פירעון משכנתא

• הוסף לסימניות
אודה מאד לעזרת המומחים,
יש לי משכנתא של 545000 ש"ח שאני מתכננת לפרוע בימים הקרובים (בשל מכירת הדירה.
המשכנתא מורכבת מ- 191000 ש"ח בצמוד מדד שפיצר (זכאות)
354000 פריים ללא תוספת
רציתי לשאול:
1. המשכנתא יורדת לי בעשירי לחודש, האם יש משמעות לזה שנפרע אותה קודם או שזה עניין של שקלים...?
2. לגבי כל העמלות מדד, אי הודעה מוקדמת, זה דבר ששוה לחכות בשבילו, או שהזמן שעובר עולה יותר?

• הוסף לסימניות
אודה מאד לעזרת המומחים,
יש לי משכנתא של 545000 ש"ח שאני מתכננת לפרוע בימים הקרובים (בשל מכירת הדירה.
המשכנתא מורכבת מ- 191000 ש"ח בצמוד מדד שפיצר (זכאות)
354000 פריים ללא תוספת
רציתי לשאול:
1. המשכנתא יורדת לי בעשירי לחודש, האם יש משמעות לזה שנפרע אותה קודם או שזה עניין של שקלים...?
2. לגבי כל העמלות מדד, אי הודעה מוקדמת, זה דבר ששוה לחכות בשבילו, או שהזמן שעובר עולה יותר?
מומלץ לפרוע לפני ה15 בגלל המדד כל הדברים האחרים לא משמעותיים כ"כ

• הוסף לסימניות
עמלה על אי הודעה מוקדמת היא 0.1 אחוז, הרבה פעמים זה די דומה לריבית שמשלמים אם מודיעים וממתינים, אם ממילא א"א לשלם עדיין אז כדאי להודיע, למה לא.
כמה העמלה? 545 ש"ח.
כל יום עיכוב בפירעון המשכנתא עולה כשיעור הריבית שלכם, כיון שלא כתבתם מה היא ניתן רק לשער שזה משהו סביבות ה 60 ש"ח פלוס מינוס ליום[כנראה שפלוס] משמעותי? תחליטו.
אם תכפילו את הריבית היומית כפול 10 ימים תגיעו כאמור לסכום קרוב לעמלת אי הודעה מוקדמת.
כמו ש @מאיר עלי באבא כתב, ב 15 לחודש מתעדכן המדד, כל עשירית האחוז שהוא עולה שווה להפסד של 191 ש"ח.
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה