כללי פלייר למדריכת יוגה

• הוסף לסימניות
אני צריכה לעצב פלייר למדריכת יוגה. מיותר לציין שאין לי מושג מזה בכלל... (טוב, אני יודעת שיושבים על הרצפה וממלמלים מילים חסרי פשר;))
איך עושים את זה?
איזה אלמנטים לשלב?
יש למשהו רעיון?
גם תרומות של תמונות או רעיונות להשראה- יעזרו לי מאוד!
תודה רבה רבה!!!
י

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה יוגה נאסר ע"י גדו"י,
תבדקי אם מתאים לך לעשות את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;627040:
אם אני לא טועה יוגה נאסר ע"י גדו"י,
דווקא המדריכת יוגה נראית לי אחת דתייה. לא יודעת אם זה מתיר את היוגה כמו שאני לא יודעת אולי היא עוסקת בתחום ביוגה שהרבנים התירו לה.
אני אמורה להתערב בזה? או פשוט לעצב וזהו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;627048:
אני אמורה להתערב בזה? או פשוט לעצב וזהו?

נכתב ע"י mig;627040:

תבדקי...

תשאלי קצת אותה, (גם אם תקחי את העבודה את אמורה לברר איתה מה היא עושה ולמה זה תורם ויותר ממשהו באויר ששמו "מדריכת יוגה")
ואחרי שתהיי חכמה יותר את הרב שלך ותדעי כיצד לפעול.

• הוסף לסימניות
יוגה זהו תחום רחב, יש יוגה שזה רק שעורי התעמלות שעובדים על השרירים בתנועות עדינות, וכמובן שיש עוד תחומים שאני לא מתמצאת, אבל תעשי איתה מחקר קטן בין היתר: מי קהל היעד שמגיעים אליה? מה התחום שלה, כיצד היא מעבירה פרטני/קבוצתי, על מה יוגה עובדת? למה היא עוזרת? לאיזה גיל זה מתאים ועוד

• הוסף לסימניות
במסגרת עבודתי כשכירה עשיתי פלייאר למדריכת יוגה מאוד מוכרת,
עשיתי פלייר כתמתם/זהב בתוספת סמל או כיתובית נראה לי בהודית, היא הביאה.
למרות הפן הבריאותי שנוטה לצבעים ירוק כחול ולבן,מתאים לו מאוד הצבעוניות(גווני שקיעה וזהב), בגלל המקור שלו - הצבעוניות בכל המקדשי ע"ז.
שימי לב לברר הלכה, היוגה מקורו בבתי ע"ז בהודו ותראי אותו בכל המזרח הרחוק -ביפן תאילנד סין , ראי- ויקפדיה.

• הוסף לסימניות
היוגה זה ע"ז (במזרח זה חלק מהדרך הרוחנית שלהם, שכולה ע"ז)
יש רבנים שטוענים שניתן "להכשיר" ע"י כך שעושים רק את התנועות ומוציאים את החלקים שקשורים לע"ז (כלומר, החלק של ה"כוונות" והמלמולים של מילים הודיות)
הבעיה שחלק גדול מהתנועות מבוסס על שמות של אלילים הודיים, השתחוות לאלילים האלה ועוד...

קראתי תשובה של הרב יצחק גינזבורג (המקובל) שאוסר לחלוטין, ללא שום מקום לספק
ותשובה נוספת של רב שגם מסביר בצורה מאוד מפורטת מדוע אין שום אפשרות להכשיר את היוגה (לצערי אני לא זוכרת את שמו)

עדיין, יש אנשים שסומכים על רבנים שמתירים

אישית, לא הייתי מעיזה לעשות פרסומת כזו.

• הוסף לסימניות
טוב טוב...
באמת לא ידעתי את כל זה...
אני הולכת לשאול רב.
אחזור עם תשובותו בע"ה...
תודה!

• הוסף לסימניות
מכללת שלם החרדי מלמדים שם יוגה לילדים ולפי מה שכתוב זה לא נראה ע"ז ואיני מאמין שמכללה חרדית היתה מלמדת משהו עם חשש ע"ז הנה מה שהם כותבים באתר שלהם
והנה הלינק
http://www.shelem.co.il/Courses/inside_Courses.asp?courseId=41

לימודי יוגה ילדים

הקורס מכשיר מדריכות יוגה לילדים בגילאי 2-10.
יוגה (הידועה גם כ-“תנועה התפתחותית”) היא טכניקת תנועה בת אלפי שנים שמקורה בהודו, המשלבת תרגילי נשימה, תנוחות גוף והרפיה.
לתרגול קבוע של יוגה נודעות סגולות של חיזוק הגוף והבריאות, הקניית גמישות פיסית וקוגניטיבית פיתוח ריכוז, שקט פנימי ושמחת חיים.
בשנים האחרונות הוכחו יתרונות היוגה בשדרוג יכולות הריכוז והקשב של ילדים ובשיפור יכולות הלמידה שלהם.
החיבור בין יוגה לילדים הוא פשוט וטבעי. ילדים הם יצורים פתוחים וסקרנים מטבעם. הם נכונים לקבל דברים חדשים, להתנסות, לחקור ולגלות, לחקות, להתחפש ולהחליף דמויות, והיוגה מאפשרת להם לדמיין, לפרוץ ולהשתחרר. באמצעותה הם לומדים להכיר את גופם, לחקור, להרחיב את יכולותיהם ולפתח מגוון מיומנויות פיזיות, רגשיות וחברתיות.
היוגה תורמת לפיתוח פיזיולוגי של יציבה נכונה, שיווי משקל ואיזון הגוף, יכולת התמצאות במרחב, קואורדינציה, ויכולת הקשבה.
במישור הרגשי והקוגניטי תורמת היוגה ליצירתיות וביטוי אישי, דימוי גוף חיובי, שכלול יכולת תיאום חזותי-תנועתי, פיתוח יכולת הריכוז, פיתוח הדמיון ופיתוח היכולות הרגשיות של הילד.

• הוסף לסימניות
ע"ז??? על זה לא שמעתי...
נכון, תרגילי היוגה השונים פותחו בהודו לפני כ-2000 שנה אבל בינם לבין ע"ז אין שום קשר.
תרגילי ההתעמלות ביוגה (האטה יוגה) נועדו לעזור לאדם להגיע לאיזון בין גוף ונפש וע"כ מיוחס להם פן רוחני כלשהו אך התרגילים לא נועדו ביסודם לעבודה זרה כלל, אלא לשקט ואיזון נפשי.

דרך אגב, גם חיפוש מהיר בויקיפדיה לא העלה קצה קצהו של חשד לכך שהיוגה נוצרה לשם עבודה זרה.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה תחליטי אבל יש לי תמונות של יוגה/ מדיטציות/ הודו לא יודעת איך מבדילים בין כולם כולם יושבים מרוכזים בעצמם חלק מול מדריך וחלק באיזה מקדש מול אליל טמא...
השתמשתי בזה לצורך אנשים שחזרו בתשובה "מהודו ל..." וכו' אגב מי שאפשר לשאול אותו זה הרב פנגר שהייה שם מאסטר רייקי (לא יודעת מה זה אומר) אבל יש לו כמה דיסקים על חוכמת המזרח.
אם תרצי אשלח לך במייל (בלי אחריות כמובן)

• הוסף לסימניות
כאמור, יוגה היא תורה הודית עתיקה.
יש ביוגה הרבה שיטות, אסכולות וסגנונות.

בהודו מתרגלים עד היום יוגה בהקשר רוחני-דתי.
"פאקירים" הם מעין "מאסטרים" שמתרגלים יוגה בצורות קיצוניות במיוחד לאורך שנים ומגיעים ע"י זה למה שמגיעים.

בעולם המערבי, כמעט שאין למצוא את היוגה בצורה הפולחנית המתוארת לעיל.
רוב הקורסים ליוגה עוסקים בלימוד ותרגול תנוחות שונות. המשתתפים בקורסים האלה עושים את זה בתור סוג של התעמלות. הקורס לא עוסק בעבודת אלילים אלא באימון פיזי בעל אפקט נפשי.
במקרה השתתפתי בקורס כזה. יחד איתי היו כמה אנשים חרדים (כולל המורה). אני לא יודע באמת האם יש עם זה בעיה הלכתית או לא, אבל אני מניח שגם אם יש כאלה שאוסרים, יש אחרים שמתירים.

צירפתי כמה תמונות של תנוחות יוגה.

קבצים מצורפים

• seq_forward-bends.gif
    KB 21.8 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
נכון שמדובר רק בתרגילים
זה בערך כמו לומר שרייקי זה "רק לשים ידיים מעל הגוף של המטופל" מה כבר ע"ז בזה?
אבל מה לעשות שכשאדם מתחבר לכוח הטומאה שנקרא "רייקי" (שאגב, עדיף אפילו לא לומר את זה בפה) - הוא שואב כוחות ריפוי שמקורם בסטרא אחרא. כידוע יש לזה כוח לרפא והכל, רק זה מגיע מהצד הלא נכון.

יוגה זה בדיוק אותו סיפור.

כל הדרך הרוחנית בהודו מבוססת על ניתוק מהחומר, בדיוק ההפך מדרך התורה. השאיפה ההודית ל"שחרור" מכבלי העולם היא בעצם השאיפה לא להתעסק עם הגשמיות בשום צורה.

ואצלנו להבדיל אלף אלפי הבדלות - "לעשות לו ית' דירה בתחתונים" - כאן למטה, בעולם הזה הגשמי, כמו שמוסבר בחסידות - "התחתון שאין למטה ממנו". דווקא פה, בחומריות, ליצור קדושה, לקדש את החומר. להקים משפחה, להביא ילדים לעולם, לגור בבית נורמלי, בקהילה, ולא במערה בהרים (לא צוחקת, זה מה שהודים "רוחניים" עושים)

אז יוגה זה הכח הזה, הכח של ניתוק בין גשמיות ורוחניות, וזה מגיע מעולם התוהו (הפירוד), ולא מעולם התיקון. זו המטרה של יוגה, בגדול.
רוצה להתחבר לזה? בטוח? רק תדע למה אתה מתחבר עם כל תרגיל.

סליחה על הדרשה, אבל יש מלא תרגילים לגוף, לא חייבים דווקא יוגה.

ולגבי התמונות המקסימות... הראשונה מביניהן היא בדיוק צורה שבה הודים משתחווים בבתי ע"ז שלהם.

מאיפה אני יודעת את כל המידע המעניין הזה? אם עוד לא עליתם על זה - הייתי שם, פעם מזמן...... וב"ה אני לא מתקרבת ליוגה אפילו במקל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה