חידות לשוניות פלינדרום: דבר והיפוכו

• הוסף לסימניות
שלום כאן אני אעלה פלינדרומים
(משפט שאפשר לקרוא אותו הפוך ויישאר עם אותה משמעות)
כגון הפלינדרום הזה:
רק הדוס נתן סודה קר.
אפשר לקרא אותו הפוך וישר.
עוד פלינדרום:
רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר.

יש גם לי:
מותר לטעות, תמיד. די מת! תוע ( קול של שריקה) טל רתום!
סלחו לי על הפלינדרום הזה
טוב לא לכל פלינדרום צריך להיות משמעות....

הוקסמתי מהעסק, והנה כמה מהמצאותי:

הרעב כילה הליך בערה

לך נתן כל

חנון לן ונח

כר ישי נתן ללן, תני שירך!

נערך לאחרונה ב:
@רשב"י בהתחלה היית יותר טוב...
עוד אחד:
מיה! טלפון לנו פלט הים!

המיוחד בפלינדרום הזה שחשבתי עליו בעל פה בלי דף ועט...
האיש אל ילד: כל מי הים לך, דלי לַאֵש יָאֵה!

מקיש את המספר המוכר לי משנות ילדותי מגיל אפס, הפעם זועם מעט. - - - 0527.
קול ישיש מעבר לקו. "כן, שלומק'ה?"
- "אבא, תענה לי. איך קראת לי בברית?"
- "שלומק'ה אהרון אייזנבאך, מה השאלה?"
- "מישהו אמר לי שקוראים לי בדיחה."
צחוק שבע ימים מעבר לקו. "כן? מה הוא עוד אמר?"

כאן אני כבר ממש, אבל ממש, בוכה.
"שהשם משפחה שלי", ייללתי, "זה קרש".
"תגיד לו", אבא זועף, "שזה ממש ממש לא מצחיק."
א. צוחק? קח וצא!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה