- הוסף לסימניות
לא.אם זה המדד אז ארץ ישראל כולה [תושביה] נדרשת לתיקון.
אם קורים ככ הרבה אירועים באותו אזור
זה אומר דרשני.
לא.אם זה המדד אז ארץ ישראל כולה [תושביה] נדרשת לתיקון.
יותר מזה- סיפרו בישיבהלהוסיף לרשימה את הרב יצחק פש שדקות לפני הפיגוע היה בכלל בטרמפ לכיוון הישיבה והוא וויתר לאדם אחר שהיה צריך דחוף לבית חולים על הטרמפ ודקות אחרי זה נרצח
נכון גם אני חושב כךנראה לי שהאזור שם צריך איזה תיקון רוחני..
יותר מידי פיגועים יש שם בשנים האחרונות.
אוי נו די בבקשה תפסיקו עם זהנכון גם אני חושב כך
התחנה שם מלאה בפריצות מזעזעת
את נורמלית, הכל בסדר, זה קורה להרבה בנות.שיחת צ'אט שלי עם חברה. פעם שלישית שזה קורה לי לפני פיגוע... ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה
צפה בקובץ המצורף 2058894
צפה בקובץ המצורף 2058895
צפה בקובץ המצורף 2058896
לא יודע מה הציטוט רק נראה לי שאם נשים מתביישות להגיד את זה אז אצל גברים האחוז פשוט יותר נמוך או לא קיים...כשאחות אחרת שלי חשבה שזהו, היא יוצאת סופית מדעתה (גם היא הייתה חולמת או מרגישה וכו), היא שאלה את בעלה תלמיד חכם גדול ועצום, והוא הסביר משהו ארוך מהגמרא או חז"ל שאני לא יודעת לצטט אלא רק להגיד במילים שלי: נשים יותר רוחניות, וכשהן מאוד ישרות (יושר=אמת) גם כלפי אחרים וגם כלפי עצמן מצד מידת האמת הן לפעמים יודעות. לא מבינה מה אני מצטטת רק יודעת שזה הרגיע אותה ואותי שאנחנו שפויות... עובדה שזה כתוב איפה שהוא.
אף אחד לא יודע חשבונות שמים. נקודה. והכל מדויק מלמעלה עד לדקויות הכי קטנות.אוי נו די בבקשה תפסיקו עם זה
היו בעבר הרחוק והקרוב פיגועים ופוגרומים בישיבות [לדוגמא בכניסה לעיר] ובתי כנסיות [לדוגמא בהר נוף]
אתם באמת יודעים חשבונות שמים.
לא, איננו יודעים חשבונות שמים, אבל אמרו חז"ל אם רואה אדם שיסורין באין עליו יפשפש במעשיו,אוי נו די בבקשה תפסיקו עם זה
היו בעבר הרחוק והקרוב פיגועים ופוגרומים בישיבות [לדוגמא בכניסה לעיר] ובתי כנסיות [לדוגמא בהר נוף]
אתם באמת יודעים חשבונות שמים.
יפשפש במעשיו שלו כמו שמפורש שם בחז"ל ובפירוש רש"י.לא, איננו יודעים חשבונות שמים, אבל אמרו חז"ל אם רואה אדם שיסורין באין עליו יפשפש במעשיו,
כל דבר שהוא לא כמו רצון ה' יתברך חייבים לתקן, אפילו שאיננו יודעים על מה יצא הקצף,
ואולי זה בגלל זה הרי כתוב "לא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך" ה' מסלק את השגחתו.... רחמנא ליצלן.
מצוה על אדם שלא לומר דבר שאינו נשמע....לא, איננו יודעים חשבונות שמים, אבל אמרו חז"ל אם רואה אדם שיסורין באין עליו יפשפש במעשיו,
כל דבר שהוא לא כמו רצון ה' יתברך חייבים לתקן, אפילו שאיננו יודעים על מה יצא הקצף,
ואולי זה בגלל זה הרי כתוב "לא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך" ה' מסלק את השגחתו.... רחמנא ליצלן.
מובא במשנה ברורה הלכות יום הכיפורים סימן תר"חמצוה על אדם שלא לומר דבר שאינו נשמע....
לא נראה לי שפה המקום
אם התורה כותבת שזה גורם לסילוק שכינה. זה ממש ככה.אפילו שלא אוהבים לשמוע את זה.יפשפש במעשיו שלו כמו שמפורש שם בחז"ל ובפירוש רש"י.
זה לא כולל פרסום השערות על מה ולמה נענשנו והזכרת חטאי אחרים שכביכול מחמתם הגיעה הרעה וד"ל.
אולי אם זה נעשה בידי מישהו שהוא צדיק וגדול בתורה
בעבר עשו זאת הנביאים...
ואם כבר אז צריך להיתלות במה שכתבו חז"ל וכמו מה שאמר רבי יוסי בן אלישע: אם ראית דור שצרות רבות באות עליו צא ובדוק בדייני ישראל שכל פורענות שבאה לעולם לא באה אלא בשביל דייני ישראל
אבל בכל מקרה זה לא קשור ליפשפש במעשיו.
יש עוד כמה דברים שגורמים לסילוק שכינה כמו למשל מה שהגמ' כותבת בכמה מקומות שגאווה גורמת לסילוק שכינה.אם התורה כותבת שזה גורם לסילוק שכינה. זה ממש ככה.אפילו שלא אוהבים לשמוע את זה.
כמובן שכל אחד מחפש בעצמו על מה הוא צריך לחזור בתשובה.
רוב התחנות בארץ עם הרבה יותר פריצות מבתחנה הזאתנכון גם אני חושב כך
ואחרי זה נתלונן שאין נהגיםאסור לו לעצור באמצע הכביש ויהי מה לכן שיתלננו במשרד התחבורה ויהיה ערבים פחות
ממש לאנכון גם אני חושב כך
מובא במשנה ברורה הלכות יום הכיפורים סימן תר"ח
שבדבר של דאורייתא יוכיח פעם אחת בציבור שלא יהיה פתחון פה לאמר "לא ידענו"
וביחיד עד שיכה או יקלל אותו.
אם התורה כותבת שזה גורם לסילוק שכינה. זה ממש ככה.אפילו שלא אוהבים לשמוע את זה.
כמובן שכל אחד מחפש בעצמו על מה הוא צריך לחזור בתשובה.
יש עוד כמה דברים שגורמים לסילוק שכינה כמו למשל מה שהגמ' כותבת בכמה מקומות שגאווה גורמת לסילוק שכינה.
אולי תפתח אשכול מחאות על כל הדברים שגורמים לסילוק השכינה.
בבקשה1. עבירות חמורות – עבודה זרה, גילוי עריות, שפיכות דמים
יומא ט' ב':
"מקדש ראשון מפני מה חרב? מפני שלשה דברים שהיו בו: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים."
2. עוולות מוסריות – גזל, עושק, עוול חברתי, אלימות, פגיעה בחלשים
3. חוסר אחדות – שנאת חינם, לשון הרע, מחלוקות
- יחזקאל כ"ב, כ"ט–ל':
"עשק עשקו בני העם, וגזלה גזלו, ועני ואביון הונו, וגר עשקו בלא משפט... ותשפוך עליהם זעמי."
4. זלזול בקודש – שבת, תורה, תלמידי חכמים
- יומא ט' ב':
"מקדש שני... מפני מה חרב? מפני שהייתה בו שנאת חינם."- ערכין ט"ו ב':
"לשון הרע שקול כנגד שלש עבירות: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים."
5. גאווה וזדון – חוסר ענווה והתעלמות מהקריאה לתיקון
- שבת קי"ט ע"ב:
"לא חרבה ירושלים אלא בשביל שחיללו בה את השבת."- שבת קי"ט ע"ב (עוד):
"לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה תלמידי חכמים."
6. חינוך ותיקון – הפורענות כקריאה לתשובה
- משלי ט"ז, י"ח:
"לפני שבר גאון, ולפני כשלון גבה רוח."
גאווה מביאה בסוף לשבר ולפורענות.
- רמב"ם, הלכות תעניות א', א–ג:
"מצות עשה מן התורה לזעוק ולהריע בחצוצרות על כל צרה שתבוא על הציבור... ואם לא יזעקו ולא יריעו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו... הרי זו דרך אכזריות וגורמת להן להדבק במעשיהם הרעים ותוסיף הצרה צרות אחרות."
אשמח שנרד מהויכוחים ונושא האשכול שישאר חיובי ...![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים