קורונה פיקוח נפש- אל תהססו לפנות לבית חולים

מצב
הנושא נעול.
אין לי עניין להתווכח אם היה או לא היה.
כל עניין הדיון אם אישה יכולה לפסוק או לא ואם לפנות לבית חולים או לא.
בטח כשהמצב לא ברור במאת האחוזים לאף אחד והכל יכול להשתנות בשניות אז זה פיקוח נפש.
גם אם הבנ''א בהכרה מלאה ונושם בכוחות עצמו והשכנה היא אשת גדול הדור.
יש כאן הרבה ניקים שבתמימותם לוקחים כמעט כל הודעה כאן ומיישמים הלכה למעשה.(וכבר יצא לי לראות לא מעט כאילו...)
וזה דברים שעלולים ליצור נזקים לא קלים בלשון המעטה..
ערבבת יפה שני נושאים שנקרו להם משום מה תחת קורת גג אחת.

לא תמיד צריך מעקב רפואי צמוד.
כן צריך בן משפחה ששוהה צמוד ליד מיטת החולה ומספק לו את כל צורכיו הבסיסיים ועוקב אחרי המדדים.

לפני עידן הקורונה בן אדם היה יכול ללכת באופן בטוח לבית החולים, גם אם איכשהו אפשר היה להישאר בבית.
במחלקות קורונה זה לא כך. חייבים לעשות כל טצדקי בשביל לא ללכת לבית החולים.

אפשר לקבל ייעוץ רפואי, התפרסם כאן טלפון של ארגון שמתעסקים עם הטיפול בחולי בקורונה בבית (מכשירי סיטרציה, חמצן וכדומה).
יש גם רופאים פרטיים שמסכימים להגיע הביתה.
חייבים פיקוח רפואי צמוד וגם אז זה לא כמו בית חולים! בימים האחרונים אני שומע על הרבה שנשארו בבית ולאחר מכן נצרכו לאשפוז מתפלל שיצאו מזה מי שנזקק לבית חולים אפילו שלא רוצה להתפנות כנראה שמצבו חמור המסקנה שלי אשפוז ביתי עלול להיות מסוכן!

ערבבת יפה שני נושאים שנקרו להם משום מה תחת קורת גג אחת.
ולזאת בדיוק התכוונתי שהאשכול הזה עלול להיות מסוכן דווקא משום הערבוביה שיש כאן.

ניקית אחת (שבעלה מו"צ), החליטה להשתמש בנושא כמשל.

צחקתי פשוט מהדיון
כמו שאברה אחת הניקיות בעבר, שכשהיא פותחת אשכול על קורונה כתוב שם איפה נעלי הבית שלה וכשהיא פותחת אשכול איפה הנעלי בית שלה, כתוב שם על הקורונה

ואם כבר בית חולים ופסיקות נשים.....
אם חלילה הייתי במצב של הזה של התלבטות אם להתפנות או לא (היינו די קרובים לשם), בסופו של דבר האדם שאיתו הייתי מתייעצת כדי להכריע בין כל הדעות השונות היא אכן אישה. אמא שלי.

פרקטיקה של החיים מוכרעת בסופו של דבר בשטח, אנשים מקבלים החלטות בשביל עצמם.

באותו מידה אם לא יותר, כדאי לכם להיזהר להמליץ לאנשים להתאשפז במחלקות הקורונה !
חובה להתייעץ היטב לפני שהולכים להתאשפז במחלקות הקורונה, אי אפשר לשהות שם ליד החולה והמצב במחלקות האלה הוא בכי רע.

כל עוד אפשר להישאר בבית, עם מעקב רפואי, חייבים להישאר בבית.
אפשר לתת חמצן בבית, אפשר לקבל אנטיביוטיקה בבית, אפשר לקבל עירוי נוזלים בבית, הרבה פעמים אפשר להימנע מאשפוז.
לא המלצתי לאף אחד להתאשפז בשום מקום...

