- הוסף לסימניות
לא.זה כולל פסיכותרפיסטים?
וכן פסיכותרפיסטים הולסטיים?
לא.זה כולל פסיכותרפיסטים?
וכן פסיכותרפיסטים הולסטיים?
נראה שיש לך ידע רבכמובן שקיימים מעניקי טיפול פסיכותרפויטי שיש להם הכשרה קבילה.
פשוט צריך לשאול אותם דוגרי מהי הכשרתם.
והיה והכשרה אלטרנטיבית מספקת את הפונה - שילך על הכיוון בשמחה ובטוב לבב. אבל אלו רוצים טיפול עומק עם הכשרה מקפת - פחות כדאי להם להסתמך על מי שאין לו תואר שני טיפולי (גם מטפל באומנות יכול לכנות עצמו פסיכותרפיסט).
מקומות ההכשרה המוכרים לי (יתכן שאיני מכירה את כולם) אינם עומדים ברף הנדרש להצמחת מטפלים.יש מקומות שלא היית שוללת הכשרה אלטרנטבית?
תשובה נעימה ומפתיעה כאחדאשר לטיפולים ברפואה סינית - אני בעד מה שעושה טוב לאדם. גם פלצבו. וסליחה על שטחיותי (:
האמת שזו שאלה שראוי להרהר בה.תשובה נעימה ומפתיעה כאחד
מפתיעה כי אני אישית למדתי מהרבה מידע כאן על החשיבות של משהו מוסמך/אקדמאי/שני תארים טיפוליים/וכדו'.
אז אם עושה לאדם טוב טיפול אצל מישהו שלמד בנגיד באחד המקומות שמוזכרים כאן לפעמים אבל לא לטובה ושנויים במחלוקת?
או שכוונתך הייתה לדברים פיזיים יותר כמו דיקור?
מסכימה איתך בגדול,האמת שזו שאלה שראוי להרהר בה.
כרגע אין לי תשובה נחרצת נגד.
אםשיחות אצל מטפל בעל הסמכה לא מוכרת עושות למישהו טוב, אם קניית גלידה עושה לו טוב, אם דיקור סיני עושה לו טוב - אבל 'עושה טוב' הכוונה לטוב שאפילו אם הוא קצר מועד, הוא לא יותיר איזה רישום של נזק עתידי - אני ממש ממש לא מתנגדת להם.
לפי מה שידוע לי זה לא קיים אצל מישהו עם הכשרה מוסמכת (עו"ס קליני, פסיכולוג קליני, פסיכיאטר). אולי יש שמתמחים יותר בתחומים מסויימים, אבל לא פתאום לא קשורים.עוד שאלה שמטרידה אותי מכיוון אחר
ראיתי כאלו שכתבו (לא באשכול זה) שהן מוסמכות לטפל בטראומות אבל לא בטראומות בפגיעות מסוימות (למשל)
כאשר מטופל מתחיל טיפול, לעיתים הטראומה או המקור שלה עוד לא ידועים והנה לאחר כמה פגישות זה עולה ומגלים שזה בקטגוריית ה'לא-מוסמך', ואז מה? מעבירים אותו למטפל אחר? עד שהוא נפתח לטיפול או המטפל.
השאלה היא אם בטיפול מוסמך (פסיכולוג למשל) אין כזה דבר בכלל והוא מוסמך לטפל בכל סוגי הבעיות (למעט כמובן מה שמצריך פסיכיאטר)
וכל הלא מוסמך ל X כן מוסמך ל Y
זה לא מקצועי ולא הגיוני?
זה בדיוק מה שהיא צריכה להחזיק בראש מלכתחילה ולדעת שהבחירה שלה במטפלת לא מוסמכת אקדמית טומנת בחובה נטילת ריזיקה.מסכימה איתך בגדול,
הענין הוא שבשונה מדיקור סיני וגלידה - שיחות אצל מטפל לא מוסמך עלולות להזיק, ומאד.
ולפעמים הן עושות טוב בהתחלה והנזק נראה רק בהמשך.
איך המטופלת תדע שהיא לא הולכת להינזק?
אז הנטילת סיכון בפניה לגורם טיפולי כלשהו לא פוסחת על אף אחד כולל בפניה לבעלי התואר המוסמכים?חשוב להדגיש כי גם טיפול אצל מטפלים בעלי תואר אקדמי עלול להשאיר נזק. לא התואר עושה את האדם. ובסופו של דבר הרבה מאד תלוי באישיות המטפל/ת. נתקלתי לא אחת ולא שתיים במטפלים כנ״ל שפעלו בצורה לא אתית ועשו נזק רב.
בגדול נכוןאז הנטילת סיכון בפניה לגורם טיפולי כלשהו לא פוסחת על אף אחד כולל בפניה לבעלי התואר המוסמכים?
אכן, רק במקרה שלהם יש סמכות שתאכוף עליהם את הכללים ותדרוש מהם לשלם במקרה של הפרת כללי אתיקה.אז הנטילת סיכון בפניה לגורם טיפולי כלשהו לא פוסחת על אף אחד כולל בפניה לבעלי התואר המוסמכים?
גם פניה לרפואה פיזית טומנת בחובה סיכוניםאז הנטילת סיכון בפניה לגורם טיפולי כלשהו לא פוסחת על אף אחד כולל בפניה לבעלי התואר המוסמכים?
חד משמעי. ברורים ותפילות שהמטפל יהיה שליח טוב. ואם נראה לך שאין כמיה או שמשהו בהתנהלות לא תקין, תאמיני לעצמך. גם אם למישהו אחר הוא כן עזר.אז הנטילת סיכון בפניה לגורם טיפולי כלשהו לא פוסחת על אף אחד כולל בפניה לבעלי התואר המוסמכים?
מסייגת דבר אחדמסכימה איתך בגדול,
הענין הוא שבשונה מדיקור סיני וגלידה - שיחות אצל מטפל לא מוסמך עלולות להזיק, ומאד.
ולפעמים הן עושות טוב בהתחלה והנזק נראה רק בהמשך.
איך המטופלת תדע שהיא לא הולכת להינזק?
מה הכוונה לא מותאם? לא מקצועי?מסייגת דבר אחד
גם דיקור סיני לא מותאם עלול להזיק מאד
(אולי גם שיטות טיפול אלרנטיבי אחרות. על זה אני מדברת מנסיון)
מישהי שלא יודעת מה היא עושה.מה הכוונה לא מותאם? לא מקצועי?
שזה מעולה למטופלים הבאים שלא יפלו,אכן, רק במקרה שלהם יש סמכות שתאכוף עליהם את הכללים ותדרוש מהם לשלם במקרה של הפרת כללי אתיקה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //