כללי פונט ליבורנה כבד

• הוסף לסימניות
חבל שחייבים להגיע עד אר"י למצוא את זה...:)

קבצים מצורפים

• Livo.jpg
    KB 79 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי, ווקסי נתן לך אותו מתנה? או שרק ראית אותו?
אולי תחלק גם לנו מתנות?!

• הוסף לסימניות
כפי שהבנתי זה גירסה מוקדמת של הפונט ליבורנה של פונטביט. ונדב עזרא הבין שצריכים לשנות את זה להגירסה של היום.

אני מעתיק דו שיח עם נדב עזרא בפורום הטיפוגרפיה של פונטביט:
שרוף_על_פונטביט:
יש פונטים שפגשתי ב-2 גרסאות. רציתי לדעת מה הסיבה והאם אפשר לקבל גירסא שניה אם רכשתי את הפונט?
מזל - בקטלוג הקו האמצעי של האות ש' מנותק מהבסיס. אצלי הוא מחובר.
תהילה - האות ש' ועוד כמה בקטלוג קצת מוזרים, עקומים, אצלי הם בסדר גמור.
ליבורנה - בקטלוג נראה שונה, גורמה - הקו התחתון של האות ק' אצלי מתחילה רק מסוף החלק העליון. ראיתי אצל אחרים שהקו מגיע מיותר גבוה (משמעותי).
אשמח לשמוע בנושא. אני עובד על פי.סי.

נדב עזרא:
במהלך שנות עבודתי על האותיות העבריות אני צובר ידע וניסיון וכפועל יוצא מכך אני לומד להתבונן בתוצאה באופן שונה מעת לעת. שינויים שביצעתי בפונטים שציינת וגם בפונטים אחרים נובעים מתוך הבנה שכך הפונט יתפקד בצורה טובה יותר כמכלול שלם. מדובר בדרך כלל בליטושים קלים שברוב המקרים, עין בלתי מנוסה לא תוכל להבחין בהם. למיטב הבנתי לא ממש אהבת את השינויים שמצאת והייתי שמח לשמוע מדוע, באופן מפורט יותר...

את הגרסאות החדשות אתה כמובן יכול להחליף בישנות במידה ותרצה בכך, חשוב שתדע שלא תוכל להשתמש בשתי הגרסאות בו זמנית מפני שהן נושאות את אתו שם פונט.

אליהו פריד:
לא תמיד המושלם הוא השלם. אני חושב שיש קסם מיוחד באותיות שעוצבו על ידך דווקא בשנים ההם, עם הפגמים הקלים שכיום אתה רואה. אני לא חושב שיש מקום לתקן אות שעוצב ברוח המציאות שהייתה לך אז עם רוח המציאות שבו אתה נמצא כרגע אלא אם כן הפגם הוא בלתי נסבל. כי אל אף שאתה רואה פגמים היום שלא ראית אז עדיין אמיתותה של האות טמונה במה שהיית אז.

נדב עזרא:
ניסית פעם לאכול בוסר? מאוד מזדהה עם הדברים שכתבת אין ספק בנאיביות טמון קסם שובא לב, לכן אני מאוד זהיר כשאני מחליט לבצע שינויים כאלה.

2OR:
אך למרות זאת אין ספק שישנם פונטים שהגרסא החדשה העלתה את היופי של הפונט בהרבה, בפונט 'תהילה' למשל, איך שהיא נראית בקטלוג היא ממש לא משהו, ואילו הגרסא היותר חדשה, מעולה!
ב'מזל' למשל קצת קשה להחליט, כי יש משהו מיוחד בגרסא הישנה וכו'...

והנה מה שנדב כותב על הפונט ליבורנה:

הפונט מגיע מעולם הפנטזיבה. הפונט ליבורנה מבוסס על כתבי יד מקוריים ומהווה אחד ממספר גרסאות שונות שעוצבו ברוח זו. אני מאמין שלמרבה הפלא דווקא העובדה שהפונט עובד ולוטש באמצעות מחשב באופן חופשי וללא השתדלות להיות נאמן לאמיתות האות כפי שבאה לדי ביטוי באמצעות הכלים בהם נוצרה האות במקור, העניקה לאות ערך נוסף במגיע מעולם הפנטזיה שבו הכל אפשרי. אותי באופן אישי די הפתיע מאוד ההצלחה של הפונט.

• הוסף לסימניות
אני רכשתי את הפונט ליבורנה כולל טעמים לפני שנתיים בערך
האם הגרסה החדשה שלו יותר מוצלחת?
אולי תצרפו את השינויים שנעשו בפונט

• הוסף לסימניות
בפונט ההוא שוקסברגר משתמש יש בו משהו אוטנטי יותר.
הפונט ליבורנה כיום הוא יותר חד, חדשני, קליט, נקי ועוד שלל דברים.

• הוסף לסימניות
אני משוגע על הליוורנה הישן (לשיטתכם), בגלל היציבות שיש לו בכל אות ואות.
למשל ה"ו", עומד ממש טוב. ולא מט לנפול כמו החדש.

אחר דקדוק ראיתי, שבפונטביט כנראה החליטו שמהליוורנו הישן אפשר לעשות לפחות עוד 2 גופנים, אז את האותיות שהיו יותר "עיגול" עשו מזה הליוורנו החדש, ואלו שהיו יותר מרובעים, עשו מזה תהילה. ואח"כ מתהילה לספרדי המעבר היה קל יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה