השקעות פיקדון מטח

• הוסף לסימניות
ראיתי בפועלים פידון מטח. מה זה?
מתאים לסכומים קטנים של כמה אלים? מרוויחים יותר מפיקדון רגיל? יש סיכון על הקרן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

פיקדון מובנה שקלי עם חסם וריבייט על מדד ה RTY לתקופה של שנה וחצי עם 100% קרן מובטחת בפירעון.
טריגר אירופאי, בדיקה אחת בסוף תקופה.תאריך הפקדה 09 בדצמבר 2025, תאריך פירעון 10 ביוני 2027. השער הקובע של המדד לצורך חישוב התשואה ונגיעה בחסם ייקבע ב 07 ביוני 2027.\
הפיקדון משתתף ב- 100% מעליית מדד RTY Index עד עלייה של 20% לא כולל (להלן החסם) .
במידה ובתום התקופה ביום הקובע, המדד לא חרג ולא נגע בחסם ושיעור השינוי יהיה חיובי (גדול מאפס), חישוב התשואה יהיה שיעור השינוי של המדד (מנקודה לנקודה).
אם ביום הקובע בתום התקופה, יהיה שער המדד גבוה ב 20% או יותר, תשולם ריבית של 6.00% לכל תקופת הפיקדון. אם המדד ירד בסוף התקופה בהשוואה לשער הבסיס, לא תשולם ריבית כלל.

האם כזה דבר מומלץ להחליף מקרן כספית קיימת ? או חלק מקרן כספית? (אני לוקחת בחשבון את ענין הנזילות)

היה לפני תקופה כמה פיקדונות דומים (מדד זהב, שעלה מעבר לתיקרה שבתנאים, ומדד S&P ) - לא השתתפתי בהם...
מה הבנק מרוויח כאן?? - הם דוחפים הרבה היועצים שלהם
אין עמלות בכלל על הפיקדון

יש לי בנוסף הצעה מבנק פועלים 5.2 לשנה ללא נקודות יציאה (אבל יהיה לי מאוד מסורבל להעביר לשם את הכסף ואת החשבון, והם מגבילים לסכום גבוה יותר) זה כסף שצריך בשנתיים הקרובות להיות נזיל

@השקעות R הון @ה. שלמה
ערב טוב
אני רוצה להשקיע 20000 ואח"ז סכום חודשי יחסית (לסביבתי) גבוה
במחקה מדד עולמי או בנאסד"ק 100 וכד' בקרנות איריות
אני קצת מבולבלת
איפה כדאי מבחינת
עמלות
מיסוי
שקל דולר
אני לא רוצה לגעת בזה אלא להשקיע וזהו לא פאסיבי,
אשמח לעזרתכם
@אמת מארץ תצמח @מקצועי בלבד @ה. שלמה @דניאל נבון (אחלה אתר!)
אשמח לעזרת כולכם.
בלי לבלבל אותי תודה.
ואולי באמת כן שווה דרך ברוקר עולמי?
חבל לרוץ ישר לפתיחת חשבון השקעות רגיל לפני שבודקים כל אפיקי ההטבות שפתוחים עבורך. בחשבון השקעות רגיל יש מס רווחי הון, עמלות חודשיות. לפני שנוגעים בזה כדאי לבדוק אפיקים שמקבלים פטור מס או דחיית מס.

כדי להבין את הפער, הנה דוגמה פשוטה.

שני אנשים בני 40 משקיעים אותו מסלול, אותה תשואה של 10% בשנה, אותה הפקדה ראשונית של 20000.

האחד משקיע בחשבון השקעות רגיל בלי עמלות דמי ניהול
הרווח אחרי 20 שנה הוא 114,500.
מס רווחי הון 25% משאיר רווח נטו של 85,912.
יחד עם הקרן יש 105,912.
וזה לפני קיזוז עמלות חודשיות אם יש בברוקר

השני משקיע בקופת גמל להשקעה עם דמי ניהול של 0.8
אחרי 20 שנה הרווח הוא 94,729.
יחד עם הקרן יש 114,729.
ויש אפשרות לקבל פטור מלא ממס בקצבה.

המסר פשוט. לפני שמתמקדים בשאלה איפה לפתוח חשבון, כדאי לבדוק אפיקים שמקטינים מס ומשאירים יותר כסף אצלך. אחרי שממצים את ההטבות אפשר להשלים עם חשבון השקעות רגיל.
רציתי לשאול את המומחים פה לגבי רעיון של תיק השקעות לטווח הארוך עם אופציות
למשל יש לי 10 אלף ש''ח להשקעה לטווח ארוך אני לוקח 7500 ושם את זה באג''ח ממשלתי ללא סיכון בכלל אבל ה2500 הנותרים אני קונה עם זה אופציות קול על קרן סל TQQQ [שזה קרן של נאסדאק ממונף פי שלוש] ובסטרייק של השער העכשווי ותאריך פקיעה בעוד שנתיים המחיר שזה עולה לי זה בערך 33% [שליש] מהמניה אחרי שנה אני מוכר את האופציה אז אם הקרן לא הרוויחה ולא הפסידה אז הפסדתי בערך 8% [שזה 2.5%מהתיק שלי] כיוון שתאריך הפקיעה זה בעוד שנה אם הקרן הפסידה הכי גרוע יכול להיות שהפסדתי את כל הפרמיה אבל מכיוון שזה רק 25% מהתיק שלי אז הפסדתי 25% ואם הקרן הרוויחה למשל 50%+ [שזה קורה כל שנה אחרת בקרן שממונף פי שלוש] אז אני מוכר את האופציה ברווח של יותר ממאה אחוז וזה אומר לפחות 25% רווח על כל התיק שלי ואחרי שסיימתי למכור אז אני קונה שוב פעם לשנה החדשה עם 25% מהתיק אופציה וכו' ומכיוון שהירידות של הנאסדאק הכי גרוע יכולים להפחית את התיק ב 25% והעליות אין להם שיור למעלה אז לכאורה יוצא שלטווח ארוך כמעט מובטח תשואה עודפת על סנפ ונאסדאק
אשמח לשמוע את דעת המומחים בתודה מראש

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה