דרוש מידע פורפורציה ומחשבה על חוק הח"פ של ליברמן

מצב
הנושא נעול.
סליחה על ההפרעה,
מתי החוק נכנס לתוקף?

עלות השיפוץ כבר קצרה כתבה שזה אצלה 3000 ש"ח וזה בגלל שיש להם בניין משנות השמונים (מלפני ארבעים שנה או חמישים שנה). ברוב הבניינים זה הרבה פחות.
אצלי השיפוץ המוצע הוא כ-5000 +...
השיפוץ לא רק מתייקר בגלל שנת הקמת הבניין אלא בגלל נתונים נוספים: נקודת חשמל, שיפוע צנרת ועוד

שכחת לספר עוד כמה דברים...
לכמה אחוזים אין עוזרת (לא 6 ימים. נכון. אבל לפחות פעמיים בשבוע), מה גודל המטבח (והבית בכלל, אבל זה כבר לא קשור), כמה אחוזים מהנשים עובדות עד 16.00. כמה המשכורת הממוצעת ביחס למחירי השוק...
לא שכחתי...
הכי קל להגיד שאלה בחול עשירים ויש להם עוזרת והבתים שלהם גדולים
תעשי סיור קטן במדינות אירופה ותביני שהקלאסה במטבחים שם זה 3 מטר שיש עם כיור אחד
שאותו צריך לשפץ בשביל חהוסיף עוד כיור

המשפחות המבוססות חיות בבתים גדולים במדינות מאוד מסוימות.

לא שכחתי...

עשיתי סיורים, ובכמה מדינות.
לא מדובר על המדינות העניות, ששם גם אין מים בברזים, אוקיי? אל תביאי לי עכשיו את רומניה.
הייתי בכמה וכמה בתים במערב אירופה. ניהלתי שיחות עם כמה וכמה אנשים שחיים במערב אירופה. לא העשירים. הסטנדרטיים.
עוד לא נתקלתי במשפחה עם ילדים שאין להם עוזרת לפחות פעמיים בשבוע (לא אמרתי 6 ימים. אבל פעמיים בשבוע...) לא נתקלתי בבית עם מטבח קטן כמו בסטנדרט בארץ.
בא נאמר בעדינות ש-3 מטר עם כיור אחד זה לוקסוס, לעומת דירות ישנות במתחרדים... (ולא משפצים, כי אין מאיפה לשלם את עלות השיפוצים...)
ומטבח זה לא רק שיש. זה גם רצפה ומקום. וזה, מה לעשות, יש בישראל בדוחק רב

לא מדובר על המדינות העניות, ששם גם אין מים בברזים, אוקיי? אל תביאי לי עכשיו את רומניה.
הייתי בכמה וכמה בתים במערב אירופה. ניהלתי שיחות עם כמה וכמה אנשים שחיים במערב אירופה. לא העשירים. הסטנדרטיים.
עוד לא נתקלתי במשפחה עם ילדים שאין להם עוזרת לפחות פעמיים בשבוע (לא אמרתי 6 ימים. אבל פעמיים בשבוע...) לא נתקלתי בבית עם מטבח קטן כמו בסטנדרט בארץ.
בא נאמר בעדינות ש-3 מטר עם כיור אחד זה לוקסוס, לעומת דירות ישנות במתחרדים... (ולא משפצים, כי אין מאיפה לשלם את עלות השיפוצים...)
חכם יותר ללמוד להתנהל נכון מלטמון תראש בחול ולהתבכיין...

חכם יותר ללמוד להתנהל נכון מלטמון תראש בחול ולהתבכיין...
חן חן על המוסר והשיפוטיות.
ההתנהלות הנכונה מבחינת המציאות בה אני עומדת היא להמשיך לצרוך חד פעמי (ואין לך מה להסביר לי. את לא באמת יודעת מילה על נתוני חיי...). זכותי לקטר על המס המיותר שאני איאלץ להוציא. מס שבעיני לא הוגן.
מעדיפה לראות בזה טמינת ראש בחול? בכבוד. בכל מקרה זה לא עונה לעצם הטענה שהעלית, ועליה עניתי

אל תתני לי געגועים מה זה חו'ל...אני באתי לארץ וזה זכות עצומה,אבל אם אני אפרט איך החיים היו אני פשוט אוציא את העיניים לאנשים....ומה גם שבגלל שהמצב הוא ככה בארץ הילדים מתבגרים נפלא פה ויודעים מוקדם מאוד מה זה לקחת אחריות וזה בונה את הבן אדם

אל תתני לי געגועים מה זה חו'ל...אני באתי לארץ וזה זכות עצומה,אבל אם אני אפרט איך החיים היו אני פשוט אוציא את העיניים לאנשים....ומה גם שבגלל שהמצב הוא ככה בארץ הילדים מתבגרים נפלא פה ויודעים מוקדם מאוד מה זה לקחת אחריות וזה בונה את הבן אדם
את לא צריכה לשכנע אותי. אבל יש כאלו שיודעים יותר טוב ממך וממני....

שאין לך מה לשכנע אותי שבחו"ל המושגים שונים, גם אצל אנשים סטנדרטיים. אבל היו כאן אחרים שטענו שאני מדברת שטויות. אותם צריך לשכנע, לא אותי...
האמת שמה שהוא אמר שהתשובה הכי ישראלית שאפשר לקבל. פשוט 'בולעים את זה וגוברים על הכל.עוד קצת מאמץ...יש להם המון כוחות להכל!

לא שכחתי...

ואוכלים בבית רק ארוחה אחת.
הילדים אוכלים ארוחת צהריים במוסדות

אני מבין שיש כאן 4 דרכים של אנשים להתמודד עם המצב:
א. אנשים שלא מתכוננים הם ישלמו את המס ויסתדרו עם החוק איך שהוא.
ב. אנשים שמתחילים לאגור ח"פ לשלוש שנים עד יעבור זעם
ג. אנשים שהולכים לקנות מדיח ולשפץ את המטבח ו/או כל הבית.
ד. ואחרונים חביבים אנשים שמתכוננים לעבור לגור בחו"ל (דירת וילה 12 חדרים, חצר, עוזרת 6 ימים בשבוע וכ"ו. רק שיזכרו מי דחף אותם לזה...)
אפשר כבר לפתוח אשכול חדש מה עדיף מה יותר חסכוני מה יותר נוח ומה יותר ריאלי
בהצלחה לכולם.

בהחלט תודה על ניהול התזרים שלי.
לעצם העניין, אשה שעובדת בשכר מינימום ('קצת' פחות מ-60 ש"ח) עד 16.00, ויש לה ארבעה ילדים בבית (לא מצפים שילדה בת חמש תשטוף כלים, כן?) - היא בהחלט רואה בח"פ עוזרת מינימלית....
זה לא ניהול תזרים זה פשוט עצה לזוג ותינוקת,
במקום להוסיף עליות של מדיח וכל ההכנות/לאגור ח"פ לשלוש שנים פשוט יותר זול לשלם עוד כמה שקלים מס והסתיים כל הסיפור.
ולאשה וארבעה ילדים אם זה חיסכון גדול לשטוף כלים אפשר לצאת שעה קודם מהעבודה.
במקום לעבוד ב29.56 ש"ח לשעה ולשלם על זה 60 תעשה לבד חשבון.

נערך לאחרונה ב:
זה לא ניהול תזרים זה פשוט עצה לזוג ותינוקת,
במקום להוסיף עליות של מדיח וכל ההכנות/לאגור ח"פ לשלוש שנים פשוט יותר זול לשלם עוד כמה שקלים מס והסתיים כל הסיפור.
ולאשה וארבעה ילדים אם זה חיסכון גדול לשטוף כלים אפשר לצאת שעה קודם מהעבודה.
במקום לעבוד ב29.56 ש"ח לשעה ולשלם על זה 60 תעשה לבד חשבון.
נו, זה בדיוק מה שדובר פה. שבהתחשב בנתונים האישים שלי - אמשיך לצרוך חד פעמי כרגיל. לא סותר שמותר לי להתעצבן על המס המיותר. לא הבנתי מה חידשתם פה

נו, זה בדיוק מה שדובר פה. שבהתחשב בנתונים האישים שלי - אמשיך לצרוך חד פעמי כרגיל. לא סותר שמותר לי להתעצבן על המס המיותר. לא הבנתי מה חידשתם פה
אני ממש מבקש לא להתעצבן א. כל הכועס כאילו... ב. וסתם אתה יודע זה גם לא בריא.
אני חושב שכאן מתייעצים איך להתמודד עם עובדה מוגמרת (של המס).

אני ממש מבקש לא להתעצבן א. כל הכועס כאילו... ב. וסתם אתה יודע זה גם לא בריא.
אני חושב שכאן מתייעצים איך להתמודד עם עובדה מוגמרת (של המס).
לפי השם זה לא "אתה יודע" אלא "את יודעת".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה