פיתות 'פרנה' לכבוד שבת!

• הוסף לסימניות
נעמי נעמי,
נהנתי מאוד מאוד מההסרטה - היא נתנה לי השראה לעוד פינוקים...;)
שמתי לב שדודתך משתמשת בשני סוגי סירים,
האחד כמו שלי והשני יותר גדול עם מגש שמונח בתוכו בגובה,
זה ממש מעניין אותי - יש לך מושג איך קוראים לסיר הזה והיכן ניתן לרכוש אותו?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אפשר גם בתנור רגיל. תסתכלו בסרט הזה דקה 1:30 ותראו איזה יופי זה מתנפח ונוצר כיס למילוי.
https://www.youtube.com/watch?v=nXy02EE-1XA
(זו דודה שלי ולדברים מסוימים היא גם משתמשת בסיר גריל ענק, אבל בשביל פיתות כאלה אפשר גם בתנור)

לא מצליחה לראות את ההסרטה,
נשמע מעניין,
תוכלי להעלות לכאן את ההסרטה בזיפ?
תודה מראש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מצרכים:
קילו קמח
6 כפות סוכר
2 כפות שמרים
כף שטוח מלח
שקית אבקת אפיה
2.5 כוסות מים
מרגרינה רכה בטמפ’ החדר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את השמרים כף סוכר וכוס מים להניח לכמה דק’ עד שהשמרים תוססים.
להוסיף את קמח, שאר הסוכר,מלח,אבקת אפיה והמים בהדרגה, ללוש כעשר דק’ לבצק נעים נדבק מעט לתחתית הקערה. לכסות עם ניילון נצמד ולהניח להתפחה בקערה משומנת מעט להכפלת נפח.
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לשישה חלקים לשמן מעט את משטח העבודה ולפתוח כל כדור למלבן למרוח עליו שישית מהמרגרינה לקפל לחצי ולגלגל לנחש ולחתוך לשלושה ארבעה חלקים כל חלק להניח עומד בסיר של קובנה/ג’חנון משומן מעט במרגרינה ,למראה של שושנים.להניח להתפחה נוספת להכפלת הנפח. לאפות בתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כשעה עד שהמאפה זהוב שחום. אפשר בחמש דק’ האחרונות של האפיה לפתוח את הסיר לקריספיות. להוציא לפתוח מכסה כדי להימנע מלחות על המאפה או להניח עליו נייר סופג ולסגור.
הערות:
ניתן להשתמש במחמאה.
אפשר להגיש את המאפה עם רסק עגבניות וביצים קשות או עם שקשוקה או עם סלט אבוקדו או כל רעיון אחר.
כשאני מכינה את הקובנה אני פותחת את הבצק ומניחה אותו להתפחה שניה בסיר ללילה. בבוקר שישי אני מכניסה אותו לתנור לאפיה, הילדים שלי אוהבים לאכול את זה בשישי על אף שבדר”כ מגישים אותו בשבת בבוקר בהצלחה ובתאבון.
מצרפת תמונות להמחשת השושנים. אפשר גם להניח את השושנים בתבנית אפיה הגדולה ולאפות מכוסה. כל אחת תעשה שאלת רב לגבי הברכה כשקובנות אפויות בתבנית.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה