פיתוח שמיעה מוזיקלית

• הוסף לסימניות
אתה טועה!
לימוד נגינה בסולמות מביא פיתוח שמיעה! חד וחלק
אם אתה מנגן בסולם אחד ומשנה לך עם טרנספוזיציה
אתה מכיר אקורדים בודדים.
אם אתה מנגן בסולמות אחרים אתה פתאום מגלה הרבה אקורדים חדשים
שבהרמוניה נכונה יכולים להשתלב גם בסולם אחר.
נכון מאוד !
לימדתי כמה שיעורים אצל הפסנתרן אחיה כהן
וזה מה שאמר לי באחד השיעורים : ככל שתנגן
ביותר סולמות אתה תגלה אקורדים ומהלכים חדשים .

• הוסף לסימניות
סתם חשוב למי שרוצה להתחיל לנגן סולמות לא צריך לוחות אקורדים וכו' אלא צריך להכיר את המרחקים שבונים אקורדים
מינור טון וחצי וממנו 2 טונים
מזור הפוך 2 טונים וממנו טון וחצי
לא סופרים את הטון עצמו לדוגמא AM
יש את הלה שלא סופרים אלא לה דיאז סי והשלישי דו אותו מנגנים וכן הלאה....

• הוסף לסימניות
נכון מאוד !
לימדתי כמה שיעורים אצל הפסנתרן אחיה כהן
וזה מה שאמר לי באחד השיעורים : ככל שתנגן
ביותר סולמות אתה תגלה אקורדים ומהלכים חדשים .
זה משנה רק למי שיש לו שמיעה אבסולוטית.
ברגע שמכירים את היחסים בין הדרגות ההרמוניות, קל לזהות אקורדים,
ולא משנה באיזה סולם הם מנוגנים.

• הוסף לסימניות
אחר 1000 המחילות...
על אף שהנושא זכה ל1000 צפיות,
ביאור 2022-01-05 234756.jpg

(ואוווווווווווווו....)
ורבים ומומחים כתבו עצות רבות שחלקם כללו מושגים מפוצצים...
לא מצאתי שום עצה מועילה.
ואפרט-

* ללכת למורה מקצועי - הגיוני אך יקר מידי. (לא מחיר של כמה שיעורים בודדים בזה אוכל לעמוד אך אני מבין שהכונה לתקופה ארוכה)
* לנגן בכמה סולמות זה שטויות והבלים מניסיון אני מנגן בכל הסולמות בגיטרה וזה לא עוזר כלום.
אם זה יעזור...
תכונות הצליל- גובה ומשך, קריאת תווים בשני מפתחות
מרווחים- מרווחים דיאטוניים וכרומטיים, מרווחים אנהרמוניים, מרווחים הגדולים מאוקטבה
סולמות- הסולמות המז'וריים, הסולמות המינוריים, טרנספוזיציה מלודית
אקורדים- הרמוניה טרציאלית, קשר דרגה-סולם, הספטאקורד, הדומיננט ספטאקורד היפוכיו ופתרונו לטוניקה
ועוד
לא הבנתי את כל מה שמודגש (כלומר כלום...)
תוכנות אולי עוזר אך אני לא נגיש למחשב כל היום.
מי שיש ברשותו פתרון אחר בבקשה אל ימנע טוב מהציבור ויכתבו כאן.
תודה רבה לכל המגיבים.
נ.ב. אין באמור כל כוונה לפגוע בכל המשיבים ותודה ענקית לכולכם!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה