פורום צילום

• הוסף לסימניות
קדימה דיון :)

הקדמה : כל התמונות צולמו ע"ג אותו רקע בלי צורך לגשת ולשנות את הפלאשים.
צולם עם עדשת 24/70. ב"זמן אמת" הצילום מבוצע עם 70-200 ומגובה נמוך, לריצפה אין משמעות.

אחורית עליונה. ברקע הזה לא שמתי אחוריות מזווית נמוכה.
צפה בקובץ המצורף 231075

שריפת הרקע האפור
צפה בקובץ המצורף 231076

שתי קדמיות, בצילום עצמו מפעיל כל פעם פלאש אחר לפי העמדה
צפה בקובץ המצורף 231077

כולן יחד "מאחורי הקלעים"
צפה בקובץ המצורף 231078

השימוש רק עם האחוריות. ניתן להוסיף ספידלייט עם כוורת נוספת בשביל לפתוח פרטים נוספים בפנים
צפה בקובץ המצורף 231079

האשכול מיועד לדיון, לביקורת, הצעות ייעול ולמידה בכלל :)

• הוסף לסימניות
יוווווו איזה מאמי
הקפוצ'ון מנקסט?

• הוסף לסימניות
ועכשיו ברצינות..

קודם כל בניה טובה של סט מוקפד
כל הכבוד שאתה לא מתקמצן על דבק שחור..

הצעות ייעול:
משקולות על החצובות!
מטריות שחורות על הפלאשים ששורפים את הרקע, תוכל לפזר טוב יותר את האור ולהסתכן פחות בזריקת אור חזרה קדימה.
בצילומי משפחה תיישר את הזוית של האחוריים ישר כלפיך, ככה תמנע פסים לבנים על האף וכד', אמנם במקרה כזה של כליל מלכות ודומיו כשהתקרה נמוכה זה עלול ליצור פליירים אבל ה70-200 לא תסבול מכך מאוד, בהנחה ואתה מתרחק מספיק.
תאריך את הרקע השחור בשני מטרים, יתן לך הרבה ספייס והפרדה טובה מהרקע, השחור יותר מאתגר מהלבן...
אל תוותר אף פעם על תאורות אחוריות נמוכות, זה עושה את הפיניש הקריטי (ותזכור לסגור אותם כשאתה מצלם ילדון נמוך שחוטף אותן חזק בלחיים..)
ותגיד לכלה שלא תאחר, אם יש לך זמן לזה זה סימן לא טוב.. בסוף היא תאשים אותך ש'פתחת בגברים' וכו'..

(האלינכרום הקדמיים שורדים לך סטודיו שלם בלי לצאת להפסקות? אני מצאתי את הסיניים מתאימים יותר, לא נחים לרגע)

• הוסף לסימניות
אני חייבת:
דוד, אתה תותח
מאיר, אתה תותח על
זה אתם כצלמים ולא תמונות כאלה ואחרות,אתם יודעים מה אתם עושים למה ומתי,אתם יודעים מה התוצאה שאתם רוצים להוציא ומתי להשתמש עם מה ואתם גם יודעים להסביר את זה.

• הוסף לסימניות
היה שווה כל היום המשוגע הזה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1553532:
ועכשיו ברצינות..

הצעות ייעול:
משקולות על החצובות!
תלוי כמה אתה משחק עם התאורה..
יש כאלה שמוותרים על משקולות בחלק מהשלבים של הסטודיו, על מנת להקל על הניידות.
באחוריים ובפלאש מילוי לא הייתי מוותר.
מטריות שחורות על הפלאשים ששורפים את הרקע, תוכל לפזר טוב יותר את האור ולהסתכן פחות בזריקת אור חזרה קדימה.
אני הייתי מציע להשתמש בביוטי דיש, מדוייק בהרבה ממטריה שחורה, מפזר את האור מצויין.
בצילומי משפחה תיישר את הזוית של האחוריים ישר כלפיך, ככה תמנע פסים לבנים על האף וכד', אמנם במקרה כזה של כליל מלכות ודומיו כשהתקרה נמוכה זה עלול ליצור פליירים אבל ה70-200 לא תסבול מכך מאוד, בהנחה ואתה מתרחק מספיק.
מתרחק מספיק, ובמקרה שאתה לא בגובה של מאיר שבח, גם עולה על כסא או סולם...
אל תוותר אף פעם על תאורות אחוריות נמוכות, זה עושה את הפיניש הקריטי (ותזכור לסגור אותם כשאתה מצלם ילדון נמוך שחוטף אותן חזק בלחיים..)
שוב כשמשתמשים בביוטי דיש, לא חייבים לסגור, הביוטי דיש מרכך יחסית לכוורת רגילה. וגם הפיזור שלו רחב יותר, אפשר להשאיר את הביוטי דיש במקום, והילד לא יחטוף כמעט כלום.
ותגיד לכלה שלא תאחר, אם יש לך זמן לזה זה סימן לא טוב.. בסוף היא תאשים אותך ש'פתחת בגברים' וכו'..

(האלינכרום הקדמיים שורדים לך סטודיו שלם בלי לצאת להפסקות? אני מצאתי את הסיניים מתאימים יותר, לא נחים לרגע)
למה שיצאו להפסקות?
(לא מכיר את האלינכרום, אבל שמעתי שהם חברה טובה)
ובאיזה דגם של סינים אתה משתמש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1553541:
תלוי כמה אתה משחק עם התאורה..
יש כאלה שמוותרים על משקולות בחלק מהשלבים של הסטודיו, על מנת להקל על הניידות.
באחוריים ובפלאש מילוי לא הייתי מוותר.

אני הייתי מציע להשתמש בביוטי דיש, מדוייק בהרבה ממטריה שחורה, מפזר את האור מצויין.
-----
מתרחק מספיק, ובמקרה שאתה לא בגובה של מאיר שבח, גם עולה על כסא או סולם...
-----
שוב כשמשתמשים בביוטי דיש, לא חייבים לסגור, הביוטי דיש מרכך יחסית לכוורת רגילה. וגם הפיזור שלו רחב יותר, אפשר להשאיר את הביוטי דיש במקום, והילד לא יחטוף כמעט כלום.
-----
למה שיצאו להפסקות?
(לא מכיר את האלינכרום, אבל שמעתי שהם חברה טובה)
ובאיזה דגם של סינים אתה משתמש?

הביוטי מוציא אלומה מבוקרת יותר, אבל זה לא מה שאנחנו מחפשים כאן, לא מפריע לי שהאור שחוזר לרקע יתפזר יותר ממה שצריך, מה שחשוב הוא למנוע חזרה לכיוון המצולם ובזה המטריה השחורה מצויינת (וזולה יותר..)

הילד יחטוף פחות במקרה של ביוטי דיש, אבל גם אפקט המסגור של האור שמפריד מהרקע את צידי הבגד (במבוגר) יפחת, אנחנו זקוקים לאלומת אור 'אלימה', לא מרוככת.
עדיף לסגור את התאורה הזו כשלא זקוקים לה מאשר לפגוע באיכותה כשהיא נצרכת.

האלינכרום בהחלט יוצאים להפסקות קפה, כל פלאש סיני (איכותי) עדיף עליו לטעמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1553545:
הביוטי מוציא אלומה מבוקרת יותר, אבל זה לא מה שאנחנו מחפשים כאן, לא מפריע לי שהאור שחוזר לרקע יתפזר יותר ממה שצריך, מה שחשוב הוא למנוע חזרה לכיוון המצולם ובזה המטריה השחורה מצויינת (וזולה יותר..)

הילד יחטוף פחות במקרה של ביוטי דיש, אבל גם אפקט המסגור של האור שמפריד מהרקע את צידי הבגד (במבוגר) יפחת, אנחנו זקוקים לאלומת אור 'אלימה', לא מרוככת.
עדיף לסגור את התאורה הזו כשלא זקוקים לה מאשר לפגוע באיכותה כשהיא נצרכת.

המטריה זולה יותר, אבל גם מוגבלת יותר. דורשת הרבה יותר טסטים וכיוונים.

לא נראה לי שהבנת מה שכתבתי לגבי הביוטי דיש.
אני לא חושב שהאלומה של הביוטי דיש פחות 'אלימה' מכוורת (היא כן דורשת מעט יותר כוח בגלל הרפלקטור שמאבד טיפונת אנרגיה)
אבל היא נשלטת הרבה יותר מכוורת, בגלל הצורה שלה יש לה ירידה באפקטיביות בקצוות, ובשל כך אפשר להשתמש בקצוות שלה בשביל להאיר ילד, ובמרכז בשביל להאיר מבוגר.
זה תלוי במיקום של הפלאש.
(אני בגישה שבצילום סטודיו עובדים עם עוזר צמוד שמכוון את התאורה לכל תמונה במיוחד)

• הוסף לסימניות
איזה פלאש סיני איכותי בעיניך?

• הוסף לסימניות
מה שה 70-200 לא תוכל להתמודד איתו זה החזרה של האור על הרקע, במידה והאלומה פוגעת בפרופיל גבס מהתקרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1553548:
איזה פלאש סיני איכותי בעיניך?

אני שומע דברים טובים על גודוקס
אני משתמש בפלאשים מסויימים, הבעיה היא שמותג המדבקה שלהם מתחלף מידי תקופה... כך שאני לא יודע לומר לך שם ספציפי, זה התחיל בBlazzio וכרגע כתוב עליהם Godox.

נכתב ע"י קקטוס;1553550:
מה שה 70-200 לא תוכל להתמודד איתו זה החזרה של האור על הרקע, במידה והאלומה פוגעת בפרופיל גבס מהתקרה.

הכוורת אמורה למקד את האלומה ואין מצב שיהיו החזרים מהתקרה, אם יש פרופיל גבס נמוך, ממקמים אחרת את כל העסק, השלב הראשון בפתיחת סטודיו הוא למצוא את המקום האופטימלי (גובה, קירות צבועים, עמודים, שולחנות וכו')

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על היוזמה והסט המקופד.
יש לי כמה שאלות,
1. למה אתה משתמש עם תאורה אחורית ברקע לבן?
2. התמונה השניה זה נראה שעבר עריכה, מה המטרה?
3. הייתי משתמשת עם תאורה נוספת לכיוון הרצפה להאיר את הרקע הלבן, כרגע בתמונות הוא יוצא אפור, לא עדיף להשתמש לזה במקום הפלאש האחורי?

• הוסף לסימניות
לא מתמצאת כ"כ בתאורת סטודיו...
בכל אופן בניית התאורה פה נראית מצויינת ומקצועית אבל חסרה לי התאורה האחורית באזור הרגליים,
בפרט לתמונות של חתן על רקע שחור וכו'

• הוסף לסימניות
נראה לי שמאיר הקיף את כל מה שהיה לאמר
העמדה מושקעת!
התמונה האחרונה מקסימה!! את הגוון הכחול עבדת בפוטושופ?

• הוסף לסימניות

מה שכמובן נוגע להגנת יתר-חום שמותקנת בהם, וזה דווקא טוב! (וגם מעצבן...)

לא יצא לי להשוות, אבל אני די בטוח שאלינכרום עם 50% יותר בעוצמה הכללית, למשל 600W במקום 400W ישרוד יותר הבזקים רציפים בעוצמה X. הוא פשוט בנוי לעמוד ביותר עומס יחסי.

ועדיין אני מחזיק אצבעות לסיניים הפשוטים והטובים. מרביתם, כרגיל, מיוצרים באותו מפעל (godox) ומשווקים תחת 15 מותגים שונים. ממש כמו Samyang בעדשות...

• הוסף לסימניות

עד כמה שאני מכיר את דוד, הסט היה מורכב בשעה 12:00...

איזה סיניים אתה ממליץ?

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני רואה בתמונה הראשונה הפלאש האחורי בלי מטריה. וגם די קרובים לרקע

זה מעניין אותי כי מאוד קשה לי להמנע מזליגה בקצוות של הבגדים והפנים
למרות שאני מרחיקה את המצולם מהרקע כ3 מטר
וגם חוסמת עם רפלקטור לבן.

ייתכן שזה בגלל שהפלשים עומדים אצלי קרוב יותר לצידי המצולם. אין לי כזה רוחב. יש לי בסה"כ 3 מטר רוחב

אני מדברת כמובן אחרי ששיחקתי עם העוצמה למינימום הדרוש אבל שיישרף.

אולי זה יעזור אם אסיר את המטריות -האלומה תהיה מפוזרת פחות?

בקיצור, יש הצעת יעול להעמדה של התאורה?

אני מצרפת תמונה כדי להיות יותר מובנת.

• הוסף לסימניות
כל הכבוד! השקעה!
שאלה קטנה- למה הפלאשים הקדמיים לא ממוקמים בקו ישר?
אחד יותר קדימה, וגם נמוך יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ESTY.P;1553754:
כל הכבוד! השקעה!
שאלה קטנה- למה הפלאשים הקדמיים לא ממוקמים בקו ישר?
אחד יותר קדימה, וגם נמוך יותר
הקרוב יותר הוא תאורה ראשית, מאירה את הפנים, את הבגדים.
הרחוק יותר הוא תאורת מילוי, המרחק והגובה יוצרים ריכוך מסויים.
אם מעמידים את שני הפלאשים באותו מישור, נוצרת תאורת 'פרפר' שכל דבר בה מקבל שתי צלליות, וזה לא יפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה