נכתב ע"י רבקה.;947431:אובך (ירידת קונטרסט) יכול להיגרם גם כתוצאה משמש שנכנסת לפריים או נמצאת בזווית בעייתית כלפי המצלמה, וגם בעדשות לא רחבות. בלי קשר לאדים מצטברים. בדיוק כמו שפלייר (כתמי אור קטנים) נוצרים - גם אובך נוצר.
מצורפת דוגמא מטיול-יום-הבחירות של בעלי ושלי. התמונות צולמו עם עדשת 85 1.8 (ונערכו בצורה בסיסית בזמן המרת ה-RAW בלבד. הן לא משהו מקצועי, אלא מצורפות רק בשביל ההדגמה).
שיניתי את הזווית כדי שתמונה אחת תיווצר עם אובך-פליירי והאחרת בלי.
נכתב ע"י אחינועם;947444:יכול להיווצר פלייר עם אובך ויש אפשרות שכל אחד יופיע בפני עצמו
אבל שניהם נוצרים משבירה של קרני אור בעדשה
כוונתי היתה בזווית מסוימת...נכתב ע"י tamiro;947450:ברור
תמונה נוצרת כתוצאה משבירה של אור על ודרך העדשה...
נכתב ע"י אחינועם;947465:כוונתי היתה בזווית מסוימת...
נכתב ע"י tamiro;947414:אם התאורה האחורית שלך נכנסת לך לתוך העדשה...
תזיזי אותה...
נכתב ע"י tamiro;947447:שתי התמונות שהעלת לא מתקרבות למה שאני מדבר עליו בעדשות רחבות (אולטרה)
בראשונה - יש אובך, כי יש אובך באוויר... העין שלנו רואה יותר טוב מהחיישן דרך האובך הזה.
בשניה - השמש נכנסת לתוך הפריים.... מה חשבת שיקרה?
קחי עדשה מאוד רחבה (18 ומטה) תעמידי אותה עם המצלמה על חצובה
ותאירי בעזרת פנס על הבליטה של האלמנט הקדמי מהצד.
נכתב ע"י רבקה.;947521:לא, השמש לא בתמונה באף אחת מהן.
בראשונה אין אובך, חוץ ממעט האובך שיש באוויר כמו שציינת. (זה לא האובך עליו דיברו בשרשור הנוכחי. הרי לו היה מצולם ביני לבין הנוף המרוחק הזה - הוא היה נראה קונטרסטי ויפה, כי ביני לבינו לא היה מספיק אוויר כדי ליצור אובך.)
בשניה יש אובך למרות שהשמש לא בתמונה. האובך כ"כ חזק שזה נראה לך כאילו השמש כן בתמונה. (אני מצרפת עיבוד לבלס לתמונה השניה, כדי שתראה שהשמש ממש לא בתמונה.)
האובך כ"כ חזק כך שגם אם היה מצולם במרחק מטר ממני (אני הייתי עומדת באותו המקום שעמדתי ומצלמת באותה זווית, אבל מטר לפני היה עומד מצולם) - כל התמונה, כולל המצולם, היתה חסרת קונטרסט ומלאת אובך. זה אובך פליירי.
זה לא עניין של "מה חשבתי שיקרה". ברור שידעתי שזה יקרה. כאמור, צילמתי את התמונה הזו בכוונה כדי ליצור את האובך הזה (בשביל הניסוי האופטי).
אתה נראה לי קצת מערבב את הדעה שלי בשרשור הזה עם הדעה של מגיבים אחרים.
פשוט היה נשמע מהתגובה הקודמת שלך (זו שעליה הגבתי עם התמונות) שאתה טוען שאובך זה דבר שנגרם רק בגלל אדי מים באוויר (ולא בכלל ההתמודדות של האופטיקה עם שמש בזווית בעייתית), ורק הערת במאמר מוסגר שכשמצלמים בזווית ממש רחבה יכול להיווצר אובך גם בגלל השמש, ולא רק בגלל אדי מים באוויר.
אז אני אמרתי שגם בזווית בכלל לא רחבה יכול להיווצר אובך כתוצאה מהשמש. אני רק טענתי את מה שהיה נראה לי שאתה מנסה לסתור: יש אובך שהוא סוג של פלייר. (אולי פלייר זה שם ספציפי לסינוור מסוג עיגולי אור, ואילו אובך זה סינוור מסוג אחר. אבל שניהם סוגים של סינוור.)
נכתב ע"י tamiro;947547:ברור שכשיש אובך באוויר הוא יהיה גם בתמונות
וזה לא משנה איזו עדשה תהיה לך
לא על זה דובר
פלייר ואובך אלו שני דברים שונים לחלוטין
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים