התייעצות פיזור השקעה

• הוסף לסימניות
אני רוצה כחלק מפיזור סיכונים בהשקעה לפזר גם במט"ח חלק קטן
כגון לקנות קרן סל עוקבת מדד עולמי או אחר מפורסם ויחסית יציב אבל לא בדולר אלא ביורו או מטבע אחר חזק
אשמח לעזרה

• הוסף לסימניות
כגון לקנות קרן סל עוקבת מדד עולמי או אחר מפורסם ויחסית יציב אבל לא בדולר אלא ביורו או מטבע אחר חזק
אשמח לעזרה
אם אתה רוכש קרן סל שמחקה מדד מסוים אז אתה מקבל את תשואת המדד.
אין הבדל אם רכשת בשקלים, דולרים או אירו בהיבט הזה.

דוגמה:
אם קרן סל מדד עולמי שנסחרת בשקלים עלתה ב20% ובאותה שנה נניח ששער הדולר/שקל ירד ב5% מ 4.00 ל 3.80,
במקרה כזה קרן סל מדד עולמי שנקובה בדולרים תעלה ב15% במונחים דולריים (אך עדיין באותם 20% בדיוק מונחי שקלים אם תבצע המרה של הדולרים לשקל).

• הוסף לסימניות
ואם תהיה ירידה גם של השקל וגם של הדולר ?
אני רוצה השקעה במדד חזק במטבע אחר מדולר או שקל פיזור יותר רחב
(לא הרבה אלא כמה אחוזים בודדים)

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרה
אם אתה מחזיק קרן סל נקובה ביורו
אתה לא חשוף ליורו.

• הוסף לסימניות
ואם תהיה ירידה גם של השקל וגם של הדולר ?
אני רוצה השקעה במדד חזק במטבע אחר מדולר או שקל פיזור יותר רחב
(לא הרבה אלא כמה אחוזים בודדים)
תקנה מדד אירופה, לא משנה באיזה מטבע תקנה את זה.
אם תקנה מדד עולמי אתה חשוף לרוב השווקים ולרוב המטבעות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה