה שהוא יותר אחיד (כל האותיות בכתב יד) ולטעמי גם יותר יפה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;340232:
כבר רכשתי אותו ולא שמת לב אבל גם פונט קרטון נכנס לחדשים (וגם הוא נרכש) :)

קרטון דומה מאד לגופן "בלאגן" של בן נתן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;340214:

מחילה, אבל הרזולוציה שבה ידידי אתה מבחין בניואנסים של עיצוב, מטילה ספק בדבר היכולת הפוטנציאלית להגשמה עצמית בתחום.

הלכתי לבדוק על מה מדובר, ובהחלט התרשמתי לטובה.
פונט יפה, קריא, עם קצב שנראה טוב. הרבה דברים מזכירים הרבה דברים אחרים, אבל ל"זכריה" יש זכות קיום מכובדת משל עצמו, מעבר לעובדה שאינו מכיל רמיזות איסלמיות כמו בישמעאל.

ייתכן שציפית לניחוח חילבה, נסתפק בנתיים בג'חנון.

ואגב, עצה טובה לכל חבר של כל אחד: מטבע הדברים, כשאתם נתקלים ביצירת (הדבר מתחדד בנושאים עם נגיעה מסחרית - כמו במקרה דנן) מופת, נסו לרסן את ביטויי ההתלהבות. את החשד שאתם יח"צנים מטעם - אתם קונים ביושר. הכתיבה בפורום היא כלי נפלא, ההופך לחרב פיפיות עקב השימוש הנלוז שכופים עליו יח"צנים במחוזות אחרים. הנחת היסוד בפורום כשלנו צריכה להיות אחת: מה שקראת הינו האמת לאמיתה. לפחות לדעת הכותב.

גילוי נאות:
הנני מכר וחבר של אליהו פריד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;340362:
מחילה, אבל הרזולוציה שבה ידידי אתה מבחין בניואנסים של עיצוב, מטילה ספק בדבר היכולת הפוטנציאלית להגשמה עצמית בתחום.

הלכתי לבדוק על מה מדובר, ובהחלט התרשמתי לטובה.
פונט יפה, קריא, עם קצב שנראה טוב. הרבה דברים מזכירים הרבה דברים אחרים, אבל ל"זכריה" יש זכות קיום מכובדת משל עצמו, מעבר לעובדה שאינו מכיל רמיזות איסלמיות כמו בישמעאל.

ייתכן שציפית לניחוח חילבה, נסתפק בנתיים בג'חנון.

נא לקרוא שנית ויותר לעומק. רשמתי - מזכיר. לא שזה בדיוק אותו דבר אלא במראה הכללי - דומה, בלי להכנס לרזולוציות וניואנסים.
ולגבי היכולת הפוטנציאלית - אינני מתיימרת כרגע וגם לא בעתיד להכנס לתחום בניית פונטים, אז הרשה נא לי לקבל את אמירתך כהמלצה בלבד..

ואגב, אני מעדיפה סחוג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;340374:
ולגבי היכולת הפוטנציאלית - אינני מתיימרת כרגע וגם לא בעתיד להכנס לתחום בניית פונטים, אז הרשה נא לי לקבל את אמירתך כהמלצה בלבד..

חבל - הפסדת יח"צ שלי חינם

• הוסף לסימניות
אכן ניחוח של טחינה עולה באפי עת בחנתי את קוצי היודי"ן של זכריה ב"ר אליהו שיחי' לאוי"ט בבריאות ונחת, אמן כן יהי רצון.

פונט יפה, אמנם מוגבל לטווח שימושים לא רחב, אבל במקום שבו צריך אותו הוא נכנס כמו פיתה לחומוס...

• הוסף לסימניות
בס"ד

אהבתי את הפונט זכריה. לדעתי פריד צריך לעשות יותר פונטים בכתב יד-יחודיים בסגנון שלו,כי זה חסר.

• הוסף לסימניות
הפונטים של אליהו מיוחדים ומקוריים אחד אחד.
כמו בכולם, גם בפונט זכריה יש ייחודיות משלו.
אך מטבע הדברים, כשעושים פונטים בעלי אופי מסוים יש בהם דמיון לפונט מהחברה המתחרה שגם נושא את אותו אופי.
הפונטים בעלי צליל מזרחי, בכל חברות הפונטים יש קו דומה, ברגע שמתעמקים בהם מגלים את השינוי.

את הדוגמה המוחשית ביותר לכך ניתן לקבל מעיון בגופני 'וילנא' השונים, -שאותו מציעים למכירה כל חברות הפונטים, ובאחרונה אף הצטרפה חברת 'פונטביט' (לאחר שכנוע מאסיבי מצד ר' אליהו פריד...)- המסתכל בהם בצורה שטחית לא יגלה הבדל ביניהם, אולם המעמיקים יגלו הבדלים תהומיים...

להלן דוגמה של אות הנקראת 'מערב' מבית פונטביט המזכירה במבט ראשון אצ האות 'זכריה' אולם בעיון מעמיק מתגלים הבדלים מהותיים.

קבצים מצורפים

• פונט זכריה.jpg
    1.3 MB · צפיות: 82
  • הוסף לסימניות
הדיון על פרנקריהל ווילנא עבר לכאן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה