דיון פורסם בקבוצה חרדית על קצבה מדיבידנדים, שמעתם על הדבר הזה? מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אני מנסה להבין מה הרציונל של מי שפתח את הקרנות .
אם הוא לא יודע (כך זה נראה על פניו, חלק מהקרנות כבר עשו Reverse Split....) לסחור באסטרטגיה לטווח קצר אז למה הוא עושה את זה?
כל אחד יכול לפתוח קרן וזה יסחר בבורסה? אין רגולציה בבורסה?
להשקעות הקרן לא מתאימה, למה היא כן מתאימה? לעשות סיבוב ח"פ ולקבל את הקרן + הנכס-אולי למימוש נוסף.(במידה ויצליח)?

קטונתי, לא הבנתי את העניין שלהם.

• הוסף לסימניות
הקרן של YMAX שעוקבת אחרי כל הקרנות
הייתה לפני שנה שווה 17.4 דולר, הביאה דיבדנד במהלך השנה של 7.4 דולר ושווה עכשיו 10
מדהים.
0 אחוז תשואה שנראה כמו 40-70 (תלוי מתי אתה בודק)

• הוסף לסימניות
אני מנסה להבין מה הרציונל של מי שפתח את הקרנות .

מצורף XL תוצאות של מי שהשקיע לפני חצי שנה (10/07/2025) בקרנות המצוינות.
1.עם משיכה של הדיבידנדים.
2.עם השקעה חוזרת של הדיבידנדים.
וזאת עוד לפני מס.

מסקנה:
זה לא השקעה של שגר ושכח! זה רק לסוחרים אקטיביים.

בהתאם לזאת אני מנסה להבין .
למה שסוחר אקטיבי יקנה קרן סל ולא יעשה את האסטרטגיה עצמאית.
עצמאית אפשר-
1. לשלוט במחיר הStrike
2.אפשר לדחות את המס לסוף שנה (בחשבונות לא ישראלים).
3.חיסכון בדמי ניהול (%1.01)
4. האסטרטגיה בשליטתי.
אני לא מחויב להסכם דיבידנדים מול לקוח.(לדוג' אני לא חייב למכור במקרה של ירידות).
5.ואלי עוד דברים שלא חשבתי עליהם.

-לא מצאתי פלוסים דרך הקרן
אולי שאפשר להכנס לעסקה עם חשבון קטן ולא צריך את מלוא החסכונות לכתיבת ה Put .

-אשמח לחוות דעת מה הפלוסים של הקרנות-
https://yieldmaxetfs.com/

קבצים מצורפים

• קרן אופציות.xlsx
    KB 10.9 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
לא מספיק מבין את הדיון...
בא נניח שהקרן חילקה את הדיבידנדים בהתאמה לירידת ערך הבסיס כמות המניות כמעט ולא ירדה לאורך התקופה זה אומר שגם אם קיבלתי דיבידנדים בשווי 50% והמניה ירדה ב50% הדיבידנדים הבאים יהיו הרווח כיוון שברוב המקרים הדיבידנדים נשארים כמעט אותו דבר כמו ההתחלה.
אם לאחר שנה וקצת מכסים את כל הקרן ונשאר אותה כמות המניות שמניבה דיבידנדים מעכשיו זה רווח נקי
תקנו אותי במה אני טועה
@בואו חשבון. יוסי לוי @השקעות R הון @מקצועי בלבד

• הוסף לסימניות
לא מספיק מבין את הדיון...
בא נניח שהקרן חילקה את הדיבידנדים בהתאמה לירידת ערך הבסיס כמות המניות כמעט ולא ירדה לאורך התקופה זה אומר שגם אם קיבלתי דיבידנדים בשווי 50% והמניה ירדה ב50% הדיבידנדים הבאים יהיו הרווח כיוון שברוב המקרים הדיבידנדים נשארים כמעט אותו דבר כמו ההתחלה.
אם לאחר שנה וקצת מכסים את כל הקרן ונשאר אותה כמות המניות שמניבה דיבידנדים מעכשיו זה רווח נקי
תקנו אותי במה אני טועה
@בואו חשבון. יוסי לוי @השקעות R הון @מקצועי בלבד
חלק מהקרנות כבר עשו Reverse Split....

מצורף XL תוצאות של מי שהשקיע לפני חצי שנה (10/07/2025) בקרנות המצוינות.

• הוסף לסימניות
@מציון תצא
לא ברור בקובץ אקסל כמה הייתה ההשקעה הראשונית
יש לך קונסטלציה ספציפית שאדם השקיע באחד מהקרנות שלהם והפסיד?
זאת אומרת גם אם הקרן ירדה מה טווח הדיבידנדנים שהחברה ממשיכה לשלם האם זה לא כמות שתכסה את הקרן בטווח הזמן הקרוב?

• הוסף לסימניות
@מציון תצא
לא ברור בקובץ אקסל כמה הייתה ההשקעה הראשונית
יש לך קונסטלציה ספציפית שאדם השקיע באחד מהקרנות שלהם והפסיד?
זאת אומרת גם אם הקרן ירדה מה טווח הדיבידנדנים שהחברה ממשיכה לשלם האם זה לא כמות שתכסה את הקרן בטווח הזמן הקרוב?
-אכן שכחתי לציין-השקעה ראשונית 100$
אני לא מכיר אף אחד, פשוט הכל שקוף.
החברה מחויבת לחלק דיבידנדים גם בירידות .
הדיבידנדים הם מהפרמיות של כתיבת האופציה בניכוי דמי ניהול ועוד.
ממה שראיתי זה בין 3-9% לחודש.

-אך זה כל פעם מחושב מחדש, זה אופציות קצרות וכל פעם החישוב הוא מחדש לפי הפרמיה.
ואם יש ירידות........

-למה להשאר בעסקה שהשווי שלה יורד כ"כ.
נניח ששנה ראשונה הרווחת 50% דיבידנדים. והקרן ירדה ב50%
ושנה שנייה קבלת עוד 50% (ממה שנותר-הוי אומר 25% על ההשקעה המקורית). והקרן ירדה בעוד 50%=25%על ההשעה המקורית.
בקצב הזה אחרי 4 שנים תעמוד על 93.75% דיבידנדים מההשקעה המקורית. והקרן שווה 6.25% מההון הראשוני.
וזאת לפני מס ודמי ניהול!

-לדעתי זה מתאים למשקיע אקטיבי שחישב שהנכס הולך לכיוון דשדוש והוא מעוניין להרוויח מכך ללא צורך בבטחונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה