כללי פישול צבעים בשיטות שילוב בהדפסה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י free;1864909:
איתך,
אבל הבעיה הזו ספציפית קרתה לי גם בייצוא מאינדי
ואגב, זה בטוח לא בעיה של RGB כי יצוא לpress הופך הכל לCMYK
הפתרון לדעתי הוא רק שיטוח.

או שיטוח או הדפסה לפוסטקריפט כמו שכתבו כאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1864663:
כואב הלב.
התוכנה נקראת במקרה אילוסטרייטור?

כאב לב ממש.
כל כך מבינה אותך.
תחושה כל כך מתסכלת!!

אבל מצער לספר, שזה קרה לי גם בקורל.:mad:

• הוסף לסימניות
קרה לי ג"כ לאחר שהלקוח הדפיס הוא שם לב שיש בעיות עם הצבעים.
הדפוס אמר לי שהאלמנטים הבעיתיים הם עם אוברפרינט, בדקתי וכן היה.
קל לבדיקה באילוס חלון האוברפרינט CTRL+F11

מאז כל פעם לפני שאני שולח לדפוס אני בודק OUTPUT PREVIEW לודא שהכל בסדר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ר.ז.;1865018:
אבל מצער לספר, שזה קרה לי גם בקורל.:mad:
:)
לפחות לא עבדת על המודעה 4 שעות במקום 5 דקות.

• הוסף לסימניות
בסגירה מאילוסטרייטור חובה לשים לב לפקודה של שיטוח שקיפויות
במיוחד אם יש שיטות שילוב כאלו
חבל רק שבדפוס לא שמו לב בהדפסה לדבר הזה
95

• הוסף לסימניות
אני ראיתי שכל פקודה עיצובית באינדיזיין מורכבת יותר מאשר באילוס.
וזה מגביל את ההשראה ואת הזרימה.

יש הרבה פקודות שאין אותם באינדי והן ממש חיוניות לעיצוב.

לדעתי העיצוב באינדי מגביל את ההשראה והיצירתיות.

היא מקסימה לטקסט עם אינספור אפשרויות ודרכים קלות לעימוד
אבל לעיצוב מודעה...

• הוסף לסימניות
אינ' היא לא תכנה לעיצוב מודעה.
לא אמור להיות על זה בכלל ויכוח,
רק שמי שמעצב מודעה באינ' ככל הנראה לא מכיר את כל כלי האלוס', ולכן לא חש בחסרונם באינ' :(

רק לשם דוג' איך אתם עושים ליב טרייס באינ'?
ואופסט פאס (אחת הפקודות ה-שימושיות לאוהבי הדיוק)???
ו'רקולור ארטוורק' החלפת כל גווני המסמך יחד ועוד... באינ'???
זה בלתי אפשרי ואלו פקודות שאני משתמשת בהן סדיר כמעט בכל עיצוב...!

ואגב, גרירת אלמנטים לאנ' נותנת לרוב תוצאה גרועה, אלמנטים בעלי מעברי צבע, נדפקים לחלוטין בגרירה מאילוס'. הדרך הנכונה היא רק בסגירה ויבוא (דבר שמסרבל כל התאמת גודל מיקום וכד'...)

-----
ולגבי הבעה הספציפית, אני בודקת כל מודעה באאוטפוט פרויו (סליחה על ה"אנגלית":rolleyes:) ) זה המדד לבעיות בד"כ...
ואם אני רואה חוסר התאמות, אני סוגרת לדסטילר ו/או דואגת להדגיש לדפוס שישימו לב...

ואגב, חובבי הקורל... גם קורל עושה את אותם בעיות עם שקיפויות של "הברקות" שנבנו בrgb עם שיטת שילוב ומיובאות מקבצי eps . (שרית, אני צודקת לגבי "מקור" ה"הברקה"?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1865184:
אינ' היא לא תכנה לעיצוב מודעה.
לא אמור להיות על זה בכלל ויכוח,
רק שמי שמעצב מודעה באינ' ככל הנראה לא מכיר את כל כלי האלוס', ולכן לא חש בחסרונם באינ' :(

רק לשם דוג' איך אתם עושים ליב טרייס באינ'?
ואופסט פאס (אחת הפקודות ה-שימושיות לאוהבי הדיוק)???
ו'רקולור ארטוורק' החלפת כל גווני המסמך יחד ועוד... באינ'???
זה בלתי אפשרי ואלו פקודות שאני משתמשת בהן סדיר כמעט בכל עיצוב...!

ואגב, גרירת אלמנטים לאנ' נותנת לרוב תוצאה גרועה, אלמנטים בעלי מעברי צבע, נדפקים לחלוטין בגרירה מאילוס'. הדרך הנכונה היא רק בסגירה ויבוא (דבר שמסרבל כל התאמת גודל מיקום וכד'...)

-----
ולגבי הבעה הספציפית, אני בודקת כל מודעה באאוטפוט פרויו (סליחה על ה"אנגלית":rolleyes:) ) זה המדד לבעיות בד"כ...
ואם אני רואה חוסר התאמות, אני סוגרת לדסטילר ו/או דואגת להדגיש לדפוס שישימו לב...

ואגב, חובבי הקורל... גם קורל עושה את אותם בעיות עם שקיפויות של "הברקות" שנבנו בrgb עם שיטת שילוב ומיובאות מקבצי eps . (שרית, אני צודקת לגבי "מקור" ה"הברקה"?)

באילוס אפשר ליצור רקעים , לשפץ וקטורים ואינדיזיין יקלוט אותם בחפץ לב עם ctrl+d כמובן!
בלי לחבל כהוא זה בעיצוב.
איך אפשר לעצה מודעה בלי גריד, בלי גיידים, בלי מרג'ינס... לא מבינה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בתשבע7;1865209:
באילוס אפשר ליצור רקעים , לשפץ וקטורים ואינדיזיין יקלוט אותם בחפץ לב עם ctrl+d כמובן!
בלי לחבל כהוא זה בעיצוב.
איך אפשר לעצה מודעה בלי גריד, בלי גיידים, בלי מרג'ינס... לא מבינה....

ctrl+d יוצר את אותה בעייה של גרירה ברקעים מורכבים- מעברים וכדו'...

וגריד וגידים יש גם באילוס' אם זה ההבדל, לעומת כל מה שמניתי לעיל ועוד המון אפקטים עיצוביים שאין ולא יהייה באינ'...

אינ' מתאימה לעימוד מודעות ז"א אם המודעה היא אינפורמטיבית בעלת עיצוב מינמלסטי וחלק, היא תתאים מעולה.

אך היא לא מתאימה לעיצוב מודעות, בעלות אפקטים בעיצוב, ויצירות מענינייות...
(נסי כדוג' ליצור את המודעה ששרית העלתה בתחילת האשכול באינ'... וזו, עוד דוגמא קלה לביצוע יחסית, מבחינת ההבדלים בין התכנות... בהצלחה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1864894:
תקשיבי
בתחילת דרכי גם עימדתי מודעות רק באילוס
עד שמישהי שיכנעה אותי לעבור לאינדיזיין
הבדל שמיים וארץ!
אין כמו אינדייזן לעימוד ועיצוב מודעה, גם התיבות מלל בלי השוואה לאילוס
מייבאים תמונות או עיבודים מפוטושופ וקטורים מאילוס או ע"י גרירה.
החיים הרבה יותר קלים וזורמים שם :)

אני גם ממליצה
היום אני מעצבת גם באינדיזיין
ביחד עם פוטושופ ואילוס = שילוב מסודר ונכון

הרבה יותר מסודר וקל - גם במשקל
ואפשר להכיל גדלים שונים
נגיד אם יש פרויקט - כל גדלי העמודים באותו קובץ
במקום באילוס שזה שוקללל
ומשם קל להדפיס ולהעביר לאקרובט

שרית תנסי - זה שווה

• הוסף לסימניות
אני חושבת שבעתיד אילוס, אינד' ופוטושופ יהיו בתוכנה אחת כדי לענות על כל הצרכים בקלות ויעילות.
וכך נוכל לעצב מבלי לזגזג בין צריבה בפוטושופ, עיצוב באילוס' והעמדה באינדיזיין. ואז יבוא לציון גואל!

• הוסף לסימניות
אני גם עובדת בעיקר עם אינדיזיין, אבל לא מסתדרת עם יבוא של אלמנטים וקטוריים מסוימים-
הם מגיעים עם צל מעצבן או שמתפרקים לגורמים..
איך מסתדרים עם זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י blueberry;1865272:
אני גם עובדת בעיקר עם אינדיזיין, אבל לא מסתדרת עם יבוא של אלמנטים וקטוריים מסוימים-
הם מגיעים עם צל מעצבן או שמתפרקים לגורמים..
איך מסתדרים עם זה?

עובדים באילוסטרייטור :p
וברצינות, התייאשתי מלעצב באינדיזיין.. זה לא זה.

• הוסף לסימניות
הפתרון: לבדוק OUTPUT PREVIEW לפני כל שליחה לדפוס

• הוסף לסימניות
חוץ מהנוחות לעבוד באינדיזיין, לא דיברתם על משקל הקובץ. אילוס מנפח קבצים בצורה מטורפת. וגם העבודה עם הלינקים שם - נודניקית ברמות.
עובדים על הבסיס באילוס ובפוטושופ, מייבאים לאינדיזיין בצורה מסודרת והחיים יפים :)

• הוסף לסימניות
חוץ מהנוחות לעבוד באינדיזיין, לא דיברתם על משקל הקובץ. אילוס מנפח קבצים בצורה מטורפת. וגם העבודה עם הלינקים שם - נודניקית ברמות.
עובדים על הבסיס באילוס ובפוטושופ, מייבאים לאינדיזיין בצורה מסודרת והחיים יפים :)

• הוסף לסימניות
CTRL + 7
יש באינדיזיין? (קליפיניג מאסק)

אחת הפקודות השימושיות אצלי באילוס.

• הוסף לסימניות
כל מה שציינו פה לגבי ההגבלה באינדיזיין נכונה לגמרי,
לעצב מודעה באינדיזיין זה ליצור עם ידיים קשורות..
הוקטורים מגיעים משובשים, קשה לתמרן איתם (ואם אני רוצה לעשות מולטיפליי רק לחלק מסויים מהוקטור וכו',) ולעשות הלוך חזור לאילוס' זה פשוט מסרבל לגמרי..

באילוס'? אני יוצרת בו כאילו מונח לידי דף גדול ומכחול.. פשוט שופעת שם יצירות כאוות נפשי, בלי מגבלות כמעט.

מה אני מרוויחה בעצם באינדיזיין? גיידים וגרידים יש לי באילוס', נכון, הוא מעט יותר כבד - אבל כשיש לך מחשב חזק זה לא משמעותי כמעט. יש לי שם יצירת ארטבורדים ומשחק עם המיקום שלהם כאוות נפשי, מלא כלים חיוניים ויצירתיים, כיף גדול!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה