פיטורין...

• הוסף לסימניות
פוטרתי היום על רקע משבר הקורונה. (כאחת שנכנסה בין העובדים האחרונים)
רציתי לברר מהן זכויותי?

• הוסף לסימניות
לכאורה , למיטב ידיעתי
זכאית לקבל מהמעסיק:
1. פדיון ימי חופשה
2. השלמה לפיצויים הצבורים בקופת הפנסיה
3. וודאי שאכן הופקדו כספים בקופת הפנסיה שעל שמך (לפי הכללים)
4. ימי הודעה מראש לפי הוותק

במקביל
את יכולה להרשם בלשכת התעסוקה
ולקבל דמי אבטלה
אם את עומדת בכללים.

• הוסף לסימניות
לכאורה למיטב ידיעתי, אסור לפטר בימים אלו!
ניתן רק להוציא לחל"ת.
נכתב ע"י רו"ח אביגיל שיקוביצקי:
תקופת משבר הקורונה – אין לבצע פיטורין בהתאם לחוק הגנה על עובדים בשעת חרום, תשס“ו – 2006 .
המשמעות היא שבסוף החל“ת יש לקלוט את העובדים.
עריכה: האיסור חל רק על עובדים בבידוד. עדיין צריכה להיות סיבה אמיתית לפיטורין ולא סתם לנצל הזדמנות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם עבר יותר משנה
דמי הבראה.

• הוסף לסימניות
לגבי התגובה שצריכה להיות "סיבה אמיתית לפיטורין". חשוב לי להדגיש שזאת הסיבה האמיתית!!! המנהל שלי שאל אותי אם ארצה לחזור כשהמצב יתייצב, היה לו מאוד קשה לבצע את הפיטורין לאחר שהיה מאוד מרוצה. (מדובר בחברה גדולה מאוד במשק שהמנהל הישיר שלי, שפיטר אותי, כפוף להנהלה הראשית, שמחפשת לצמצם נזקים. במילים אחרות: לא היה תלוי בו!) גם המצב המדיני הוביל לקריסה וחוסר כדאיות להחזיק עובדים נוספים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה