פורום מנהלים 7- חוויות ורשמים

• הוסף לסימניות
מי היה ויכול קצת לשתף ברשמיו את אלו שפספסו או את אלו אלא יכלו להיות שם בשל הדרת הנשים

• הוסף לסימניות
במילים קשה לתאר,
צריכים תמונות בשביל לראות

פשקוויל מפפטיחים היום בליל שישי...

• הוסף לסימניות
אני מנותבת
אין גישה לפשקויל

• הוסף לסימניות
לא הייתי. [ההזמנה נשארה יתומה :(]
אבל ראיתי את זה http://www.jdn.co.il/news/92722 ונהניתי מכל שנייה.
מדבר לעניין, סטנדאפ במידה, וכו'

• הוסף לסימניות
אפשר להוריד בבקשה למנותבים? תודה.

• הוסף לסימניות
כפל

• הוסף לסימניות
ציטוט מאתר פאשקוויל, בהנאה למנותבים והאתרוגים למינהם...

ליל שישי בפורום המנהלים # חלק א

הפוסט נכתב ב: כ״ג בתמוז תשע״ב (13/07/12) בשעה: 2:27 ע"י: פאשקעוויל
הגדל טקסט + | הקטן טקסט -נאמר שלום בפעם השניה השבוע לכל המנהלים החשובים. וגם לסגני המנהלים, לעוזריהם, לאברכי הכוללים, לסופרי הסת"ם, למלמדים, ולשאר תושבי שכונת זכרון מוישה וקרית ספר. פגשנו אותכם בפורום המנהלים, והנה אתם שוב כאן. עליכם עליכם. ונזכיר לכם כמובן שזה רק חלקו הראשון של 'הליל שישי'. החלק השני יבוא אי"ה במוצ"ש או ביום ראשון הבעל"ט. אתם מוזמנים עדיין לשלוח מסטיקים וטופים,צימוקים ושקדים.
עניין של כבוד. אמר פעם היהודי המזוכיסט וודי אלן: לא מתאים לי לבוא למועדון חברים שמסכים לקבל אותי.
אז בא נגיד שפורום המנהלים של המודיע לא בכלל הפתגם הזה, אבל בהחלט אי אפשר להכחיש: מדובר בלונה פארק השנתי של רוב אנשי העסקים במגזר, ושווה לגמרי לא לפספס את השיטוט במקום. זה שכמנהג עם ישראל כל ורשא רואים את עצמם מתאימים לבוא להסתובב בין הרגליים עדיין לא מוריד את הערך של הפורום.
שניה לפני שאנחנו מסיימים את הפתיחה: אבד מחזיק מפתחות לאחד הנואמים בפורום המנהלים. שימו לב: מדובר במחזיק מפתחות של מנהל. לא כדאי לפספס. פרטים במערכת המודיע.
טוב, בואו נתקדם.

נתחיל עם הנתונים הרגילים

משרבטים לענייני חרדים. אנשי פרסום קלמן-V שהיו אחראים על הפרסום והיח"צ לפורום שלחו הזמנות לכ-50 אנשי תקשורת מחוץ למחנינו הזמנות. כווווולם באו. כל הכבוד.
לא ברור בדיוק מה מטרות הפורום הזה. השפעה או ממון. אבל אם המטרה היא השפעה – אזי ללא ספק השנה הם השיגו יותר מכל שנה. לא היתה מדיה חילונית אינטרנט/פרינט שלא ציטטה כותרות מהפורום. והכל באשמת גזירת הגיוס הכבידה המרחפת לראשינו.
ספונסרים. החסויות הראשיות היו של קופת חולים כללית, ישראכרט, וביג ליס.
מי היה חסר? בנק הפועלים ששנה שעברה שפך את רוב תקציבו השנתי למגזר לטובת הפורום, לא הופיע השנה בכלל. מזרחי לא תרמה לירה. אל-על לא חילקה השנה גופיות לאולם האירועים.
אז מאיפה בכל אופן היו גופיות? מגדל ביטוח. עם מסר 'טוב שיש מגדל מאחוריך'. לגמרי רלווונטי לכסא. יופי.
צריך עיון גדול. מה קרה השנה לרשויות המוניציפליות; לא בני ברק, לא אשדוד, לא ביתר, לא בית שמש, אף אחת מהרשויות לא העמידו דוכן בפורום. ירושלים זרקה איזה חצי עצם עלובה.
לא שמתי דוכן, אבל אם מתי רוזנצויוג בא, איך אני לא אבוא?

ולמה זה גם עושה תחושה עמומה בבטן? כי להזכירכם, השנה היו מאה תערוכות לנשים. החל מבאלעבוסטע, המבשר, המודיע לבית, עופרה שמעוני, יפה ירקוני, סופה לדנרובר, רוזי'נעקס ועוד בלי סוף. בכל אחת מהן היו חסויות של כל הערים. ורק בהמודיע – אפילו לא אחת מהן.
בעצם, גם כל-גרף לא שמו דוכן השנה.
ביג ליס. החברה שגרמה לחגיגיות מדיה בשנה האחרונה, לקחה כמעט את החסות הראשית לפורום. בביצוע מדהים הגביה להם דוד גלפרין (פרסום גיל שטרודל מותגים) רכב על במה מסתובבת, וגרם לבאזז מטורף סביב הדוכן שלהם.
מה שהכי יפה. בדוכני המכירות של ביג ליס צבא קהל של מנהלים לא פחות מאשר בדוכן הבשרים של 'עוף טוב'. ולא סתם צבאו, לפי מה שסיפרו במקווה זופניק למחרת, עפו שם מכוניות כמו במירוץ אמיתי. וכמובן שאפו לקוטיינר (בראשית) המצביא הדגול. חיים שפירא אודסה התרוצץ שם גם הוא. הנה.

ח"י רוטל מיצים טבעיים בקופות החולים. בכללית לא ממש היה קשר בין הקונספט למסר -סתם שוחד קר בימי החמסין. במכבי דווקא כן. היו שם כל מיני מסרים בנוגע לבריאות ואוכל. הטוב שבהם של הרמב"ם: לא יאכל אדם ולא ישתה אדם אלא אם כן הוא רעב או צמא. בארוררר שכל מי שהגיע לפורום ונעמד לשתות היה כי הוא צמא.
נעזוב רגע את הקונספט ונתמקד בעיקר: המיץ של כללית היה יותר טעים, אוח אוח. עובדה, ר' אברום בריסק מ'מכבי' נעמד שם, ושתה, וגם דיבר עם אברימי קונסקי קצת זמן. עוד יותר: הוא גם לחץ על הכפתורים המדליקים של המסכים של 'כללית', ונהנה לפרגן לקולגה המתחרה.
חברה, בבקשה לא לדחוף

מצטער, זה מה שנשאר

נו מה, הגערער הזה יגיד לי מה לעשות?

אחד מנהל קרן השקעות של 15 מליארד ש"ח.
השני, יזם פרוייקט טרקלין בקריה בקרית גת.
שניהם, ממתינים לכוס מיץ.

אם אתה ככה אומר, אתה פשוט לא מבין מה זה 'ברמן הלפרט1!

נעבור עוד למכבי. כהמשך לקונספט המתמשך של מכבי הדואגת לשמנדריקים שבינינו, העמידו הם חדר מיוחד עם משקלים מסוגים שונים. לא כך-כך הבנו מה בדיוק ההבדל בין משקל לשומן מיותר שצריך להוריד את הגרביים, ומה קורה אם מורידים גם את הכובע, ואם יש הבדלים בסוגי הגרביים. אבל היה מעניין.
מזה משנה כמה שוקלים, העיקר בלי גרביים

במסדרון בחוץ נרכש שטח יקר על ידי אנשי מפת"ח (תעסוקה). בתחילה הרמנו גבה ושאלנו, מה למען השם, אמורים לקבל מנהלים עסוקים מ'מפתח'? הבטנו ימין ושמאל, ומתברר שדווקא לא חסרו מובטלים שהתעניינו במתחם. (המודיע, אל תשימו בטעות קומוניקט: התעניינות שיא בדוכן מפתח).
אגב, לא ממש ברור מה חיפש סגן ראש עיריית ירושלים הרב יצחק פינדרוס כל-כך הרבה זמן ב'מפת"ח'. אה?

עוד עם העניין הזה של המובטלים: הפרסומאי החביב מוישי מילר ואיתו עימו אלי הלמן קיבלו את האורחים בדוכן מרשים של העסק המשפחתי מילר 'יודאיקה'. כמובן פה שם הם נצפו קושרים קשרים לענייני פרסום. בכל אופן, מי שהגיע לדוכן עם היומן המכובד (מאד!) שהם הפיקו, קיבל מתנה מיוחדת: חריטה של שמו על היומן.
אפעס נבוכים. מי שלא הציג כרטיס ביקור, הוי אומר: אינו מנכל או סמנכ"ל, לא קיבל חריטה. שוקי שטארק שאינו נוהג להחזיק כרטיסי ביקור גורש משם בבושת פנים. אחר כך אלי הלמן הבטיח לו יומן חרוט 'עד הבית'.
למי שמתעניין בחוק הגיוס, פרטים אצל אלי הלמן

אני עובד בהצלה, בלי כרטיס הם הכירו אותי

אגב תוויות: שנה הבאה (כך גונבה שמועה לאזנינו) כל כרטיס כניסה יהיה עם תמונה של המנכ"לים הנכבדים.
ככה זה כשיש'ך אם אר איי. סגן שר הבריאות ליצמן גרד כרטיס במפעל הפיס, ו… זכה בחמישים שקלים חדשים. מה הוא עשה עם הכסף? הוא תרם בחזרה למפעל הפיס. גשייד ביקש אחר כך סעיף 46, אבל הסבירו לו שמפעל הפיס זה לא ארגון צדקה.

לא פרגנו: יתד נאמן ביום שלישי פרסם מודעה לבליצ' המכירות המתוכנן של ביג ליס ב'פורום'. פרטי המודעה היו: בנייני האומה. ללא כל איזכור לפורום. רק להזכירכם, יתד הישן כן נהג לפרסם את הפורום בחופשיות.
גם המבשר. פרגן לפורום יופי של כתבה בעמוד הראשון למחרת יומו הראשון. בכתבה הוא תקף בחריפות את בוגי יעלון שנאם בפורום את דעתו על חוק הגיוס. וד"ל.
בין הרוגאלעך של 'הצבי' לגזוז הקר של רפאל יעקב שפירא

אריה פרנקל גל אורן. בעודינו מסתובבים ומחפשים את הדרך לכיוון ארוחת הצהריים אנחנו צופים באריה פרנקל מתהלך בין הדוכנים לאיטו. זום מהיר על התווית שעל דש-בגדו: אריה פרנקל גל-אורן.
הופה, אריה-פרנקל-גל-אורן? ובכן, נכון. אריה פרנקל עדיין עובד בפרסום גל אורן, לכל מי שטיקבק לפני כמה ימים בבלוג הזה. ד"ש חם.
אצל השכנים כולם בשלום. יעקב לבין, המנכ"ל לשעבר ולעתיד, צפה כלא-מאמין בשמוליק אלישיב אחראי הרישום בעיתון החדש – 'הפלס', מסתודד עם מנהל השיווק של יתד נאמן הותיק חיים ריגר. גם זליג אורלינסקי המנכ"ל הנוכחי היה שם, אבל לא בדיוק ראה את הנעשה.
חייב אדם לראות את עצמו. חיים וינרייך נעמד לצפות כמו כולם בסרט החביב של בנק פאג"י. פתאום הוא מוצא את עצמו במסך הענק יושב ומשחק במחשבי הבנק. וינרייך בתגובה: &*^%G_^.

תסתכל על הדוכן שלך. עכשיו על שלי. עכשיו על שלי. שלי יותר יפה.

דוד גלפרין. שהפיק כמה וכמה מהדוכנים בתערוכה (הטובים שבהם), נצפה מדבר עם כל מיני אנשים גדולים. למשל, עם מיסטר מויש פריד מנכ"ל אקסטרא אירועים. אה, גם מויש כמובן הפיק כמה דוכנים.
יעקב אייכלר. ניסנינו להציץ לו לתוך התווית לראות מה בדיוק כתוב עליה, אבל לא ממש הצלחנו. בכל אופן, שמנו לב ששעת הריכוז הגדולה שלו היתה כשאביו הגדול – ר' ישראל אייכלר הרעיד את האולם בזעקותיו על חוק הגיוס. אגב, הוא ואריה פרנקל לא יכלו להתאפק, וכל הזמן השנייה דיברו ביניהם בזמן הנאומים.
מיעקב אייכלר ללאומי למשכנתאות. שמנו לב שיוסי צלניקר עומד במתחם לאומי למשכנתאות ומשוחח עם נתי כהן מפרסום חן. לא בארורור מה בדיוק הם דיברו, מי שיודע פרטים מוזמן לטקבק.
שמשון ברסקי. אח של האחים הידועים מפרסום בטחון, היה אחד הצלמים הטובים באירוע. לא הצלחנו להשיג תמונות שלו, לצערינו הרב.
שלמה היימן ויוסי רוזנבוים. נצפו פוסעים מעדנות על שטיחי הפורום. זה הכל כמובן אחרי חודשים של יגיעה למען הצלחת הפרסום במשרד פרסום קלמן. צלמי פשקוויל ניסו לארגן תמונות מהבלקברי הכשר (מחזיקי הדת) של שלמה היימן, אבל יוסי רוזנבוים היה עסוק בשיחה נורא חשובה.
חדר הוי.איי.פי. זהו, הגענו לשוס האמיתי. חדר המכובדדדדיםם. שם המתינו למורשי הכניסה כגון אברום בריסק ויצחק גולדקנופף ששוחחו בעניין 'מה יהיה עם רשת 'יש' ו'זול בשפע', רוגעלעך למכביר – לא של הצבי, סנדויצים עם חביתות ומלפפון חמוץ, כורסאות ענק מפנקות ועוד.
הפאנלים וההתייעצויות על הדיור ועל העסקים

טננבוים התבייש. בריסק סידר ת'עניינים. יעקב טננבוים – מנכ"ל מרכנתיל, משום מה, התבייש לעלות לבמה המכובדת. כן, זקן הפורום לא ממש הרגיש באקוועם. הוא מביט אנה ואנה, ואז מופיע ר' אברהם בריסק (הפרסומאי שלו) ומניח את ידיו תחת אצילי ידי הרב טננבוים ויחד השניים עולים על הבמה.
כשהוא מסיים להתיישב, בריסק יורד מהבמה להתלחשש עם יצחק טסלר – מנהל השיווק הנמרץ של המודיע.
תראו מי שמדבר. עקיבא נוביק מעדכן:דיווח מכנס המנהלים החרדי: המרצה החילוני ציטט הרגע מהמקורות את "אשרי הענווים כי המה ירשו ארץ". מזל שכולם הלכו לשתות ברד, אז לא כועסים שהוא מצטט את ישו. עכלה"ק של נוביק.
תגיד עקיבא, אם באת לקרוא יתד נאמן, לך לז'בוטינסקי, מה כאן?

שבת הגשמה.אחד מהדברים היותר מעניינים שהיו שם בפורום היה ביוזמה החדשה של אבי כ"ץ (ההוא מהפוסט הזה) להקמת חברה למען השבת. לא טעינו, לא מדובר בעמותה עם סיפורי סעיף 46 ומתנדבים ועצלנים. מדובר בחברה עסקית לכל דבר, שעומדת לקדם את עניין השבת בארץ בכל התוקף. על הפרק: עתירות לבגצ כמו שהיהודים אוהבים לעשות, מאבקים בסור-מרע, בעשה טוב. פעילות לובינג בכנסת ובזירות התקשורת. ועוד דברים טובים.
ההשקה היתה כמובן באחד מהפנאלים המרכזיים בפורום. השתתפו בטקס ההשקה: עו"ד הידוע כלוחם ותיק למען השבת, יצחק מירון, ברוך מרזל ומיכאל בן-ארי. גם מנכ"ל 'איקאה ישראל' שומרת השבת שלומי גבאי תרם את חלקו לסיפור.
אפרופו ברוך מרזל: ככל הנראה הבורקסים של 'הצבי' לא ממש סיפקו אותו. מנין לנו? כי בצאתו מבנייני האומה הצדיק רכש לעצמו שקיק במבה וקולה בקיוסק.
עו"ד יצחק מירון מתאר מאבקים בני עשרות שנים

אבי כץ, מנכ"ל קרן הגשמה

איש אחד עם מטפחת. ושמו רועי, הגיע להראות לכולם כיצד ניתן להקיף את העולם באופניים. סיפורים ואגדות, באמצע הוא מתחיל לדבר על סביבתו לחיים, דברים שכמובן לא ממש מתאימים לפורום חרדי. רמז אחד, שתים, ואופס – אליהו הנדלר עוצר אותו ומעיף אותו בעדינות מהבמה.
הקרב על החינוך העצמאי. המנחה הרב גבריאל שטאובר, הנציג המיתולוגי לענייני עיריית ירושלים, כינה בטעות את הרב אברום יוסף לייזרזון 'מנכ"ל החינוך העצמאי'. אריה פרנקל ממשיך להתלחשש עם יעקב אייכלר: גערער נשאר גערער.
מוישה גפני לעומתו הפטיר בסקרזם: גם אני פעם התבלבלתי – היום לגמרי לא.
איפה הדרך ארץ? למה כשיעקב טננבוים הרצה קובי איזק יכול היה לפטפט בחופשיות עם יוסי רוזנבוים. קובי, כולנו ראינו איך הקשבת בשקיקה לדברי מנכ"ל ישראכרט, אז בבקשה!
וכמובן עוד תמונות מפה ומשם מכמה מצלמות טובות. חלק נכבד מהתמונות באדיבות יעקב לדרמן, חלק באדיבות צלמי המודיע, חלק באדיבות ר' חיים שפירא אודסה (כפי ששמתם לב), ועוד מכל מיני בלקברים כשרים וטרפים של כל מיני אנשים טובים.
תרום-לקופת-העיר-וקבל-רכב-460x306.jpg

602405_4088389283650_154383067_n-460x306.jpg
מזה משנה כמה שוקלים, העיקר בלי גרביים
אברם-רייכמן-460x306.jpg
אני עובד בהצלה, בלי כרטיס הם הכירו אותי
הלפרט-הלמן-460x343.jpg

יעלון-460x304.jpg

כץ-שבת-מנוחה-460x306.jpg

ליצמן-מגרד-חיש-גד-460x766.jpg

מויש-פריד-וגלפרין-460x343.jpg
תסתכל על הדוכן שהקמת. עכשיו על שלי. עכשיו על שלך. יופי - שלי יותר יפה.
מירון-460x306.jpg
עו"ד יצחק מירון
מפתח-460x306.jpg

עקיבא-נוביק-460x343.jpg
תגיד עקיבא, אם באת לקרוא יתד נאמן, לך לז'בוטינסקי, מה כאן?
רישום-460x306.jpg

DSC_7101-460x304.jpg

IMG_0874-460x306.jpg

306568_4088379043394_1337063904_n-460x306.jpg
חברה, באקשה לא להתנפל
306878_4088379283400_949977595_n-460x306.jpg

417414_4088380323426_371851986_n-460x306.jpg

523777_4088446765087_449457178_n-460x306.jpg

אריאל-ברמן-460x306.jpg

אשר-ספיר-460x306.jpg

ברמן-הלפרט-460x306.jpg

קהל3-460x304.jpg

קהל1-460x304.jpg

עוזר-ראש-העיר-ביתר-460x306.jpg
מוישי מילר חורט את השם ליומן עוזר ראש עיריית ביתר אביגדור קליין
נחמן-טובול-מחדשות-24-460x345.jpg
נחמן טובול מחדשות 24
נוחעם-ושפירא-אודסה-460x345.jpg
אחוות ברסלבים, נוחעם ואודס'ש

לאו-460x304.jpg

מסדרון-460x306.jpg

לא-שמתי-דוכן-אבל-הגעתי-460x306.jpg
נכון שלא הזמנתי דוכן, אבל אם מתי רוזנצוויג בא, אני לא יבוא?
יעקב-רייניץ-עם-אבי-יוספי-460x345.jpg

בכירים-בכירים-קודם-460x306.jpg

אלי-קובין-ושפירא-אודסה-460x345.jpg
אלי קובין ואודס'ש
IMG_0852-460x306.jpg

איש-החסד-460x306.jpg
איש הַחסד ר' חיים יצחק כהן מברר אם במרכנתיל אפשר לעשות משהו לטובת אלמנה ידועה
IMG_0848-460x306.jpg

DSC_7046-460x304.jpg

DSC_7034-460x304.jpg

DSC_6938-460x304.jpg

DSC_7000-460x304.jpg

582020_4088388843639_235211239_n-460x306.jpg
מנויי המודיע קיבלו שי: מדבקה לתיבת הדואר שלהם
479932_4088482605983_316849546_n-460x306.jpg
אלבר לגמרי פירגנו במשחק מגניב. המנהלים לא גמרו להתלהב.
431776_4088389523656_889263995_n-460x306.jpg

425401_4088543287500_312444243_n-460x306.jpg

399561_4088389843664_1030746234_n-460x306.jpg

396111_4088387843614_1624077048_n-460x306.jpg

382517_4088442524981_335245378_n-460x306.jpg

295295_4088482325976_1541267515_n-460x306.jpg

קהל2-460x304.jpg

עדין-עם-איש-החסד-460x306.jpg

אם-נוחעם-היה-רואה-את-זה-460x306.jpg
תמונת מליון דולר. פרסומת ולקחת הביתה.
250977_4088446125071_655769916_n-460x306.jpg
אברימי קונסקי מעורב עם רכבים ורבנים
251805_4088483005993_1934695913_n-460x306.jpg

וגם תמונות כאלו הוגנבו לשלחננו
293112_4088548687635_1646664708_n-460x306.jpg

(כפל התמונות במקור...)

• הוסף לסימניות
הכי מעניין אותי איך היה השטח של אלבר?
זה באמת היה יפה? החדרונים עם המחשבים לא היו קטנים מידי?
לא הייתי שם אבל שמעתי וגם קצת עשיתי לפני כן...

• הוסף לסימניות
המחשבים לא היו בחדרונים,
הייתה תצוגה של רכבים ומשני צדיה היו שולחנות ועלהם המחשבים (2 במס').
בגדול היה נחמד ויפה, והעסיק לא מעט אנשים.

• הוסף לסימניות
אגב,
הסימולטור, לא היה קשור לאלבר, במקרה דחפו אותם לידם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה