פנסיה פיצויים ללא התחשבנות

• הוסף לסימניות
עזבתי עבודה (לא פוטרתי) לפני למעלה משנה
לא זכור לי שמלאתי טופס כלשהו שנוגע לכספי הפיצויים
לא הייתי חתומה על סעיף 14
כרגע הוצאתי מהמסלקה הפנסיונית קובץ מידע על קרן הפנסיה ואני רואה שכספי הפיצויים מהמעסיק הקודם מסומנים כפיצויים ללא התחשבנות.
לפי מה שהבנתי מגוגל בשנים האחרונות ברירת המחדל היא רצף לקצבה - שזו בעצם האופציה שאני מעוניינת בה
יש בעיה להשאיר את הכספים כך - כפיצויים ללא התחשבנות
או שזה עלול לגרום לבעיות או מיסוי בעתיד?
אם צריך לטפל, איך ומול מי מטפלים?

• הוסף לסימניות
אף אחד לא יודע?
לאיזה איש מקצוע זה שייך?

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי (ממש לא מומחה בתחום) זה עלול לגרום בעיות מיסוי אם זה יישאר כך.
צריך לפנות לפקיד השומה עם טופס 161, כדי לקבל אישור שהכספים פטורים ממס, ואת האישור להגיש לחברת הביטוח.

• הוסף לסימניות
עזבתי עבודה (לא פוטרתי) לפני למעלה משנה
לא זכור לי שמלאתי טופס כלשהו שנוגע לכספי הפיצויים
לא הייתי חתומה על סעיף 14
כרגע הוצאתי מהמסלקה הפנסיונית קובץ מידע על קרן הפנסיה ואני רואה שכספי הפיצויים מהמעסיק הקודם מסומנים כפיצויים ללא התחשבנות.
לפי מה שהבנתי מגוגל בשנים האחרונות ברירת המחדל היא רצף לקצבה - שזו בעצם האופציה שאני מעוניינת בה
יש בעיה להשאיר את הכספים כך - כפיצויים ללא התחשבנות
או שזה עלול לגרום לבעיות או מיסוי בעתיד?
אם צריך לטפל, איך ומול מי מטפלים?
זה תלוי בנתונים הספציפיים.

• הוסף לסימניות
תוכלי לפרט?
לאיזה בעל מקצוע צריך לגשת? סוכן ביטוח, יועץ פנסיוני או יועץ מס?
יועץ פנסיוני בלתי תלוי.
וזה בעיקר תלוי מה רמת השכר שלך באותה עבודה? וכמה הצבירה שם?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה