דרוש מידע פירוש מילה (לגברים)

• הוסף לסימניות
הגמ' ב"מ קה:
"המקבל שדה מחבירו ואכלה חגב או נשדפה אם מכת מדינה היא מנכה לו מן חכורו אם אינה מכת מדינה אין מנכה לו מן חכורו ר' יהודה אומר אם קיבלה הימנו במעות בין כך ובין כך אינו מנכה לו מחכורו:"
לפי מה שראיתי שידפון זה שהרוח מעיפה את הגרעינים מן השיבולים.
אבל פעם ראיתי מישהו שהסביר שזה שיטפון, יש מי שמכיר דבר כזה? חיפשתי המון.

• הוסף לסימניות
תגידו, בפורום לתורה כ"כ קשה להירשם?
השאלת אימות היא: איזו מסכת נלמדת בדף היומי על אף שאינה מן תלמוד בבלי:

אז עניתי יומא כי זה מה שנלמד בירושלמי כעת, וזה כתב שלא נכון, ושוב ושוב ניסיתי ובסוף לא נותן לי להירשם בזמן הקרוב...

• הוסף לסימניות
תודה לעוזרים, אבל אני יסביר שוב את כוונתי, האם מישהו ראה פעם שהפירוש של שדפון זה שיטפון? יש מישהו שמסביר כך?

• הוסף לסימניות

אז עניתי יומא כי זה מה שנלמד בירושלמי כעת, וזה כתב שלא נכון, ושוב ושוב ניסיתי ובסוף לא נותן לי להירשם בזמן הקרוב...
התשובה היא שקלים מכיון שהיא המסכת היחידה הנלמדת בדף היומי שאין עליה בבלי

• הוסף לסימניות
אה.. קלטתי מה התכוונו בפורום לתורה :) מסכת שהיא מן הירושלמי אומנם, אבל לומדים אותה בסדר של הדף היומי, זה שקלים

• הוסף לסימניות
אם אני מבין למה אתה מתכוון.
שדוף זה כמו שכתוב בבראשית " ו והנה שבע שיבולים, דקות ושדופות קדים--צומחות, " מלשון מצומק רזה, גרוע.

• הוסף לסימניות
1593551840537.png

• הוסף לסימניות
בלת"ק התשובה היא שקלים, ובלי לפגוע זה שאלה מאוד קלה, וכל אחד עם קצת ידע יודע את זה.
לא קלטתי בהתחלה מה השאלה בכלל, חשבתי איזה מסכת לומדים בדף היומי אבל לא בדף היומי הבבלי, ואז התשובה היא הדף היומי הירושלמי ואז כתבתי שם יומא.
ואח"כ שחזרתי שוב לקרוא את השאלה הבנתי שהם מתכוונים למסכת שלומדים על סדר הדף היומי הרגיל והיא מהירושלמי...

• הוסף לסימניות
אז אני מבין שאין באמת פירוש שזה שיטפון?
כנראה איפה שראיתי בעבר זה היה טעות. או שבאוצר החכמה כן יש מי שאומר שם כך (רק עכשיו האוצר חסום למי שלא מנוי)

• הוסף לסימניות

מה זה פורום לתורה?

• הוסף לסימניות
פתוח בנטפרי

• הוסף לסימניות
יכול להיות מאוד שמשם אני זוכר... אבל צילצל לי באוזן 'שדפון' בהקשר שיטפון ולא רק בגלל האותיות הדומות.. אבל אולי טעיתי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה