עזרה פירוש לנשמת כל חי : הבו רעיונות

• הוסף לסימניות
אני מנסה לעזור עבור בני (בחור בישיבה קטנה, שיעור א') שרוצה לחבר קונטרס קצר על פירוש "נשמת כל חי".
אשמח מאוד לקבל מכם עצות לדוגמה:
  1. רעיונות ראשוניים: נקודות מרכזיות או כיווני חשיבה שיכולים לעזור לו להתחיל.
  2. מקורות מומלצים: אילו ספרים כדאי לו לחפש כדי למצוא פירושים ורעיונות בנושא ?
  3. עצות לכתיבה: טיפים שיעזרו לו לגשת לכתיבה בצורה מסודרת. כל עצה תתקבל בברכה. תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
כדאי שיבדוק בספר הארת התפילה על שבת של ר' אורי וייסבלום שליט"א, זה מה שעלה לי כרגע, בל"נ אשתדל לבדוק עוד.
השאלה גם מה המטרה, פירוש קצר ומתומצת או הרחבה על כל העניין של נשמת כל חי, לפי זה אפשר להמשיך.
וכל הכבוד על היוזמה שלו
לדעתי בפורום לתורה יותר יענו על זה

• הוסף לסימניות
הוא יכול לכתוב גם הקדמה על הסגולה של זה

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת להרחבה על כל העניין של נשמת כל חי (יכול להיות שהוא רוצה להוציא ספר אבל כוונתו להרחיב)
ותודה על הרעיון ועל הספר שהצעת

• הוסף לסימניות
ספרים שמצאתי בחיפוש:
סידור עבודת ישראל
פירוש הרוקח על התפילה
ספר האבודרהם
סידור המפורש מימינו - וינגרטן
בני יששכר (דינוב) בעיקר במאמרי השבת
נתיבות שלום (סלונים)
לשון חכמים (הבן איש חי)
פירוש מתוק מדבש

• הוסף לסימניות
אני ראיתי את כל הספרים האלו באוצר החכמה אבל הבעייה שאין לי כרגע כסף לעשות מנוי מישהו אולי יודע על עוד מקום שאני יכול לראות כל מיני ספרים למינייהם? תודה מראש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה