פיטורין אחרי לידה

• הוסף לסימניות
חברה בקשה ממני לברר:
האם מותר לפטר/לא להחזיר עובדת אחרי לידה כשהיא לא עבדה שנה אצל המעסיק
(תקופת עבודה לפני הלידה - 10 חודשים)
אשמח לקבל מידע על הענין
תודה

• הוסף לסימניות
בס"ד
כנראה שהענין מסובך מספיק ...
חשבתי להעתיק לך את החוק -אבל הוא ממשך מסורבל בנושא הזה
מה שמשתמע ממנו (אשמח אם משהו יחלוק עלי) זה, שצריך סיבה מיוחדת להעדרות במשך תקופה כה ארוכה כדי שימשכו יחסי עובד ומעביד בתקופה זו
ואסביר:
החוק הפשוט הוא שאסור לפטר בעובדת בהריון,
ועובדת בחופשת לידה,
ועובדת בחל"ת (חופשה ללא תשלום) ורק בתקופות מסוימות מתוכן.
וכן עובדת שחזרה לעבודה -אסור לפטר אותה במשך שישים יום לאחר החופשות האמורות .
(כמובן לכל דבר יש המון כללים!)
ולענינך
לא משתמע שיש סיבה להעדרות הארוכה הזו ובודאי שלא ניתן להוכיח אותה(רפואית וכדו') ולכן מותר לפטר

• הוסף לסימניות
בס"ד
מה שמשתמע ממנו (אשמח אם משהו יחלוק עלי) זה, שצריך סיבה מיוחדת להעדרות במשך תקופה כה ארוכה כדי שימשכו יחסי עובד ומעביד בתקופה זו
ואסביר:
ועובדת בחופשת לידה,
ולענינך
לא משתמע שיש סיבה להעדרות הארוכה הזו ובודאי שלא ניתן להוכיח אותה(רפואית וכדו') ולכן מותר לפטר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א צענטער;926078:
בס"ד
ואסביר:
ועובדת בחופשת לידה,
ולענינך
אני הבנתי את השאלה אחרת.
העובדת עבדה 10 חודשים ואז ילדה, ומיד לאחר חופשת לידה רוצים לפטר אותה.
נראה לי שאתה הבנת שכבר שנה היא לא עובדת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לגעת בנקודה;923992:
חברה בקשה ממני לברר:
האם מותר לפטר/לא להחזיר עובדת אחרי לידה כשהיא לא עבדה שנה אצל המעסיק
(תקופת עבודה לפני הלידה - 10 חודשים)
אשמח לקבל מידע על הענין
תודה

לדעתי השאלה לא רלוונטית, כי חופשת הלידה נספרת לעניין זכויות כמו וותק ופיצויים, כך שלאחר חופשת הלידה בכל מקרה היא נחשבת כאילו עובדת מעל שנה.

לעצם העניין, אם הפיטורים הם לא בגלל שלידה, אלא מסיבות אחרות כמו קיצוצים וכו', מותר לפטר, כמובן צריך לשלם פיצויים. רק קחו בחשבון שהעובדת יכולה ללכת לבית דין לעבודה ושם תצטרכו להוכיח שהפיטורים לא קשורים ללידה אלא לסיבות אחרות.

• הוסף לסימניות
פיטורין לאחר לידה
הזכות להיות מוגנת מפיטורין ניתנת לאישה לאחר שעבדה שישה חודשים לפחות אצל המעסיק. במידה וכך, היא זכאית למה שנקרא "תקופה מוגנית מפיטורין" הכוללת את תקופת ההריון, תקופת חופשת הלידה ו- 60 ימים נוספים לאחר חופשת הלידה. הזכות הזו ניתנת גם אם חוזה העבודה עם העובדת הסתיים במהלך התקופה המוגנית ועל המעסיק לקבל עיתר מיוחד ממשרד העבודה והרווחה (מה שלרוב מניא את המעסיק מלנסות בכלל לפטר את העובדת).
עוד חומר בנושא http://www.working.org.il

• הוסף לסימניות
תודה על ההארה...(אכן כך הבנתי)

אכן חל איסור על פיטורים כאמור -אך אוסיף כי בכל מקרה אם ארע מקרה הפיטורים חובת ההוכחה על טוהר הכוונות בפיטורים חלה על המעביד
ז"א שכדאי מאד לתבוע במקרה כזה מכיון שהחוק מאד מחמיר בנושא(לא מזמן זוכתה אשה בבית דין לעבודה בנושא זה בהרבה מאד כסף )

• הוסף לסימניות
תודה על ההארה...(אכן כך הבנתי)

אכן חל איסור על פיטורים כאמור -אך אוסיף כי בכל מקרה אם ארע מקרה הפיטורים חובת ההוכחה על טוהר הכוונות בפיטורים חלה על המעביד
ז"א שכדאי מאד לתבוע במקרה כזה מכיון שהחוק מאד מחמיר בנושא(לא מזמן זוכתה אשה בבית דין לעבודה בנושא זה בהרבה מאד כסף )

• הוסף לסימניות
התשובה שאני הולכת לענות היא תשובה הגיונית ולא חוקית:
העובדת היתה עוסדת קבועה שפוטרה?
או עובדת שעבדה במקום מסוים כעובדת זמנית ותמה תקופת העסקתה?
כי אם היא התקבלה לעבודה כעובדת קבועה ומשום מה לאחר הלידה לא קיבלו אותה חזרה לעבודה יש מה לדון בפיטורין - מותר/אסור, פיצויים, וכדו'
אבל אם היא היתה עובדת זמנית במשך 10 חודשים ולאחר מכן ילדה, אני לא חושבת שהגון לדרוש מהמעסיק להחזירה או לשלם לה פיצויים, זאת למרות שיתכן והחק היבש לטובתה...

שתחפש מקום שיקבלו אותה מרצון, ולא תנסה לעשות קופה מפוקפקת ממקום שלא מעוניין בה...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בין אם כך בין אם כך,
כל האיסור הוא רק 'עילת פיטורין מחמת הריון'..
אבל היום, מעסיק שרוצה לפטר את העובדת שלו כי היא בהריון, פשוט מפנטז עילה [שכמובן, עומדת בקרטריונים..], וככה הוא יכול לפטר אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;926112:
בין אם כך בין אם כך,
אבל היום, מעסיק שרוצה לפטר את העובדת שלו כי היא בהריון, פשוט מפנטז עילה [שכמובן, עומדת בקרטריונים..], וככה הוא יכול לפטר אותה.

שכחת להוסיף: לצערינו...

ועוד בנושא, מחיפוש קל. אם תחפשו בטח תוכלו למצוא עוד מידע שיעזור לכם!
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=105725&highlight=לפטר
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=105669&highlight=לפטר

• הוסף לסימניות
אולי לצערך,
אני לא חושבת שעובדת שעבדה שישה חודשים במקום עבודה שלא התכוון להמשיך להעסיקה במשך זמן ממושך, אמור "להתקע" עם עובדת בגלל שהיא בהריון וילדה בשעטומ"צ.
אם הוא היה מעוניין בה הוא היה ממשיך להעסיקה.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה לכולם על הרצון הטוב לעזור..
כפי שהבנתי היא אמורה לקבל פיצוים - בכל אופן אפרט יותר כדי לוודא סופית
*סיבת הפיטורין היא לא בגלל הלידה אלא קיצוצים (לא בדיוק אבל הוא יכול להוכיח (ובצדק) שסיבת הפיטורין היא אחרת - וחוץ מזה לצערינו היא לא היחידה שמפוטרת עכשיו)
*היא עבדה אצל אותו מעסיק רק 8 חודשים לפני הלידה (פשוט החליפו חברה וכולם עכשיו עובדות חדשות)
*לצערינו התינוקת נפטרה (אחרי הלידה) - כל הנ''ל מדובר לטובת התינוק או שזה עדיין אקטואלי כאן?
תודה ורק בשמחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לגעת בנקודה;926353:
קודם כל תודה לכולם על הרצון הטוב לעזור..
כפי שהבנתי היא אמורה לקבל פיצוים - בכל אופן אפרט יותר כדי לוודא סופית
*סיבת הפיטורין היא לא בגלל הלידה אלא קיצוצים (לא בדיוק אבל הוא יכול להוכיח (ובצדק) שסיבת הפיטורין היא אחרת - וחוץ מזה לצערינו היא לא היחידה שמפוטרת עכשיו)
*היא עבדה אצל אותו מעסיק רק 8 חודשים לפני הלידה (פשוט החליפו חברה וכולם עכשיו עובדות חדשות)
*לצערינו התינוקת נפטרה (אחרי הלידה) - כל הנ''ל מדובר לטובת התינוק או שזה עדיין אקטואלי כאן?
תודה ורק בשמחות
אין לכם מה להוסיף?
מאוד חשוב לי לדעת

• הוסף לסימניות
בין אם כך בין אם כך,

נכתב ע"י כוכב103;926204:
אולי לצערך,
אני לא חושבת שעובדת שעבדה שישה חודשים במקום עבודה שלא התכוון להמשיך להעסיקה במשך זמן ממושך, אמור "להתקע" עם עובדת בגלל שהיא בהריון וילדה בשעטומ"צ.
אם הוא היה מעוניין בה הוא היה ממשיך להעסיקה.

זה לצערי!

אם מלכתחילה תוכננה עבודה זמנית. אז אין כאן דיון בכלל.
[אני פעם התקבלתי לעבודה זמנית ל3 חודשים, וילדתי בשבוע האחרון לעבודה שם... ]
הצער הוא שמעביד מחפש וממציא סיבות כדי לפטר עובדת, ובכלל הסיבה האמיתית היא כי היא אחרי לידה וטרודה מעט יותר/ עיפה מעט יותר וכו'

• הוסף לסימניות
בין אם כך בין אם כך,

איזה עילה עומדת בקריטריונים ?

היום כמעט ולא שייך לפטר עובדת בהריון בגלל שבתי המשפט לעבודה נוטים אוטומטית לטובת המפוטרת.
(לא ברור לי מי המציא את השם "בית הדין לעבודה" לבתי משפט לעבודה)
(יכול להיות שאם המעסיק הוא חילוני והעובדת היא חרדית הוא יוכל לפטר)

• הוסף לסימניות
אם הוא פיטר הרבה עובדות יש סיכוי שגם בבית משפט הטענה שלו תהיה קבילה והוא לא יחוייב להחזיר את העובדת.
מצער לשמוע שהתינוקת אינה בחיים, אבל אין לזה משמעות, זה רוולנטי רק לגבי עובדת שהתפטרה מעצמה אחרי לידה לשם טיפול בילוד.
בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;931288:
אם הוא פיטר הרבה עובדות יש סיכוי שגם בבית משפט הטענה שלו תהיה קבילה והוא לא יחוייב להחזיר את העובדת.

:) לדעתי? אין סיכוי...

• הוסף לסימניות
אז ככה מה שהתחדש:
נראה לי שהוא מתכוון להחזיר את העובדת לחודשיים ואח''כ לפטר
(כמובן שהוא לא אמר לה את זה בפירוש)
בכל אופן אם היא תתפטר מעצמה עכשיו (בגלל שהוא לא ישאיר אותה להמשך) יש סיכוי שהיא תקבל את הפיצוים
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה