פורום סופרות חסום לקהל הרחב

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא נכון.
דיווחתי רבות על הודעה פוגענית. היא למרות זאת לא נמחקה, למרות האד-הומינם המפורש שכוון ישירות אלי, כאשה מזוהה בשם מלא.
אפילו תגובה מהמנהלים לא קיבלתי, למרות שדיווחתי כמה וכמה פעמים. כלום. התעלמות מוחלטת.

את הלקח הבנתי היטב, הורדתי פרופיל, ואני יכולה לומר מכאן לכל אחת - אם יפגעו בך אישית בפורום הזה, איש לא יבוא לעזרתך. קחי בחשבון לפני שאת כותבת/מביעה דעה. יש כאן ניקים גסי רוח, רעים ואכזריים, ושום מנהל לא יואיל בטובו למחוק את ההודעות שלהם.
@אבימי @y&m כמנהלי הפורום הזה, אני חושבת שההודעה הזו זכאית להתיחסות, לפחות הפעם.

• הוסף לסימניות
יכולה לומר מכאן לכל אחת - אם יפגעו בך אישית בפורום הזה, איש לא יבוא לעזרתך. קחי בחשבון לפני שאת כותבת/מביעה דעה. יש כאן ניקים גסי רוח, רעים ואכזריים, ושום מנהל לא יואיל בטובו למחוק את ההודעות שלהם.
אין מקום להכליל.
הדברים נאמרים מתוך סערת רוח על מקרה יחיד, שבו ההודעה לא היתה פוגענית לטעמם של מנהלים רבים, שערכו סיעור מוחות ודיון על טענות הצדדים.
מכאן ועד להכליל ולומר "אף אחד לא יגן עלייך מאנשים גסים רעים ואכזריים" המרחק רב, ודי מדגיש את הנקודה שלי, שגורמים בקהילה הסגורה פשוט מכפישים, בהכללה, במילים קשות, קהילה שלמה.
תמהני, באמת.
כמו שיעידו רבים, הקהילה הזאת סטרילית מכל בריונות, מכל פגיעה ושמץ.
מסכימים? עוד מישהו נתקל, מאז הניהול החדש, במקרה ספציפי שבו פגעו בו, בפרט בנשים?

ולגבי החומרים הרגישים, שחלילה לא תשזפם עין:
מה נשתנה פורום כתיבה מכל הפורומים?
דמינו כחול יותר? מה מגיע לפורום כתיבה, שלא מגיע לפורום מחשבים,
ארכיטקטורה,
עיצוב גרפי,
איור
עימוד,
ועוד?
התשובה הפשוטה, שמישהו רוצה כח. והשימוש בטרמינולוגיה שכוללת 'גברים אלימים' 'חומרים רגישים' הוא מניפולציה אפקטיבית שמפעילים על ציבור הנשים היקרות והכשרוניות מאוד.
לא מיניה ולא מקצתה, פורום כתיבה מנוהל באופן על גבול האגרסיבי למניעת שיח לא מקצועי ופטפטת, מה שיצר חממה פעילה ליצירה מיוחדת מאוד.
מי שיש לה/לו בקשה להגנה או פעולה מפני ניקים, מוזמן להגיש תלונה ובמקביל לפנות אלי. מה שכן, סתם סתימת פיות למיקים או נקיות רק כי משהו קצת לא מוצא חן בעיני מישהו, זהו דבר שלא ייעשה. סתימת פיות בריונית לא תהיה כאן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אין מקום להכליל.
הדברים נאמרים מתוך סערת רוח על מקרה יחיד, שבו ההודעה לא היתה פוגענית לטעמם של מנהלים רבים, שערכו סיעור מוחות ודיון על טענות הצדדים.
מכאן ועד להכליל ולומר "אף אחד לא יגן עלייך מאנשים גסים רעים ואכזריים" המרחק רב, ודי מדגיש את הנקודה שלי, שגורמים בקהילה הסגורה פשוט מכפישים, בהכללה, במילים קשות, קהילה שלמה.
תמהני, באמת.
ראשית אביע את הערכתי על הניהול המסור, והקשוב לרחשי הציבור.
הפורום הזה אכן איכותי ונקי בעיני, ולכן הצטרפתי אליו.

עדין אני חושבת, שאם מישהו (או מישהי) חש עצמו פגוע כל כך מהודעה שנכתבה, יש מקום לנקוט במעשה.
לפחות לערוך, לעדן, או להוציא את הקשר שבין ההודעה לניק מסוים.
אני לא יודעת מי השתתף בסיעור המוחות ההוא, אבל אם אני מבינה למה רותי כיוונה - וחזרתי שוב לאשכול ההוא כדי לקרא מחדש, בעין רעננה - אני מבינה אותה. בהחלט.

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה את המקרה,לא יודעת על מה מדובר. חושבני שאם מישהו מרגיש נפגע מהודעה כלשהי, ראוי למחוק או לשנות אותה, גם אם לדעת אחרים, כולל מנהלים היא לא פוגענית. כמובן להודיע קודם לכותב, שמתכוונים למחוק בגלל שהניק/ניקית לפי נקודת מבטו והרגשתו - מרגיש פגוע.

• הוסף לסימניות
אין מקום להכליל.
תמהני, באמת.

1. לא קיבלתי עד עצם השניה הזו שום תגובה ממנהלי הפורום לדיווחים הרבים שלי, או הסבר למה מתעלמים מהם.

2. נחמד מאד שאוסף מנהלים יושבים ומחליטים מה נחשב פוגענות ומה לא. בעיניי, הודעה כזו מגבר אנונימי לאשה נשואה מזוהה, היא פוגענית, וכיוון שההודעה כוונה אלי, אני אחליט אם היא פוגענית או לא.

3.ניקיות שחושבות להשתתף בפורום הזה, בפרט אם אתן מזוהות ומוכרות, שימו לב: אם גבר אנונימי יפגע בכן, ישבו אוסף מנהלים ויחליטו שההודעה לא פוגענית, וישאירו אותה. זה ייעשה כמובן אחרי דיון של המנהלים (הגברים) וסיעור מוחות (של הגברים), ללא שיגידו לכן מילה או יסבירו לכן משהו. ובקיצור: יתעלמו ממכן ומהדיווחים שלכן.

• הוסף לסימניות
אני מאוד נהנית בקהילה. ומאוד מעריכה את המנהל, שיודע לשים גבולות, אך גם מאפשר. דבר שמאוד חשוב ליצירתיות ולהבעת דעות שונות. כמו בכל פורום יש פה ושם פגיעות או חוסר עדינות. בדרך כלל מתקנים בהמשך. ולא הייתי מסיטה את זה לפגיעה בנשים. נא לבדוק באיש את רעהו. יש מכל מגדר כאלה וכאלה. קרי, גם נשים יודעות לפגוע, וגם גברים יודעים להתנהל בצורה מכבדת. לא זה הדבר.

• הוסף לסימניות
1. לא קיבלתי עד עצם השניה הזו שום תגובה ממנהלי הפורום לדיווחים הרבים שלי, או הסבר למה מתעלמים מהם.

2. נחמד מאד שאוסף מנהלים יושבים ומחליטים מה נחשב פוגענות ומה לא. בעיניי, הודעה כזו מגבר אנונימי לאשה נשואה מזוהה, היא פוגענית, וכיוון שההודעה כוונה אלי, אני אחליט אם היא פוגענית או לא.

3.ניקיות שחושבות להשתתף בפורום הזה, בפרט אם אתן מזוהות ומוכרות, שימו לב: אם גבר אנונימי יפגע בכן, ישבו אוסף מנהלים ויחליטו שההודעה לא פוגענית, וישאירו אותה. זה ייעשה כמובן אחרי דיון של המנהלים (הגברים) וסיעור מוחות (של הגברים), ללא שיגידו לכן מילה או יסבירו לכן משהו. ובקיצור: יתעלמו ממכן ומהדיווחים שלכן.
מסכימה עם 1 ו2.
לא מסכימה עם 3. בדקת שהדיון לא כלל מנהלות נשים?

• הוסף לסימניות
מסכימה עם 1 ו2.
לא מסכימה עם 3. בדקת שהדיון לא כלל מנהלות נשים?

מנהלות נשים שפניתי אליהן, כולל כאלו שהחשבתי לחברות או כאלו ששכנעו אותי במרץ להכנס לפורום כאן, טענו שזה אוטונומיה והן לא מתערבות.
ובאותה נשימה ניסו לשכנע אותי ואת חברותיי הסופרות המזוהות, לכתוב כאן ולשתף במידע מקצועי.

• הוסף לסימניות

מציע לציבור הנשי היקר לחשוב לבד, ולא להיות מושפע אוטומטית משימוש בטרמינולוגיה פוגענית כלפי מישהו, רק כי הוא מהמגדר הגברי. אל תתנו לאנשים משום מגדר, להחליט בשבילכם ולחשוב במקומכן בהצהרות חד משמעיות ומכלילות.
זה שמישהו מגדר הגברים החליט משהו לא הופך אותו ללא לגיטימי, רק כי נשוא ההחלטה היא מישהו מגדר נשי.
זה קיעקוע של כל סמכות או שיקול דעת, ועל כן לא קביל לוגית.

ההכללה
שכ----ל פגיעה באשה תעבור כאן בשקט היא הכללה וכדרכן של הכללות, יש ממנה יותר משמץ ריח התלהמות. הדבר לא נכון, עובדתית.

עם כל הכבוד, ויש כבוד רב מאוד.

הפורום כאן מאופיין בכבוד רב ושומר במשנה תוקף על רגישויות של מגוון דעות. הן ציבור הנשים והן ציבור הגברים מוזמן לבחון בעצמו את הנושא, ולא לתת לאנשים לחשוב בשבילכן/ם.

• הוסף לסימניות
זה שמישהו מגדר הגברים החליט משהו לא הופך אותו ללא לגיטימי, רק כי נשוא ההחלטה היא מישהו מגדר נשי.
זה קיעקוע של כל סמכות או שיקול דעת, ועל כן לא קביל לוגית.

כיוון שהפגיעה הייתה על רקע מגדרי, יש הרבה חוסר הגיון בצורת קבלת ההחלטה. כמו שבוועדות קבלה לסמינרים ישבו רק אשכנזים, והם אלו שיחליטו אם יש אפליית ספרדים או לא (כמובן שהם יחליטו שלא).

ההכללה
שכ----ל פגיעה באשה תעבור כאן בשקט היא הכללה וכדרכן של הכללות, יש ממנה יותר משמץ ריח התלהמות. הדבר לא נכון, עובדתית.

לא כתבתי 'כל'. כתבתי תיאור מצב שעלול לקרות, וכבר קרה בעבר.
ייתכן שיש פגיעות שהמנהלים כן ימחקו. אין לי מושג.

בואו נעדכן את האזהרה:
ניקיות יקרות, אם גברים אנונימיים ורעים יתעלקו עליכן בגסות, (במיוחד אם מדובר במתעלקים שכבר הוכיחו יכולות התעלקות בפורומים אחרים וד"ל, ועוקבים כשועלים אחרי הודעות שלכן כדי להגיב להן בצורה לא עניינית) יש סיכוי שהמנהלים ימחקו זאת, אך יש גם סיכוי שלא. תעשו לבד את החשבון.

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מה הנושא, מהי ההודעה, ומה הויכוח.
אבל אני גאה להיות חלק מפורום, שאפשר להתווכח עליו, בפומבי, ולטעון טענות קשות נגד המנהלים, ללא השתקות וללא טאטוא תחת השטיח.

• הוסף לסימניות
אני חושבת, שהדיון הרלוונטי הוא, מה עושים במקרה שניק/ית מרגיש/ה פגוע/ה מהודעה מסוימת, ומבקש/ת למחוק אותה, ואלו למנהל או למנהלת - נראה שאין בעיה.
זו הנקודה, לטעמי. וכל השאר מרגיש לי היסחפות.

• הוסף לסימניות
כיוון שהפגיעה הייתה על רקע מגדרי, יש הרבה חוסר הגיון בצורת קבלת ההחלטה. כמו שבוועדות קבלה לסמינרים ישבו רק אשכנזים, והם אלו שיחליטו אם יש אפליית ספרדים או לא (כמובן שהם יחליטו שלא).

לא כתבתי 'כל'. כתבתי תיאור מצב שעלול לקרות, וכבר קרה בעבר.
ייתכן שיש פגיעות שהמנהלים כן ימחקו. אין לי מושג.

בואו נעדכן את האזהרה:
ניקיות יקרות, אם גברים אנונימיים ורעים יתעלקו עליכן בגסות, (במיוחד אם מדובר במתעלקים שכבר הוכיחו יכולות התעלקות בפורומים אחרים וד"ל, ועוקבים כשועלים אחרי הודעות שלכן כדי להגיב להן בצורה לא עניינית) יש סיכוי שהמנהלים ימחקו זאת, אך יש גם סיכוי שלא. תעשו לבד את החשבון.
ולשם מה צריך להזהיר מדברים שלא בטוח קרו ולא בטוח יקרו?
על דרך זו אפשר להזהיר גם ממבצעים של רמי לוי
מסופות שלגים
בולענים בים המלח
וצניחת לחץ דם ממחסור במלח.

הפורום כאן עבר הרבה שינויים. אמת.
טעויות ומשגים חלו באזור. אנושי.
גם להמשיך הלאה ולתת צ'אנס למי שרוצה להצליח זה אפשרי. ויותר מכך מתבקש.

יש צדדים בכל דיון. אפשר לקחת אותו לעניני ואפשר לערוך מצעדי שיויון. ולתת לתסכולים לאמר את שלהם.
זו רשות לכולם לתת גב לאיזה חלק שמדבר.

@אבימי הנכבד. ראשית תודות על העשיה בגלוי ובנסתר.
אני רוצה ברשותך לחדד עובדה אחת בכדי לאזן את המבט.
פורומים כאן כמיטב הבנתי קמים ונבנים לפי צורך וביקוש.
פורום סופרות הוא ותיק דיו וגם לסופרות שבדרך יש איזו שהוא ותק.
הם קמו לא בכדי ליצור בידול! הם קמו מתוך בקשה אישית(שהסבירו יפה מאד את ההגיון בדבר) ולא היתה סיבה לסרב להם.
כל פורום שיהיה לו ביקוש ותהיה הצדקה לקיומו הוא יקויים.(לפי מטרות כלל האתר)
ולא. אין לי מניות אצל חיים דיקמן.
זה רק לתחושתי והיכרותי את המקום הנכבד הזה.

תמשיכו בכוחכם.יישר כח!

• הוסף לסימניות
הניקית @במבה נוגט שלחה לי באישי ובקשה שאפרסם. אין בפרסום הדברים משום הסכמה או אי הסכמה לנאמר:

"בעבר השתתפתי בפורום לפני כל השינויים שנעשו בו.
לאחר שהועפתי ממנו נראה לי הגיוני וסביר שחשתי צורך לבדוק את רוח הפורום והאם אני רוצה לחזור ולהשתתף בו לפני שאשלח בקשת הצטרפות. לאחר שעקבתי החלטתי לא להצטרף. אפרט שתים מתוך הסיבות - שרלוונטיות לדיון הנוכחי:
קודם כל השיח הוא לא מקצועי טהור. רחוק מכך. גם אם אין אשכולות מוצהרים של פטפטת עדיין יש הבדל גדול בין תגובות ענייניות על החומר המועלה לפורום לבין מה שקורה כאן בפועל. לי אישית לא מתאים להשתתף בפורום מעורב כזה.
ומלבד זאת אכן יש בפורום הרבה פעמים אוירה פוגענית ומאוד לא נעימה, שלא די שאיננה ממוגרת אלא לעיתים מגובה ומתקבלת בשמחה. כל ההודעות התוקפניות לגבי מי שמרגיש כך - רק מוכיחות זאת ביתר שאת.
בהצלחה לכולם"

• הוסף לסימניות
פורומים כאן כמיטב הבנתי קמים ונבנים לפי צורך וביקוש.
פורום סופרות הוא ותיק דיו וגם לסופרות שבדרך יש איזו שהוא ותק.
הם קמו לא בכדי ליצור בידול! הם קמו מתוך בקשה אישית(שהסבירו יפה מאד את ההגיון בדבר) ולא היתה סיבה לסרב להם.
כל פורום שיהיה לו ביקוש ותהיה הצדקה לקיומו הוא יקויים.(לפי מטרות כלל האתר)

מסכימה מאוד. ובאופן כללי לגמרי לא מצליחה להבין את הכעס על הפורמים הללו.
בנוסף, יש כנראה כאלה שאכפת להם גם על הפורום הסגור של 'חכמת נשים', שברור שהיה נצרך.
אני לא בכל הפורמים הסגורים הללו, מסיבותי שלי.
חושבת שהם חיוניים.

• הוסף לסימניות
מסכימה מאוד. ובאופן כללי לגמרי לא מצליחה להבין את הכעס על הפורמים הללו.
בנוסף, יש כנראה כאלה שאכפת להם גם על הפורום הסגור של 'חכמת נשים', שברור שהיה נצרך.
אני לא בכל הפורמים הסגורים הללו, מסיבותי שלי.
חושבת שהם חיוניים.
יש בעולם שני דרכים איך להכיל משהו שלשני יש ולנו אין...

• הוסף לסימניות
מסתבר שלמנהלים היה קשה להבין מה היתה הפגיעה (גילוי נאות: אינני יודעת באיזו הודעה מדובר) מהסיבה הפשוטה, הם גברים ומבינים אחרת את מה שאנחנו רואות כפגיעה.
לגבי הפורום, אני מסכימה מאד עם מה שאמרה גברת @במבה נוגט
פורום מעורב
פעמים רבות הגבול בין שיח מקצועי לשיח ידידותי, הוא דק מאד והגבול הזה נחצה בפורום פעמים רבות ואכמ"ל. רק אומר שמבחינתי גבר שמתייג אישה (הסרט הורוד מסגיר חד משמעית) או להיפך שלא לצורך מקצועי, זו, מבחינתי צורה בלתי ראויה, וזו רק דוג' קטנה...

• הוסף לסימניות
מה נשתנה פורום כתיבה מכל הפורומים?
אדרבא, מעניין אותי איך הדברים עובדים בפורומים אחרים. נניח שמישהו רוצה להוציא קומיקס, ורוצה משוב, יעוץ ותיקונים. האם הוא יעלה את כל הקומיקס בפורום מאיירים הגלוי? ואז יתקנו אותו וכו', ואחרי הגירסה החמישית או השישית, הוא יעלה את הקומיקס הסופי, יקבל אישור מחברי הפורום, ואחרי כל זה ישלח אותו הדפסה ולפרסום?
או במקרה שהוא עובד לעיתון על קומיקס בהמשכים, הוא יעלה כל שבוע את מה שייצר, יתקן לפי המשוב, ייעלה גירסאות נוספות, ואחרי הכל יעלה לעיתון?

• הוסף לסימניות
ראשית, יש להודות כאן למנהלים היקרים, שמלבד מה שמקדישים מזמנם היקר בהתנדבות מלאה, עוד הם נזהרים מלפגוע בכל אחד ואחת כאן - אפילו במקרים נפיצים מאד, וביותר שאינם סותמים פיות המתנגדים וכו', שזה לכשעצמו מורה על רגישותם הרבה לענין. ועל כך יישר.

ומבלי להכנס כאן לענין המגדרי
אני חושב שכשם שהפורום כאן נועד להכשרת סופרי העתיד מבחינה מקצועית לוגית
כך חובה עלינו להתמקצע גם מבחינה אנושית וסובלנית - שגם לזה חלק נכבד במקצוע הספרות
ובזה ייפתרו כל העניינים דלעיל

וברשות המנהלים - אולי שמישהו כאן יפתח אשכול בנושא
(אני כחדש כאן וכחדש במקצוע הנכבד הלזה, לא ראוי ואף קטונתי...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה