קורונה פוסט של נדב אייל,

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, עיקר ההתפרצות היתה בעיר וואן, עיר של כ 11 מיליון. ועליה היה הסגר ארוך ואגרסיבי ביותר.
אין לי די נתונים לגבי המצב שהיה בכל אזור חוביי שהוא כמובן הרבה יותר גדול.
צריך לדעת דבר פשוט: אם נתוני הקרונה בארצנו הקדושה יוצאים ממשרד הבריאות, הרי שנתוני הקרונה בסין, יוצאים מהשירות החשאי הסיני...
הכל אינטרסים, הכל בלוף, הרבה מדיווחים משרת אותם בשביל לעורר פניקה במערב ובארה"ב. גם התמונות שיוצאים משם בחודשיים האחרונים הם שקר ובאות לקדם אינטרסים סינים.
ממתי סין שמוציאה להורג אלפי אנשים נהיתה הומנית? פתאום מעניין אותם חיים אדם של כמה מבוגרים...

• הוסף לסימניות
זה כלל לא סימפתי להתווכח ולמצות דיון.
כשאפשר להכחיש ולסלף כל דבר
להקשות ב'אולי' על מה שלא נוח
ולקבל בנחרצות תאוריה בלי לטרוח
העיקר שהוא תומך בהכחשת המציאות
שהרי נתונים אפשר להזיז ללא התבוננות
ולא מספיק שכנים סבים ומכרים שנפטרים
צריך גם לומר שמשפעת ג"כ היו ח"ו נגמרים
אם עיקש אל תתווכח, כי פתלתל הוא להמציא ולמרוח
ולעולם אותו לא תנצח.
כי דעה שנלקחת אישית
הופכת לדרך חיים בלתי מעשית
והופכת את הידע והאינטליגנציה
לכלי שמיש רק להסביר שהמציאות
בלתי סביר, והדמיון היא היא המציאות האמתית.

• הוסף לסימניות
ועדיין לא ראיתי התייחסות שלך לגבי מקומות שנתוני המתים שם מזעזעים כמו מספר מחוזות בניו יורק
אני באמת לא יודע להסביר את זה. את זה אני משאיר לאחרים.

אני לא יודע הכל, אני גם אומר שהזהירות נדרשת והיא חובה גמורה!

אבל יש כל כך הרבה דברים לא מובנים.

• הוסף לסימניות
לא ייאמן.
הטרול עדיין רעב,
והציבור ממשיך בהאכלתו.
עולם חסד יבנה!
אני מקווה שתתנצל בפניי, כשימצאו שמספר הנשאים בבני ברק גדול עשרת מונים ממה שדווח.

רבים מהמגיבים כאן יודעים זאת, הרבה מסכימים גם בגלוי, אני כלל לא היחיד בדעה זו.

לא לחינם, משרד הבריאות מתחיל עם הבדיקות הסרולוגיות דווקא בבני ברק...

• הוסף לסימניות
אני מקווה שתתנצל בפניי, כשימצאו שמספר הנשאים בבני ברק גדול עשרת מונים ממה שדווח.

רבים מהמגיבים כאן יודעים זאת, הרבה מסכימים גם בגלוי, אני כלל לא היחיד בדעה זו.

לא לחינם, משרד הבריאות מתחיל עם הבדיקות הסרולוגיות דווקא בבני ברק...
למה אתה מתמקד בבני ברק, כשפרסת כאן משנה שלימה בשלל נושאים.
משנה הסותרת לרוב את המציאות.

• הוסף לסימניות
אני באמת לא יודע להסביר את זה. את זה אני משאיר לאחרים
כשאתה בונה תאוריה אתה לא אמור להתעלם מעובדות ולסמוך שמישהו ודאי ימצא לזה הסבר
אם יש עובדות שסותרות באופן מובהק את התאוריה שלך אז "כנראה" שהיא לא נכונה וודאי שלא נכון לזעוק אותה מעל כל במה

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי להוסיף לדיון כמה עניינים חשובים בלי לפגוע באף אחד.

א. מידיעה ברורה הכי קרובה וכואבת שיכול להיות: היו גם היו נפטרים רבים גם בלונדון הבירה על מרכזיה הרפואיים המשוכללים, וגם במימונידיס הידוע לשימצה ומאונט סיני שבברוקלין נ"י, המווון שבדרך הטבע עוד אמורים היו להיות עמנו לאוי"ט, אילולא הקריסה המהדהדת בשל עומס החולים, דבר שלא זכור היסטורית באזורים אלו, ושוב, הכל מידיעה קרובה וכואבת.

ב. חבל לחזור שוב ושוב על כך שזה שפעת, בזמן שברור לכל רואה נכוחה שלא כך פני הדברים וכולם כבר מודים בכך היום.
זה נכון שעם היערכות נכונה עם מכשירי הנשמה מעקב אחר הטיפול בחולים וכו' היו נמנעים אסונות רבים אך כתמיד זו חכמה שבדיעבד, שכידוע מהווה סיכלות. באותה מידה אפשר לטעון כך על כל אסון בסדר גודל, ולא אכביר בדוגמאות.

ג. עוד כמה נקודות שבעזר ממעל סייעו לנו בהתמודדות בארה"ק.
1 הריחוק החברתי שהופעל יחסית מוקדם יחד עם עצירה די טובה של תיירות נכנסת
2 הרפואה הציבורית שעם כל מגרעותיה עדיין עדיפה עשרות מונים על זו שניתנת בקפיטליזם החזירי של ניו יורק לאלו שאין ידם משגת.
3 חופשת המחלה שאושרה מיד לכל מי שימצא חיובי, משא"כ בניו יורק שם הסתירו אנשים את מחלתם כדי לא להפסיד כסף!!!
4 וזו הסיבה האמיתית והיחידה, עלת כל העילות. אצלינו מדובר בארץ הקודש שעיני ה' בה ואשר אותה דורש תמיד,
באפריקה אגב, יקח להם עוד שנים עד שימותו מזה, בנתיים הם מתים ברבבותיהם מדי שנה מקדחת טיפוס אבולה ורעב.

ד.לאלו שניסו לרמוז שיש פה אולי קמפיין מתוכנן וכו' כיד הקונספירציה הטובה עליהם,
אין ספק שיש משהו נעים ואף מנחם באמירה שלמעשה העולם כמנהגו נוהג רק שיש כמה מושחתים ואנשי תקשורת וסדר עולמי חדש ולא יודע מה עוד שעושים הכל. אלא שלדעתי יהודי מאמין ברור לו שגם דבר הנעשה ע"י בני אדם מעשה האלוקים הוא, ורק ברצותו יצליחו הם לזעזע את כל העולם, ואני בתומי אלך ואנהג כפי אשר יורוני גדולים וטובים ממני להתחזק במה שצריך ולשמור על מה שצריך ולהתכונן לתיקון העולם במלכות ש-ד-י במהרה.

ה. הלוואי והיה ניתן (ואולי כשתיגמר תקופה זו יהיה ניתן) 'להרים' כזה קמפיין משומן ואגרסיבי בכל העולם על ההמונים המתים והחולים בכל שנה מנזקי העישון והסוכר, לדעתי מדובר באלפים מדי שנה רק פה בישראל לבדה. דא עקא שחברות הממתקים והטבק לא יתנו לזה לקרות.

• הוסף לסימניות
כשאתה בונה תאוריה אתה לא אמור להתעלם מעובדות ולסמוך שמישהו ודאי ימצא לזה הסבר
אם יש עובדות שסותרות באופן מובהק את התאוריה שלך אז "כנראה" שהיא לא נכונה וודאי שלא נכון לזעוק אותה מעל כל במה
זה שבבני ברק יש עשרות אלפי נשאים אינה תאוריה.
לאו דווקא בבני ברק, אחוז הנשאים בארץ ובכל העולם גדול לאין ערוך.מהמדווח.
אם תרצו, ניתן לגבות את זה במחקרים, אבל צריך גם קצת להפעיל את המח...
אולי אני נראה לכם פרובוקטור, אז זהו שלא, רבים רבים מכותבי הפורום הסכימו עם הנתונים האלו לגמרי.
היו כאלו שהסבירו שזה נס מיוחד שהיה בארץ שלא מתו כל כך הרבה.
היו עוד הסברים.
בכל מקרה הרוב לא הכחישו את הנתון הברור הזה.
כמובן, שבלי שתקבלו את הנתון הזה, אי אפשר להתקדם בויכוח, או אם תרצו - בתיאוריה.

• הוסף לסימניות
זה שבבני ברק יש עשרות אלפי נשאים אינה תאוריה.
לאו דווקא בבני ברק, אחוז הנשאים בארץ ובכל העולם גדול לאין ערוך.מהמדווח.
אם תרצו, ניתן לגבות את זה במחקרים, אבל צריך גם קצת להפעיל את המח..
פי כמה לדעתך המספר האמיתי גדול מהמדווח?

• הוסף לסימניות
מה תיתן לנו הידיעה הזו?
אני מבין שאתם חותרים למשהו, אני מבין למה, וזה בסדר גמור.
אבל אם אתם רואים שעל הנתון הכל כך פשוט הזה, אנשים מתווכחים בחירוף נפש, האין זה אומר דרשני?
טעות זו הושרשה ומביאה כל כך הרבה רעות חולות.
לדעתי ההפניה למלוניות נובעת מהטעות הזאת, הרי אין טעם לפנות למלוניות אם יש כל כך הרבה נשאים לא מזוהים.
הפניקה והבריחה מכל חולה קורונה גם אם הוא זקן וקשיש והדבר מסוכן לחייו.
הסגר שעשו על הערים החרדיות.
ועוד ועוד
ברור שאם אנשים ידעו את הידיעה הזאת משהו ישתנה.
וכן, לא כמו שאתם חושבים, טעות זו לדעתי, חלחלה עד למקבלי ההחלטות, עד לא מזמן.

• הוסף לסימניות
אבל אם אתם רואים שעל הנתון הכל כך פשוט הזה, אנשים מתווכחים בחירוף נפש,

הנתון הזה לגמרי לא פשוט. כלומר, אין נתון כזה לעת עתה בשום מחקר!
ברור שיש נשאים לא ידועים. הדבר הזה מוסכם על כולם.
השאלה הגדולה היא כמה יש?
פי 10? פי 20? פי 80?

למיטב ידיעתי אין כיום אף אחד בעולם שיודע כמה.
יש השערות אחדות, ויש התחלה של מחקרים.
עדיין אין תמונה.
לא חושבים כרגע שרוב האוכלוסיה נשאית.
משערים שיש נשאים לא ידועים רבים. אך לא בסדר גודל של רוב האוכלוסיה.
לא רק שאין מחקר שמראה על זה, גם לא הגיוני שתוך זמן כזה קצר יחסית, תידבק רוב האוכלוסיה.
קראתי באיזה מקום על השערה של עד פי 20.
ימים יגידו.

אם הבנתי נכון את טענתכם, אין טעם כל-כך לבודד חולים מאומתים אם במילא כמעט כולם נשאים.

1. בשביל להחליט דבר כזה, חייבים לדעת בצורה הכי ודאית, שזה נכון שכמעט כולם נשאים.
כאמור, אין כיום אף הוכחה לדבר כזה!
וגם בתיאוריה זה לא הגיוני, שהספיקו כמעט כולם להידבק.

2. גם אם יש הרבה נשאים ללא סימפטומים, צריכים לערוך מחקרים אם הם מדבקים באותה מידה כמו חולים עם סימפטומים.
זה לא בטוח.
התחילו לבדוק את זה. לא ידוע לי אם כבר יש מסקנות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הנתון הזה לגמרי לא פשוט. כלומר, אין נתון כזה לעת עתה בשום מחקר!
ברור שיש נשאים לא ידועים. הדבר הזה מוסכם על כולם.
השאלה הגדולה היא כמה יש?
פי 10? פי 20? פי 80?
לדעתי אכן המספר האמיתי יותר גדול אבל פי שניים או לכל היותר פי שלושה
אם נניח שאכן מדובר בפי עשרות פעמים מה שאומר שבתוך זמן קצר נדבקו בב"ב עשרות אלפי חולים איך יתכן שהנגיף נבלם שם וכמעט כל הבדיקות שם יוצאות שליליות?!
אותו דבר לגבי ניו יורק למשל ששם 2% מהמדינה חולים מאומתים ואם נניח שיש פי עשרות חולים זאת אומרת שכמעט כל המדינה נדבקה אז איך רוב מוחלט של הבדיקות שם יוצאות שליליות?!

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה