מידע שימושי פותחת אשכול של ארגון וסדר בבית

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 338030 לגבי אחסון של שקיות פלסטיק:
שקיות מרשרשות ("ירקן") במתקן איקאה תלוי על הקיר.
שקיות פלסטיק של חנויות - שנים הסתבכתי עם האחסון שלהן. מה שלא ניסיתי תמיד היה בלגן. השנה הגעתי לרעיון מעולה ובא לציון גואל.
פצצה
תמיד חפשתי לזה פתרון....

• הוסף לסימניות
באשר למצעים:
ככה הם נראים כשהם מקופלים בארון:
20180315_220218.jpg
אפשר גם לקפל אותם יותר ארוכים שיתפסו את כל עומק הארון, ואז הם גם פחות שמנים.
כך זה נראה כשפותחים את הציפה קיפול אחד:
20180315_215724.jpg
וכך הסדין מקופל:
20180315_215745.jpg
אוספים את כל הפינות אחת על השניה, מקפלים למלבן ואח"כ לריבוע בגודל הרצוי, בצורה שייכנס לתוך הציפה בלי להציץ מהצדדים.

• הוסף לסימניות
מגירת נעליים - יש לכן טיפים??
תודה~!
אני שומרת קופסאות נעליים צרות ובתוך כל קופסא מאחסנת זוג, הכל במגירה מסודר קופסאות בשורה כמו חיילים, בלי המכסים כדי שיהיה נגיש, כך גם המגירה לא צוברת את כל הלכלוך שבסוליות כי זה מגיע ישירות לקופסא...

• הוסף לסימניות
איך מאחסנים שקיות פלסטיק? אשמח לרעיון
לגבי שקיות מזון - מצאתי רעיון מבריק, כבר כמה שנים וכל פעם אני מתענגת מחדש על ההברקה המוצלחת!
קניתי קופסאות פלסטיק שמיועדות לטישו, קופסא מלבנית עם פתח אליפסה מלמעלה - שם אני מאחסנת את השקיות אוכל / שקיות הקפאה, כל קופסא בצבע נפרד כדי שלא יתבלבלו בגדלים של השקיות..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לגבי שקיות מזון - מצאתי רעיון מבריק, כבר כמה שנים וכל פעם אני מתענגת מחדש על ההברקה המוצלחת!
קניתי קופסאות פלסטיק שמיועדות לטישו, קופסא מלבנית עם פתח אליפסה מלמעלה - שם אני מאחסנת את השקיות אוכל / שקיות הקפאה, כל קופסא בצבע נפרד כדי שלא יתבלבלו בגדלים של השקיות..
אין לי מגירות במטבח (שכירות...) ולאחרונה מצאתי פתרון מאוד נח לשקיות אוכל והקפאה
גוזרת פתח צר וארוך בחבילה ומדביקה אותה על דלת הארון מבפנים.
בדלת אחת שקיות אוכל ובשניה שקיות הקפאה.
עכשיו אני מחפשת רעיון איך לתלות את החבילה בלי סלוטייפ- שלא יעשה סימנים ויהיה אפשר להחליף בקלות כשנגמר
אולי איזה מתקן שבתוכו אפשר להכניס את החבילה?

• הוסף לסימניות
את השקיות, ראיתי פעם מישהו שתלה אותם על קולב, זה עומד יפה!!!
אצלי יש לי מגירה לכל המאגר. אבל היא לא כ"כ נגישה, אז ליד הדלת של הבית בנישה שמאחורי הדלת בצד תלינו וו ועליו מושחלות השקיות כמה בודדות מכמה גדלים. שמסתים שם ממלאים את המלאי בחדשים.

• הוסף לסימניות
אני שומרת קופסאות נעליים צרות ובתוך כל קופסא מאחסנת זוג, הכל במגירה מסודר קופסאות בשורה כמו חיילים, בלי המכסים כדי שיהיה נגיש, כך גם המגירה לא צוברת את כל הלכלוך שבסוליות כי זה מגיע ישירות לקופסא...
אבל אז הקופסאות צוברות את הלכלוך, ובמקום לנקות מגירה אחת, צריך לנער קופסאות כמספר הנעליים...

ועוד משהו קטן, קרה לי שקרטונים בהם אחסנתי כלים או מכשירים הזמינו "דגי כסף" (חרקים מסוג מסוים), מאז אני לא מחזיקה שום קרטון בבית. כל כלי או מכשיר שנקנה, דבר ראשון אריזת הקרטון שלו הולכת לאשפה (או מקסימום ליצירות לילדים שמועמדות לזריקה).

• הוסף לסימניות
רוצה להגיד יישר כח לכל הנשים העמלניות והחרוצות שנותנות השראה לכולן!

יש לי כמה דברים להוסיף, הם כמובן נכתבו מנקודת המבט שלי והניסיון שלי, ואם הם יעזרו למישהי, אשמח.

הרבה פעמים אנחנו צוברים הרבה חפצים, ואז כדי לתחזק אותם ולשמר אותם אנחנו קונים עוד מכשירים ומקומות אחסון, ואז קונים עוד תכשירים וכלים כדי לתחזק את מקומות האחסון וכן הלאה...

לפעמים כדאי לעשות הערכת מצב. אולי אני לא צריכה כל כך הרבה שקיות בבית, אולי אין לי צורך בכל כך הרבה קופסאות ומכסים, ואעדיף להשתמש יותר בקופסאות חד פעמיות שנזרקות אחרי שימוש אחד או מספר שימושים מועטים, אולי אני לא זקוקה לכל כך הרבה נעליים וכו'...

אני לא נוקטת בסגפנות והצטמצמות, אלא מפרגנת לכולן לקנות ברווח :), אבל חושבת שמומלץ גם לדעת לזרוק ולפנות מקום לדברים הבאים. זו לא פזרנות, אלא הרבה פעמים זו דווקא חסכנות. שימור ותחזוק של חפצים שנמצאים בשימוש נדיר יכולים לעלות הרבה יותר מקניה של חפץ חדש תועלתי יותר (ואם לא היינו זקוקים כלל לחפץ חדש, אז הרווחנו פעמיים).

אני לא מתעלמת מהרעיון שיש גם את ההיבט של הסיפוק כשמתעסקים בניקיון, בסדר ובתחזוק, ואני לגמרי מכירה את זה. מי שהעיסוק הזה עושה לה טוב, מוזמנת להמשיך, אבל כדאי לדעת שיש עוד אופציות :)...

• הוסף לסימניות
אמהלה איזה ארונות מסודרים!!!
אני שמה חומרי ניקוי בתוך החלון של המרפסת שירות (זה חלון צפוני שלא ראה קרן שמש מימיו) ככה זה גבוה ורחוק מהילדים ואפשר לסגור אותו.
הבעיה שאין לי מרפסת אחת בבית !

• הוסף לסימניות
ואני עשיתי את זה לבד
לקחתי קופסאות איחסון [איכסון.?] של 2 ליטר
עם מכסים בצבע שונה
וחתכתי במכסה חור אליפסה [עם מסמר מחומם]

• הוסף לסימניות
אני קונה שקיות אוכל והקפאה רק בקופס' קרטון במשנת יוסף.
מדביקה ב2 הצדדים בדבק סלוטיפ רחב שהקופס' לא תקרע.
חומרי ניקוי במגירה מתחת לארון כיור. (ומתחת לכיור השני בקבוקים)

• הוסף לסימניות
באשר למצעים:
ככה הם נראים כשהם מקופלים בארון:
צפה בקובץ המצורף 338153
אפשר גם לקפל אותם יותר ארוכים שיתפסו את כל עומק הארון, ואז הם גם פחות שמנים.
כך זה נראה כשפותחים את הציפה קיפול אחד:
צפה בקובץ המצורף 338151
וכך הסדין מקופל:
צפה בקובץ המצורף 338152
אוספים את כל הפינות אחת על השניה, מקפלים למלבן ואח"כ לריבוע בגודל הרצוי, בצורה שייכנס לתוך הציפה בלי להציץ מהצדדים.

כל הכבוד על ההסבר והמאמץ לצלם את התהליך!!

• הוסף לסימניות
איך אתן מאחסנות קופסאות פלסטיק במטבח בצורה מסודרת ?

• הוסף לסימניות
אולי איזה מתקן שבתוכו אפשר להכניס את החבילה?

קחי מפל, תחתכי אותו בצורת מרובע/מלבן או סתם צורה אחרת שבא לך. כפול שתיים.
בחלק אחד תחתכי חור עגול / אליפסה.
מדביקה את שתי החלקים בשלושה צדדים, את הצד העליון משאירה פתוח.
ותולה.
את מכניסה את השקיות מלמעלה, שולפת מהפתח הקדמי.
בגלל שהמפל גמיש, יש לו אפשרות "להשמין ולרזות" לפי כמות השקיות.

את החלק הקדמי אפשר לעשות משקף צבעוני, ככה את גם יכולה לראות מה יש וכמה נשאר.
את יכולה להחליט לגזור את זה בצורה חמודה, של תות או משהו.
אפשר גם מסביב לא להדביק "לתפור" בחוט ניילון. כמו שהילדות תופרות תיקים וכאלה.

בקיצור, יש הרבה מקום למשחק ודמיון, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

• הוסף לסימניות
איך אתן מאחסנות קופסאות פלסטיק במטבח בצורה מסודרת ?

אם יש לך מגירה זה הכי קל.
יצרתי מחיצה ברבע מהמגירה. (אני ביקשתי בזמנו מהנגר לעשות את זה, אבל פוליגל, קאפה וכו' יעשו יופי את העבודה).
ב 3/4 מגירה אחסנתי את הקופסאות.
ברבע השני, מעמידה את המכסים.
ככה שאת לוקחת קופסא, את בקלות מגיעה למכסה שלה.

מחיצה כזו יצרתי גם בצדדים של הארון מתחת לכיור.
ביקשתי מהנגר שתי מחיצות לכל הגובה לשתי הכיוונים.
בצד אחד אני מאחסנת את המגשים והקרש חיתוך.
בצד השני את הפלטה של שבת.
זה מאד מאד נח.
לא נופל, לא מתפזר, ויש מקום לכל דבר.

פשוט הפכתי את הכיוון, במקום לעשות מדפים לרוחב, עשיתי מדפים לאורך :)

• הוסף לסימניות
איך אתן מאחסנות את כמויות הגניזה, [שרובן עיתונים ועלונים....] אני מאחסנת בשקית אשפתון במרפסת שירות וזה גולש ומתפזר... מה עושים?

• הוסף לסימניות
אם יש לך מגירה זה הכי קל.
יצרתי מחיצה ברבע מהמגירה. (אני ביקשתי בזמנו מהנגר לעשות את זה, אבל פוליגל, קאפה וכו' יעשו יופי את העבודה).
ב 3/4 מגירה אחסנתי את הקופסאות.
ברבע השני, מעמידה את המכסים.
ככה שאת לוקחת קופסא, את בקלות מגיעה למכסה שלה.

מחיצה כזו יצרתי גם בצדדים של הארון מתחת לכיור.
ביקשתי מהנגר שתי מחיצות לכל הגובה לשתי הכיוונים.
בצד אחד אני מאחסנת את המגשים והקרש חיתוך.
בצד השני את הפלטה של שבת.
זה מאד מאד נח.
לא נופל, לא מתפזר, ויש מקום לכל דבר.

פשוט הפכתי את הכיוון, במקום לעשות מדפים לרוחב, עשיתי מדפים לאורך :)

ומי שאין לה מגירות אז יש אופצייה לסדר קופסאות ומכסים בלי שיהיה בלאגן מדי פעם?
אני פשוט שמה קופאות סגורות אבל זה תופס הרבה מקום... הבן רעיון..

• הוסף לסימניות
ומי שאין לה מגירות אז יש אופצייה לסדר קופסאות ומכסים בלי שיהיה בלאגן מדי פעם?
אני פשוט שמה קופאות סגורות אבל זה תופס הרבה מקום... הבן רעיון..
להכניס את המכסים לתוך
קופסה אחת מלבנית גדולה
או לסלסלה יפה:)
והקופסאות אחת בתוך השניה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה