- הוסף לסימניות
ע"פ ד"ת, אפשר לדרוש על זה פיצוי?אז אם בן אדם צריך לעבור מקומה 3 לקומה 8 נניח, זה מתומחר לו איפשהו ? הוא מפוצה על זה?
ע"פ ד"ת, אפשר לדרוש על זה פיצוי?אז אם בן אדם צריך לעבור מקומה 3 לקומה 8 נניח, זה מתומחר לו איפשהו ? הוא מפוצה על זה?
ע"פ דעת תורה אי אפשר לכפות את המעבר לקומה אחרת!ע"פ ד"ת, אפשר לדרוש על זה פיצוי?
פרויקט חרדי?
ייתכן שאתה יכול לתבוע את השכנים לבית דין שלא לחתום ליזם ללא התמורה שאתה רוצה
ע"פ ד"ת, אפשר לדרוש על זה פיצוי?
לפני שבועיים היה בי-ם כנס פינוי בינוי 'בהלכה', שנועד להכניס בדעת הקהל שאפשר לעשות פ''ב בציבור החרדי.ע"פ דעת תורה אי אפשר לכפות את המעבר לקומה אחרת!
לא חושבת שאיזשהו מנהג מדינה יכול להתיר לקחת ממישהו דבר ששייך לו באופן פרטי
אבל זה לא הנושא, אין ליש שום בעיה עם פינוי בינוי
רק רוצה לקבל בדיוק מה שיש לי ושלא יגרע מזה כלום, פלוס תוספת ששווה את כל הבלאגן והכאב ראש הזה
כפי שכתבתי:כעת מישהו שלח לי לינק מדברי הדיין הרב ברוורמן בכנס הנ"ל שבו מתמצת את כל הסיבות להיתר.
הוא לא נותן שם היתר גורף רק מסביר את דעת המתירים.
- YouTube
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.www.youtube.com
אז אם התכוונת לסתור את דברי, קרא אותם שוב.מי שיודע להקשיב שמע שכל הרבנים שם אמרו אותו דבר בדיוק: פה זה לא פורום רציני אלא כנס שנועד לערבב את הציבור ולכן הם רק פרשו את הצדדים ואיש מהם לא פרסם שם הכרעה לדורות.
איזה שותפות יש כאן??
בשו''ע כתוב ששותפין יכולים לכפות אחד על השני דברים שהם לפי מנהג המדינה.
אבל מיותר לציין שזו סוגיה קשה מאד מי שותף של מי, ועל איזה בסיס.
בכל מקרה, בבתי דינים היום לא נהוג כל כך להתיר כפיה.
איזה שותפות יש כאן??
הדירה שלי פרטית ואף אחד לא יכול להשתמש בה חוץ ממני..
זה כמו שותפין אבל אחרי שחלקו![]()
כל פרויקט לפי מה שהצליחו להשיג בחוזה,מחיפושי גוגל אני מבינה שעל חצר ומרפסת לא מקבלים יותר מ30 אחוז
הבנתי נכון?
זאת אומרת אין אפשרות לדרוש פשוט מרפסת באותו גודל?
וא"כ למה שזה יהיה שווה לבעלי המרפסות הגדולות בגג ולבעלי החצרות הגדולות בקומת קרקע - כמוני??
תודה מראש.
אני לא מבינה כ"כ את הגישהכל פרויקט לפי מה שהצליחו להשיג בחוזה,
אצלינו מקבלים 50% על מרפסות, ועל חצרות גדולות מקבלים פיצוי... מה שבטוח שלדרוש מרפסת באותו גודל רוב הפעמים זה לא רלוונטי, וממש מוזר שיזם יסכים לדרישה שכזו!
צריך לזכור שלדרוש את הכל בכל מכל כל, תמיד זה אפשרי - אבל לא תמיד זה חכם!
בהצלחה...
ומה זה רלוונטי לדירה הפרטית שלי??בקרקע כולם שותפים.
כלומר אם הבנין יפול כולם נשארים שותפים בקרקע..
תקרא מהתחלהבכללי בפינוי בינוי מקבלים דירה גדולה יותר
ומשופצת
היזם משפץ לך את הדירה בחינם ומקבל עוד קומות בבניין..
ברור שזה אינטרס של היזם, אך בל נשכח שכל דייר מקבל הגדלה משמעותית של הדירה, שיפוץ, חניה, מחסן ועוד... אם כל שכן יתעקש לקבל חוץ מכל הנ"ל "לפחות את מה שיש לו עכשיו" לא יצא כלום, אחד יתעקש על נוף, השני על מרפסת גדולה, השלישי על 3 כיווני אוויר, הרביעי על קומה נמוכה ואין לדבר סוף, בל נשכח שכל יזם מפצה את בעלי המרפסות הגדולות ושוב, הכל תלוי כמה מוציאים ממנו בחוזה.אני לא מבינה כ"כ את הגישה
מזתומרת מווזר שהיזם יסכים?? הוא עושה לי טובה??
אני נותנת לו את הדירה שלי ששילמתי עליה מיליונים ואני משלמת ואשלם עלי משכנתא עוד הרבה שנים
לא דורשת הכל בכל ולא שום דבר רק את המינימום
המינימום לדעתי הוא שזה לא יהיה פחות ממה שיש לי היום, הלא כן?
ברור שהאינטרס הוא של היזם, הוא נותן דירות חדשות, ובתמורה מקבל דירות לעצמו!! אבל עדיין, זה לא על חשבונכם (אלא אם כן יש לכם בעיה עם בנין מרובה קומות..) שווה לו להשקיע ולפצות את הדייריםתקרא מהתחלה
על זה אנחנו מדברים כמה יותר מקבלים ואיך..
בכל מצב ברור שהאינטרס הוא שלו, היזמים רודפים אחרינו ולא להיפך
[אולי יש ביניינים ישנים וכאלה ששם האינטרס הוא הפוך]
זה גופא השאלה האם שכנים הם שותפים בקרקע או שמא כל אחד הוא בעל הבית נפרד על החלק שלו ואכמ"לבשו''ע כתוב ששותפין יכולים לכפות אחד על השני דברים שהם לפי מנהג המדינה.
תסתכל על זה כךברור שזה אינטרס של היזם, אך בל נשכח שכל דייר מקבל הגדלה משמעותית של הדירה, שיפוץ, חניה, מחסן ועוד... אם כל שכן יתעקש לקבל חוץ מכל הנ"ל "לפחות את מה שיש לו עכשיו" לא יצא כלום, אחד יתעקש על נוף, השני על מרפסת גדולה, השלישי על 3 כיווני אוויר, הרביעי על קומה נמוכה ואין לדבר סוף, בל נשכח שכל יזם מפצה את בעלי המרפסות הגדולות ושוב, הכל תלוי כמה מוציאים ממנו בחוזה.
ומה זה רלוונטי לדירה הפרטית שלי??
בגלל שזה לא פורום תורני כאן לא נכנסתי לכל זה, אך לא התאפקתי ורמזתי לכך בדברי אלו:זה גופא השאלה האם שכנים הם שותפים בקרקע או שמא כל אחד הוא בעל הבית נפרד על החלק שלו ואכמ"ל
בדיוק בענין זה עלה השבוע פודקאסט של הרב רפאל סוויד & הרב ישראל גולדווסר בקו אור עולם
אבל מיותר לציין שזו סוגיה קשה מאד מי שותף של מי, ועל איזה בסיס.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //