- הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1206568:את רואה זו כנאיביות, אני רואה את זה כשליחות של כל אחד ואחת מאיתנו - כי רק כך נוכל להביא לקירוב בין הקצוות - וזה מה שה' רוצה מאיתנו - לא משנה אם אנחנו מאמינים שזה יכול לעזור או לא!!!
והאמיני לי, בתוך עמי אנוכי יושבת. רואה אני את השנאה ברחובות שמשתוללת כמו אש בשדה קוצים והאמת? אני אפילו מפחדת מממדיה ולדעתי לא רחוק היום ל"ע שהיא תגבה קורבנות בנפש - אבל האם התשובה היא ללבות עוד שנאה?
אולי אם נשפוך מים האש תכבה אפילו שלהבותיה מתמרות לגבהים?
בודאי שלהוסיף נפט לא יועיל, אז לשפוך מים לפחות לא יזיק...
כאן לא מדובר בהוספת שנאה. הרי על המשוקץ הזה נאמר על ידי דוד המלך [שאינו חשוד בעינינו במיעוט אהבת ישראל]: "הלא משנאיך ה' אשנא, בתקוממיך אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי":
כנגד אלה אנו מתפללים בכל יום למינים ולמלשינים אל תהי תקוה, ועל אלה אנו מתפללים שכרגע יאבדו.
הרב מבריסק פעם יצא מן הכותל המערבי ופגש באחד מראשי המזרחי, היה זה תקופה קצרה לאחר שחרור הכותל, הלה שאל את הרב בעוקצנות - האם הרב בא לכותל כדי להתפלל על ראשי המדינה?... השיבו הרב - בוודאי! קראתי עליהם את מזמור ק"ט בתהלים!! [ע"ש במזמור ותרווה נחת...]
על ידי שנמנע מלתקוף את לפיד לא נקרב את העם. ההיפך הוא הנכון.
החפץ חיים היה נזהר ביותר מלדבר לשה"ר על אף אדם, והעיד על עצמו בזקנותו שמעולם לא דיבר לשון הרע!! ואף על פי כן היה אדם מישראל שכאשר היה מזכיר אותו היה מוסיף לו תמיד את הקומפלימנטים הבאים: "ימח שמו ושם זכרו, שרצה לאבדני משני העולמות". [בעקבות מעשה שהיה, אכמ"ל].
לטיפוס הזה קראו אדם הכהן שר"י. חוץ מרחובות על שמו, אין זכר לאותו מסכיל. והחפץ חיים לא "קירב בין הקצוות" אלא אדרבה, ריחק עד הקצה האפשרי.
הגר"ש שבדרון, הגר"י גלינסקי, ושאר המגידים זו דרכם על פי גדו"י - להלעיג על הטיפוסים הללו, להציגם בקטנותם ובאפסותם, ולקיים בהם ליצנותא דע"ז.
ולגבי להידבר עמהם - החזו"א כבר אמר שאין לנו אפילו שפה משותפת עמהם, שהרי מה שאצלם נחשב לדבר חיובי ומרומם וקורין לו "אהבה" אצלנו זה כרת רח"ל!!
לסיכום - לקרב את העמך - ללא כל ספק זו מצווה גדולה. אך זה חייב בד בבד לבוא עם שחיטת הע"ז והלוחמים כנגד כל דבר שבקדושה, וזה דוקא ע"י ביטול הע"ז בליצנותא דע"ז, והשנאתה על עובדיה.
הנושאים החמים