ואם כבר בית חולים ופסיקות נשים.....
אם חלילה הייתי במצב של הזה של התלבטות אם להתפנות או לא (היינו די קרובים לשם), בסופו של דבר האדם שאיתו הייתי מתייעצת כדי להכריע בין כל הדעות השונות היא אכן אישה. אמא שלי.

פרקטיקה של החיים מוכרעת בסופו של דבר בשטח, אנשים מקבלים החלטות בשביל עצמם.
לא באתי להביע דיעה אם לשאול אישה או גבר זה בהחלט כל מקרה לגופו וכל אדם לכשעצמו.
רק הבהרתי שיש כאן הרבה ניקים שממה שנראה לרובינו כהודעה תמימה ואולי אפילו בצחוק הם יקחו את זה ברצינות תהומית עד כדי מעשה בשטח..
ומי שמעוניין לקחת את זה על גבו שימשיך.
צחקתי פשוט מהדיון
כמו שאברה אחת הניקיות בעבר, שכשהיא פותחת אשכול על קורונה כתוב שם איפה נעלי הבית שלה וכשהיא פותחת אשכול איפה הנעלי בית שלה, כתוב שם על הקורונה
הפרעת קשב מוכחת...;)
אי אפשר להתחיל דיון בנושא אחד ולסיים איתו, חייבים שיהיו עוד עשר באמצע ולסיים בצד ההפוך..

אין לי שום בעיה לדעת את הגבולות,
יש לי בעיה עם גבולות ממוצאים שמוצבים על ידי בני אדם,
בניגד להלכה ולמסורת היהודית, תוך שיבושי ציטוטים כבקשתך.
מסכימה לחלוטין. לכל כיוון שהוא.

נביא שיושב בבית דין, למיטב ידיעתי, אינו משתמש בכוח הנבואה כדי לדון, אלא כמו כל דיין מתמקד רק בעובדות ובעדויות.
ברור. נכתב באירוניה. בהקשר לדבורה.

מסכימה לחלוטין. לכל כיוון שהוא.

ברור. נכתב באירוניה. בהקשר לדבורה.
מה קשורה לכאן אירוניה?
אמנם דבורה היתה נביאה, אבל השאלה היתה כיצד אישה יכולה לדון (לא לפסוק, לדון) בעינה עומדת, ולנבואה אין כל קשר לעניין.

מה קשורה לכאן אירוניה?
אמנם דבורה היתה נביאה, אבל השאלה היתה כיצד אישה יכולה לדון (לא לפסוק, לדון) בעינה עומדת, ולנבואה אין כל קשר לעניין.
מימי הסמינר זכור לי פסוק. והיא היתה שופטת את ישראל תחת תומר דבורה

לא?

לשפוט זה לא לדון? זה לא פסק הלכה?
זה כן, ועל זה חזל דנים, איך אישה יכלה לדון.
היא לא שפטה בכוח הנבואה, אלא בכוח הפסיקה 'הרגילה', ככה שלצורך הדין ודברים בחז"ל זה לא משנה שהיא היתה נביאה.
השאלה מהי ההלכה, איך אישה יכולה היתה להיות דיינת כשבאופן רגיל זה אסור.

נערך לאחרונה ב:
כל עוד אפשר להישאר בבית, עם מעקב רפואי, חייבים להישאר בבית.
אפשר לתת חמצן בבית, אפשר לקבל אנטיביוטיקה בבית, אפשר לקבל עירוי נוזלים בבית, הרבה פעמים אפשר להימנע מאשפוז.
האשכול הזה התחיל מסיפור על חולה שהתברר שיש לו דלקת בקרום הלב כתוצאה מהקורונה!!
את זה אי אפשר לאבחן בבית ואי אפשר לדעת איך לטפל וחמצן לא יעזור.
חכמים הזהרו בדבריכם!!!

נכתב ע"י post: 8340382:
לא ברור בכלל שיש לו קורונה או שזה סתם דלקת ריאות, חוץ מזה לאדם בן תשעים גם שפעת מסוכן.
למקרה שלא ידעתם, תמונת הריאות של חולי קורונה היא מאד מובחנת וספציפית.
וזה נלמד בהכשרה שעוברים עובדי ט"נ בחודשים האחרונים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה