כללי פונט מיוחד לעבודה ע"פ דרישת הלקוח

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
רציתי לשאול איך אתם נוהגים במקרה הבא:
בא לקוח ומבקש עבודה עם דרישה ספציפית לפונט מסוים. העבודה כוללת ניקוד.
זה דורש רכישה של שני משקלים מנוקדים בעלות של כ750 ש"ח.
מצד אחד ברור שהלקוח לא יכול לדרוש ממני לרכוש את זה כתנאי לעבודה.
מצד שני לא נעים לבקש ממנו לרכוש את זה עבורי (הרי אם הוא ירכוש על שמו אני לא אוכל לעשות בהם שימוש, על פי תנאי הרישיון של כל יצרניות הפונטים).
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
סתם ככה- היית קונה את הפונט הזה?
אם כן- על חשבונך (ואולי השתתפות שלו)
אם לא- שהוא יקנה...

• הוסף לסימניות
הייתי מניחה לפניו את הנתונים: אין לי את הפונט הזה, העלות שלהם היא 750 ש"ח ולא הייתי רוכש אותם כרגע. יש לי להציע לך פונטים חלופיים מקצועיים כגון.... תן לו כמה אופציות.
רוב הלקוחות יבחרו פונט קיים ולא ירצו להשקיע כסף נוסף.
תן לו אם מתאים לך, גם את האופציה לשלם על הפונט חלק מהכסף, חצי או 3/4 מהסכום, עד היכן שלא היית משקיע.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול:
גרפיקאית ביקשה שאעצב לה משהו ואני מצטטת כאן את הדו שיח בינינו:
היא: יש כאן... וצריך לעצב...
החומר מוגן בזכויות יוצרים, נא לא להעביר אותו הלאה.
אם אין לך את הפונטים - תעדכני.
לאחר העבודה - תשלחי לי את קובץ האינדיזיין והלינקים יתקשרו חזרה.
אם יש שאלות נוספות - אני עובדת כעת על המחשב ואוכל לענות לך בשמחה.

אני: איזה פונטים הם? כנראה שאין לי אותם

היא: הפונטים מצורפים. [צירפה פונט של 3 משקלים ועוד פונט ס"ה 4]

אני: מצטערת, אני לא יכולה לעבוד הם פונטים שלא קניתי איתך הסליחה

היא: ברור שלא. אולם אם העבודה היא שלי - זה בסדר.
אח"כ תמחקי את הפונטים.

אני: בסדר מבחינת מי? לא חושבת שמותר

היא: איך שאת מבינה. נניח שהיית שכירה במשרד שלי, והפונטים - רכשתי אותם לצורך עבודתי. נראה לי שזה בסדר.
אבל אם לא נראה לך - זה בסדר מבחינתי.

cleardot.gif

אני: בתור שכירה זה היה בסדר אבל בכ"ז אני לא רוצה, חוץ ממה שיש לי גם חבילה מפונטביט ולהתקין פונטים אני צריכה לזכור אח"כ איזה למחוק ואני מוותרת על זה

היא: או-קיי. תודה בכל אופן.

***​
עיצבן אותי שהיא ציינה שהקובץ מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק ומצד שני שלחה לי בקלות פונטים...

• הוסף לסימניות
זה אחד הדברים המעצבנים ברישיונות השימוש, שהם קשיחים ולא מאפשרים גם דברים הגיוניים. אפשר להבין אותם, פרצה קוראת לגנב. אני חושב שגם אם היית שכירה שלה זה לא בסדר מצד רישיון השימוש, כי מדובר בפירוש על המיקום הגיאוגרפי של הפונטים - למשל: באתר אחד, על 5 מחשבים מחוברים ברשת או מחשב נייד אחד. יכול להיות שאם את שכירה שלה והיא מוחקת את הפונטים מהמחשב שלה, אז אולי זה בסדר להעביר אלייך. אני מניח שגם על זה חברות הפונטים יאמרו לא.

• הוסף לסימניות
לי היה כזה מקרה ממש עכשיו. הצעתי לו והוא רכש על חשבונו. הרישיון על שמי.
אבל אצלי היה אפשר להשתמש רק בפונט הזה. אולי אצלך זה שונה.
אם רוצים אפשר להתנות שבמקרה ותשתמש בפונט לעבודה אחרת תשלם לו אחוז מסויים.

• הוסף לסימניות
קניתי לפני כחודש כ50 משקלים ממסטרפונט, אפילו שלא נדרשתי להם עד עתה, רק בגלל שבכתב עת קבוע, היה את נרקיסים מודגש. הנקודה היא שרק לאחר שהגשתי הצעת מחיר, וקיבלתי אישור מאותו גוף. התברר שהם צריכים את זה ממש מותאם למה שהיה עד עתה. היה לי חשוב לשמר לקוח, ולומר "אני צריך לרכוש חבילה, תוכלו להוסיף עלות גופנים?", מתוך התייעצות עם אחד מהאנשים שם, שגם מכיר אותי והציע לי את העבודה, היה לא כל כך נראה מקצועי. ולכן רכשתי חבילה שלמה (כי לרכוש אחד ב350 שקל, זה פשוט חבל... מה גם שמאוד רציתי לקנות מהם עוד משפחות בעתיד הקרוב/רחוק). בתכל'ס לא הרווחתי הרבה מן העבודה.
הייתי יכול לומר שאין לי, והיו לוקחים מישהו אחר...
בסופו של דבר, זה טוב לי, כי יש הרבה גופנים של אורון, משפחת נרקיסים, שמאוד רציתי שיהיו אצלי, ורק לא מצאתי את הנכונות לרכשם ככה סתם, עכשיו שהתחייבתי לעבודה - זה דרבן אותי, ואני יכול לבחור ממה שרציתי עד עכשיו.
אם זה לקוח חד פעמי - לא יודע אם הייתי הולך על רכישה עצמית, הייתי כן מציע לו לממן חלק מזה, זה דומה לרכישת תמונות בצורה מסויימת. רק חשוב שלא יווצר מכך הפסד... הייתי ממליץ כמובן לשקול רכישת חבילה גדולה ומתוכה לבחור שניים מנוקדים. משתלם הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
זה ברור שאף אחד לא מצפה מגרפיקאי שיהיה לו את כל הפונטים בשוק! קרה לי כמה וכמה פעמים שהסברתי ללקוח שאין לי את הפונט המדוייק הזהז, אבל יש לי משהו דומה, אז או שנלך על משהו דומה או שאקנה לעצמי את הפונט שהם מבקשים ואוסיף את מלא המחיר (+ תוספת על הזמן הנדרש כדי לבצע את הקנייה) לחשבון הסופי. (דומה למה שכתב משהו כבר פה).

אין בזה שום חסרון מקצועיות. ומעניין שרוב הפעמים מהנסיון שלי הלקוחות דווקא כן מקפידים על הפונט המדוייק שהם בחרו וטעמם עמם, ושלמו בהבנה את התוספת. וכל הכבוד להם.

• הוסף לסימניות
אני מסכים עם אריאל, בגדול. אם אכן הלקוח בא עם דרישה ספציפית, ואם אכן נתתי לו חלופות ולא רצה, אין שום סיבה לרדת לעצמי לארנק ולחשוב אם כן הייתי קונה את זה מתישהו, ובטח שלא לשלם לו על זה אחוזים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י במבה לולו;1303629:
סתם ככה- היית קונה את הפונט הזה?
אם כן- על חשבונך (ואולי השתתפות שלו)
אם לא- שהוא יקנה...

מהיכן המצאת את הנוסחא הזאת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1303648:
קופצת על האשכול:
גרפיקאית ביקשה שאעצב לה משהו ואני מצטטת כאן את הדו שיח בינינו:
היא: יש כאן... וצריך לעצב...
החומר מוגן בזכויות יוצרים, נא לא להעביר אותו הלאה.
אם אין לך את הפונטים - תעדכני.
לאחר העבודה - תשלחי לי את קובץ האינדיזיין והלינקים יתקשרו חזרה.
אם יש שאלות נוספות - אני עובדת כעת על המחשב ואוכל לענות לך בשמחה.

אני: איזה פונטים הם? כנראה שאין לי אותם

היא: הפונטים מצורפים. [צירפה פונט של 3 משקלים ועוד פונט ס"ה 4]

אני: מצטערת, אני לא יכולה לעבוד הם פונטים שלא קניתי איתך הסליחה

היא: ברור שלא. אולם אם העבודה היא שלי - זה בסדר.
אח"כ תמחקי את הפונטים.

אני: בסדר מבחינת מי? לא חושבת שמותר

היא: איך שאת מבינה. נניח שהיית שכירה במשרד שלי, והפונטים - רכשתי אותם לצורך עבודתי. נראה לי שזה בסדר.
אבל אם לא נראה לך - זה בסדר מבחינתי.

cleardot.gif

אני: בתור שכירה זה היה בסדר אבל בכ"ז אני לא רוצה, חוץ ממה שיש לי גם חבילה מפונטביט ולהתקין פונטים אני צריכה לזכור אח"כ איזה למחוק ואני מוותרת על זה

היא: או-קיי. תודה בכל אופן.

***​
עיצבן אותי שהיא ציינה שהקובץ מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק ומצד שני שלחה לי בקלות פונטים...

היה לי לקוח אחד שיש לו פונטים מסויימים שהוא קנה בכסף מלא מחברת הפונטים והוא מגיע איתם (בדיסק) לגרפיקאים לצורך עבודה.
אני הייתי מתקינה את הפונטים לצורך העבודה שלו ומוחקת אותם בסיומה.

(למותר לציין שלא השתמשתי בפונטים אלו לשום עבודה אחרת מלבד לעבודות שלו - מכיוון שהפונטים שלו ולא שלי).

מעניין באמת לשאול את חברות הפונטים מה עושים במקרה כזה בו הלקוח כבר רכש את הפונטים אבל פשוט לא יודע לעצב לעצמו את המודעה - מה הדין?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה