תודה רבהנכתב ע"י msphoto;1553532:ועכשיו ברצינות..
קודם כל בניה טובה של סט מוקפד
כל הכבוד שאתה לא מתקמצן על דבק שחור..
הצעות ייעול:
משקולות על החצובות!
מטריות שחורות על הפלאשים ששורפים את הרקע, תוכל לפזר טוב יותר את האור ולהסתכן פחות בזריקת אור חזרה קדימה.
בצילומי משפחה תיישר את הזוית של האחוריים ישר כלפיך, ככה תמנע פסים לבנים על האף וכד', אמנם במקרה כזה של כליל מלכות ודומיו כשהתקרה נמוכה זה עלול ליצור פליירים אבל ה70-200 לא תסבול מכך מאוד, בהנחה ואתה מתרחק מספיק.
תאריך את הרקע השחור בשני מטרים, יתן לך הרבה ספייס והפרדה טובה מהרקע, השחור יותר מאתגר מהלבן...
אל תוותר אף פעם על תאורות אחוריות נמוכות, זה עושה את הפיניש הקריטי (ותזכור לסגור אותם כשאתה מצלם ילדון נמוך שחוטף אותן חזק בלחיים..)
ותגיד לכלה שלא תאחר, אם יש לך זמן לזה זה סימן לא טוב.. בסוף היא תאשים אותך ש'פתחת בגברים' וכו'..
(האלינכרום הקדמיים שורדים לך סטודיו שלם בלי לצאת להפסקות? אני מצאתי את הסיניים מתאימים יותר, לא נחים לרגע)
נכתב ע"י דוד דנברג;1553876:תודה רבה
הדבק השחור מ-TGM בקנייה של ארגז, דבק מעולה, חזק ויורד בקלות, מומלץ מאוד. עוד כמה מטר דבק יכולים למנוע הרבה כאב ראש תוך כדי קפיצה של ילדים שובבים בסטודיו.
משקולות יש, בסטודיו פחות. האחוריות עומדות על החצובת משקולת T420 של פוטופריק ששוקלות מספיק. הקדמיות של מונופרוטו משאיר אותן ניידות, יציבות מספיק בשביל להחזיק את הD-LITE.
בעבר עבדתי עם מטריות שחורות לרקע, ההתמודדות איתם היתה לי קשה יותר עם הפיזור הרחב במיוחד בתמונות בהם הכלה יושבת על הריצפה בשביל משחקי השתקפות ... בשביל למנוע זליגת אור למצולם הפלאשים עומדים בצד ומחזירים את האור באלכסון ונמדדים מראש בנפרד בשביל לוודאות שזה אכן אטום.
תמונת החתן הזה צולמה עם מטריות לרקע ותאורה אחורית אבל בגלל העדר רצפה יכולתי להרחיק אותו יותר
צפה בקובץ המצורף 231103
מכות אור על האף זה דבר שאצלי בלתי נסבל, בשביל להתמודד עם זה ברקע קטן אני מבקש מהמצולם להפנות את הראש יותר לפה ולשם. הקירבה של הפלאשים האחוריים למרכז עוזרת למנוע אותם בגלל הלאכסון. אתמול צילמתי באולם עם תקרה נמוכה, על רקע שחור כשהמצולם במרחק 5 מטר מהרקע, עם הפלאשים האחוריים העליונים היו לי שתי ברירות, או למקם באמצע למנוע מכות על האף ולהסתכן באובך גם עם ה200 או למקם בצד למנוע אובך ולקבל מכות אור, בחרתי באובך והוספת קונטרסט בעריכה ...
שחור ארוך יותר זה דבר נוח אבל לא בכל אולם זה אפשרי, אני מצלם בצמצם פתוח, 3.5-4 ואפילו יותר גם במרחק של 3 מטר מתקבל רקע חלק ותאורה טובה
תאורות אחוריות נמוכות חובה, ברור, אחרת למצולם יש ראש, נעליים וכל השאר מאוחד עם הרקע. ברקע לבן זה מיותר, זה יתן מראה של זליגה לא נעימה. הפלאשים ששורפים את הרקע מקבלים כוורות והופכים להיות תאורה אחורית נמוכה לרקע השחור.
ואם אגיד לה לא לאחר, אז ? זה לא יקרה ?
בכל מקרה אני מגיע מספיק מוקדם בשביל למדוד תאורה בצורה כזאת ... ו.. בשביל לחדש לעוזר תמונת פרופיל
יתכן שהסיניים מעולים לא פחות מהאלינכרום (שמיוצר גם בסין עבור חברה שוויצרית), קניתי את הקיט שלהם במבצע, הוא נוח ליציאות קלות.
הוא לא מתחמם לי כי העבודה שלי היא בעוצמה נמוכה מאוד, עוצמה שגם ספידלייט יתמודד, הסטודיו מצלום באיזו 100 צמצם 2.8 ובהמשך למשפחות באיזו 800 צמצם 8. העוצמה הנדרשת מהפלאש נמוכה מאוד, בערכי אלינכרום זה בסביבות 2.5-3.
פלאש סיני נוח מאוד הוא ה-AD360 בלי חיבור לחשמל. במבצע עכשיו אצל ארליך, ממליץ.
נכתב ע"י קקטוס;1553850:הקרוב יותר הוא תאורה ראשית, מאירה את הפנים, את הבגדים.
הרחוק יותר הוא תאורת מילוי, המרחק והגובה יוצרים ריכוך מסויים.
אם מעמידים את שני הפלאשים באותו מישור, נוצרת תאורת 'פרפר' שכל דבר בה מקבל שתי צלליות, וזה לא יפה.
תודה רבה ... גם על היוזמה להשתתף בדיוןנכתב ע"י פוסטר;1553566:כל הכבוד על היוזמה והסט המקופד.
יש לי כמה שאלות,
1. למה אתה משתמש עם תאורה אחורית ברקע לבן?
2. התמונה השניה זה נראה שעבר עריכה, מה המטרה?
3. הייתי משתמשת עם תאורה נוספת לכיוון הרצפה להאיר את הרקע הלבן, כרגע בתמונות הוא יוצא אפור, לא עדיף להשתמש לזה במקום הפלאש האחורי?
תודה רבהנכתב ע"י YochiS;1553571:לא מתמצאת כ"כ בתאורת סטודיו...
בכל אופן בניית התאורה פה נראית מצויינת ומקצועית אבל חסרה לי התאורה האחורית באזור הרגליים,
בפרט לתמונות של חתן על רקע שחור וכו'
תודה רבהנכתב ע"י טירה;1553604:נראה לי שמאיר הקיף את כל מה שהיה לאמר
העמדה מושקעת!
התמונה האחרונה מקסימה!! את הגוון הכחול עבדת בפוטושופ?
תודה רבהנכתב ע"י ESTY.P;1553754:כל הכבוד! השקעה!
שאלה קטנה- למה הפלאשים הקדמיים לא ממוקמים בקו ישר?
אחד יותר קדימה, וגם נמוך יותר
הגברה של הקידמיים תצריך הגברה גם של ארבעת האחוריים והנוסף עם הג'לים.נכתב ע"י PV;1553890:מה הסיבה לכך שבמשפחתיות אתה מעלה איזו ולא מגביר טיפה את התאורות הקידמיות?
כיון שזה יהיה חזק מידי לפרטים בהירים?
וכן אשמח אם תעלה דוגמא למכות אור על האף שדיברת עליהם.
ברמת אור כזאת לא צריך את שתיהן, שתיהן על עוצמה דומה וכשהכלה מסתובבת בכל צד יש כיסוי.נכתב ע"י ESTY.P;1553907:אבל דוד אמר שהוא לא מדליק את שני הקדמיות יחד, לא?
תודה רבהנכתב ע"י ESTY.P;1553917:הבגדים הלבנים מעולים, אין שום פיקסל שרוף,
לא מתאים לך שהכסא נשרף...
Pioneer D400 של Godox. זו הגרסא האיכותית הבסיסית, תמורה מצויינת למחיר. יש כמובן גם גרסאות דיגיטאליות, שליטה מרחוק ועוד.נכתב ע"י קקטוס;1553548:איזה פלאש סיני איכותי בעיניך?
נכתב ע"י ETStudio;1554115:Pioneer D400 של Godox. זו הגרסא האיכותית הבסיסית, תמורה מצויינת למחיר. יש כמובן גם גרסאות דיגיטאליות, שליטה מרחוק ועוד.
מעבר לאמינות הסבירה בהחלט, במחיר של אלינכרום אחד אפשר להשיג 3-4 מקבילים של גודוקס. אז מה עוד ביקשנו...?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים