פופקורן - מאיזה גיל מותר?

• הוסף לסימניות
תדפיסי לה את מה שכותבים ב'טרם' ואפילו בהוראות למטפלות במעונים וכד' ותסבירי לה שאם חלילה קורה משהו, מילא הרישיון שלה וכו' זה פחות מעניין! הילד/ה שחלילה נפגעים לפעמים זה אל חזור ולא יעזור לה כלום!!! שווה לה הסיכון לעומת שליחה של פתק להורים שמבקש להימנע משליחת ממתקים מסויימים???

אני שלחתי עם כל אבא/אמא של שבת מה מותר ומה אסור להביא כל שבוע!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד לוי;1269181:
גם נקניקיות חתוכות לעיגולים וענבים מסוכנים ויש לחתוך לרבעים שלא יהיה עגול.
על כל הדברים שמגיעים ארוזים כתוב אזהרה סכנת חנק לילדים עד גיל 5.

נקניקיות התכוונת לחצאי/רבעי עיגולים, או חתוכות לאורך.

ואגב, אחיינית שלי כמעט נחנקה מבמבה כשהיתה בת חצי שנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גבינה צהובה;1269170:
ידוע שאסור לקטנים
אבל באמת- מאיזה גיל מותר?
(מה יש בגיל 5 שאין ב-4.10, אולי גם 5.5 זה עדיין מסוכן?)

גם דבש מותר רק מגיל שנה.
ויום לפני כן יכול להיות סכנה כי יש אינזים שמפרק את הדבש ומתפתח בגוף רק לאחר שנה מהלידה. תעיזו לתת יום לפני?
(מכירה לא מעט אמהות שמחכות שיעבור גם התאריך העברי וגם הלועזי... מה שבטוח.. :))

בכל מקרה בדברים האלו צריכים לעשות השתדלות ולא להתחכם. אם ההנחיות שקיבלנו הן:
לא לתת פיצוחים עד גיל 5
דבש עד גיל שנה
לא חוצים כביש לפני גיל 9
וכ"ו

החובה עלינו לעשות השתדלות ולהישמע להנחיות והקב"ה יוסיף שמירה על שמירתנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1269197:

אני באמת תמהה איך יכול להיות שנהייתי אני המוזרה במקום שכולן תדענה את הסכנה שיש בזה.

(דיברתי עם המנהלת של המוסדות והיא אמרה שהיא לא שמעה על זה אלא רק על פיצוחים... וכמובן שהם יבדקו ואם הם ימצאו שזה אכן סכנה מוכחת, הם יוציאו חוזר להורים וכ"ו)

הגננות באמת לא בסדר בקטע הזה, וזה ממש מוזר שאין הוראות ברורות מצד ההנהלה איזה ממתק אין לחלק בגן, כמו שיש הוראות אילו הכשרים אפשר להביא. אצלנו בגן גיל שנתיים (!!) אבא של שבת חילק מציצות:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YG&K;1269147:
אבל אם נותנים לילד בשימת לב בלי הגגרעין רק את החלק הלבן
זה גם בעיה?

כל חלקי הפופקורן עלולים לגרום לחנק. תראי אפילו מבוגרים שאוכלים כמה פעמים כמעט נחנקים..

גם פיצוחים יש הרבה שטועים לחשוב שאפשר לקלף להם ולפצח ולא מבינים שעצם הפיצוחים נוטים להתנפח ולהידבק לקנה ולכן הם אסורים בכלל גם בלי קליפתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1269197:

תגובתה הייתה:
"איפה את חיה... נו באמת, פעם אמרו ככה אבל היום אפשר לתת. "

(כאילו שהשתנה משהו בייצור היקף הקנה של הילדים....)

תקני חבילת פופקורן בחנות מעלית / אסם / טעמן שמכינים לבד וכד', ותראי לה שכתוב על זה:

קבצים מצורפים

• 12.png
    KB 376.1 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1269318:
תקני חבילת פופקורן בחנות מעלית / אסם / טעמן שמכינים לבד וכד', ותראי לה שכתוב על זה:

זה ממש לא משכנע.
היא עלולה לטעון שכמו שעל הציפס שכשר לפסח כתוב "עלול להכיל גלוטן", בגלל שהחברה רוצה לבטח את עצמה, כך גם במקרה הזה.

• הוסף לסימניות
הגננת נשמעת ממש לא אחראית!!!!
לא חלמתי שיש מישהו שלא פוחד שילד יאכל פופקורן
ואגב- מה בקשר לפריכיה ובייגלך???????
שמעתי שזה מאדדדדד מסוכן
נכון?

• הוסף לסימניות
הגננת הספציפית הזאת אחראית לגמרי בכל שאר הדברים.
גננת נורמטיבית. חברה מהשכבה שלי.

את רואה שכל שאר האמהות בגן שהבנות שלהן פחות מגיל 5 גם כן לא מבינות מה הבעיה בפופקורן.

• הוסף לסימניות
גם אצלנו כך, אף אחד לא קולט כמה זה מסוכן. הבן שלי מקבל בחיידר פופקורן מגיל 3!!! וגם בגן הפרטי שלפני כן נתנו לו פעם אחת... כשראיתי את זה כמעט פרחה נשמתי וכמובן אמרתי לגננת, ומאז הבעיה נפתרה, אבל לכו תדברו עם החיידר... הם עושים מה שנוח ולא מה שחשוב...

• הוסף לסימניות
מה לגבי טופי? זה בטיחותי יותר?
הבן שלי (שלוש), קיבל השנה עשרות! כאלו!
לא אשכח איך אחיינית שלי(שנתיים וחצי) לפני למעלה מעשור, נדבק לה טופי בתחילת הלוע
ואני, ילדה בת 12, הצלחתי להוציא לה את זה ברגע האחרון.
הילדים אצלי יודעים - טופי הולך לפח! בכל גיל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki aharon;1269602:
מה לגבי טופי? זה בטיחותי יותר?
הבן שלי (שלוש), קיבל השנה עשרות! כאלו!
לא אשכח איך אחיינית שלי(שנתיים וחצי) לפני למעלה מעשור, נדבק לה טופי בתחילת הלוע
ואני, ילדה בת 12, הצלחתי להוציא לה את זה ברגע האחרון.
הילדים אצלי יודעים - טופי הולך לפח! בכל גיל!
חוץ ממה שלא בטיחותי זה הכי מזיק לשיניים!
גם אני מצטרפת לדעה שאסור פופקורן ופיצוחים מתחת לגיל 5 ומתפוצצת לראות את האדישות של ההורים כאילו הם קטפו את ילדם מהעץ
ילדים הם אוצרות שה' הפקיד בידינו שמרו עליהם ותשמעו להוראות הבטיחות ולמקרה שהם לקחו לבד קחו את זה מהם גם אם הם יבכו כי עדיף שהם יבכו ולא אנחנו ח"ו!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד לוי;1269181:
גם נקניקיות חתוכות לעיגולים וענבים מסוכנים ויש לחתוך לרבעים שלא יהיה עגול.
על כל הדברים שמגיעים ארוזים כתוב אזהרה סכנת חנק לילדים עד גיל 5.

גם נקניקיות שחתוכות לרצועות לאורך - לפי הנחיות משרד הבריאות מסוכנות מאד!!!

בדידי הווא עובדא - אני אף פעם לא קונה נקניקיות כי לדעתי זה ממש לא מזין (אלא להיפך)
פעם אחת ויחידה שנתנו לבני כשהיה בן 2.5 נקניקיות - הוא נחנק מחתיכה פיצפונת
בנס משמים - ובזכות קורס עזרה ראשונה שלמדתי - חילצתי מגרונו

• הוסף לסימניות
סוכריות קשות וסוכריות על מקל!!!

סכנת נפשות ממש.

ולא ברור איך ולמה גננות לגילאי 3- 4 לא מודעות לעניין ומחלקות לילדים בהזדמנויות שונות,
ואפילו בסיום הגן כשהילדים בדרך הביתה בהסעות וכו' עם סוכריות קשות בלוע...

ה' יצילנו...

• הוסף לסימניות
מה הדין לגבי שלווה? (קטנה)
אני תמיד תוהה אם זה מותר או אסור.

ואגב נקניקיות, יום אחד אני רואה מישהי נותנת נקנקיה לילדה בת שנתיים
אז אמרתי לה את בטח חותכת לה, כן?!
אז היא אמרה: "בטח, ברור!" לקחה את הנקנקיה וחתכה לפרוסות... -פשוט חוסר מודעות.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שחוץ מכל זה על כל הורה חובה!! ללמוד קורס עזרה ראשונה. שה' ישמור ויציל, אף אחד לא יודע מתי הוא יזדקק לזה.

• הוסף לסימניות
אצלנו בגן חילקו בתחילת שנה פתק ובו כתוב בערך כך:
לעיתים מתבקשים להביא לגן ממתק (יום הולדת / קבלת שבת)
אין להביא ממתקים מסוכנים! ובכללם: סוכריות קשות מכל סוג שהוא, (גם לא על מקל)
פופקורן, חטיפים שקשים ללעיסה כמו בסלי ודומיו, וכדו׳
או כל ממתק אחר שעלול לסכן את שלום הילדים!

ניתן להביא: שלוקים, צ׳יפס, במבה, תן צאפ (חטיף תפוחי אדמה) ציטוס, וממתקים דומים רכים ונימוחים בלבד!

בתודה על ההבנה, למען שלום ילדכם....

כמו״כ פתק זה מצורף כל פעם לפתק של ״בנך נבחר להיות אבא של שבת נא להביא...״

כל הדברים האלו הם ממש סכנת נפשות מוחשית,
כן, גם ביסלי מסוכן לילד בן 3 שקשה לו ללעוס היטב, עד שזה מתרכך בפה לוקח לזה המון זמן...

• הוסף לסימניות
גם ציפס מסוכן! הוא חד, חזיתי בילדה כבת 3-4 שנתקע לה בגרון בקופת חולים תוך כדי שהאחות מזהירה את האמא, נדמה לי שפינו אותה לביה"ח...
רק שקשה לעמוד בכל הדברים כשהגדולים מביאים הביתה... (וכמובן גם בקטנים בעצמם מקבלים)

אגב... אני בעצמי לא מזמן (אני קצת מעל גיל 5...) כמעט נחנקתי מהסוכריות ללא סוכר השטוחות, ורועדת כשילדים מקבלים... משתדלת לחתוך להם, צורת הסוכריה הזו ממש מסוכנת.!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1269808:
אצלנו בגן חילקו בתחילת שנה פתק ובו כתוב בערך כך:
לעיתים מתבקשים להביא לגן ממתק (יום הולדת / קבלת שבת)
אין להביא ממתקים מסוכנים! ובכללם: סוכריות קשות מכל סוג שהוא, (גם לא על מקל)
פופקורן, חטיפים שקשים ללעיסה כמו בסלי ודומיו, וכדו׳
או כל ממתק אחר שעלול לסכן את שלום הילדים!

ניתן להביא: שלוקים, צ׳יפס, במבה, תן צאפ (חטיף תפוחי אדמה) ציטוס, וממתקים דומים רכים ונימוחים בלבד!

בתודה על ההבנה, למען שלום ילדכם....

כמו״כ פתק זה מצורף כל פעם לפתק של ״בנך נבחר להיות אבא של שבת נא להביא...״

כל הדברים האלו הם ממש סכנת נפשות מוחשית,
כן, גם ביסלי מסוכן לילד בן 3 שקשה לו ללעוס היטב, עד שזה מתרכך בפה לוקח לזה המון זמן...

כל הכבוד לגננת!! שירבו כמותה...

• הוסף לסימניות
כל הכבוד לפותחת האשכול, וכל מי שמגיב ומרחיב - הילדים שלנו הם האוצרות שלנו!!
הנושא הזה חייב להגיע למודעות, זו השתדלות בסיסית שאנו חייבים בה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת