פלשים, תאורה, -מי מוכן לעשות לי קצת סדר בראש??

• הוסף לסימניות
יש קצת בלגן בראש מכל נושא הפלשים :rolleyes:
אודה למי שינסה לסדר לי אותו..
אז כככה:
מתי משתמשים בפלש מוקפץ על המצלמה?
מתי ניתו להשתמש בפלשים "סינים קטנים.." כדוג: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=57982

אני מתכוונת בשאלה היא מה התוצאות הטובות ביותר במינימום סחיבת ציוד
בצילום מחוץ לסטודיו כדוג' צילומי חוץ. צילום במקום מאולתר (כדו' אשכול הNB)
בצילום בגן ילדים. ועוד..

אני באמת מתכוונת לציוד מינימלי לסחיבה (ללא רכב)
אפילו שאני בטוחה שתארה מלאה עם כל הציוד תמיד תהייה ליגה אחרת..

הגלים, מה כוונתך בהודעה: "הוא נהדר בתור פלאש TTL. לפלאש "טיפש" ולמטרות שציינתי יש פתרונות ברבע מחיר." -כתבת לי בעבר.

מקווה שהבנתם את תמיהותי.
המדריך שרבקה כתבה הוא מ2010 אני בטוחה שהיום הוא יראה אחרת.

אודה לכל מי שיאיר את עיני באור הפלשים:)

• הוסף לסימניות
זה די פשוט.

פלאש הוא מקור אור שנדלק לשבריר שניה ומאיר סצינה- כשהוא מסונכרן לזמן פתיחת התריס.

הוא יכול להיות מחובר למצלמה ישירות על ההוט-שו ויכול להיות מרוחק מהמצלמה ומסונכרן למצלמה באמצעות כבל- רדיו- או חיישן בפלאש.
הוא יכול להיות מופעל על ידי חיבור למקור חשמל (AC) או ע"י חיבור למצבר (באטרי פאק) או סתם סוללות אצבע.
הוא יכול להיות בצורה של "פלאש של מצלמה" והוא יכול להיות בצורה של "סטודיו-פלאש".

כל זה לא מאוד משנה. בוחרים את מה שנוח...

פלאש מוקפץ או ישיר הוא פשוט הפתרון הכי נוח. אין בעיות סינכרון- אין צורך באביזרים נוספים כדי למקם את הפלאש. יש שליטה בטווח מגע יד בפרמטרי הפלאש וכו'.

זה כמובן נכון גם אם כתוב על הפלאש NIKON וגם אם הוא סיני ממשפחת YN. אין קשר ביו המותג לתצורת הפלאש ולשמוש בו.

לדעתי הקטנה מאוד.
לסטודיו קבוע במקום קבוע- לכו על סטודיו פלאשים. יעילים חזקים ויציבים.

לכל הוצאת ציוד מחוץ לבית- בין אם זה לצילומי חוץ- בין אם זה לבית הלקוחות או ארועים- פלאשים קטנים עדיפים בהרבה.

לגבי ההערה שלי.

יש כמה תצורות עבודה עם פלאש מבחינת קביעת עוצמה.

הנפוצים ביותר הם M וTTL.
M- ידני. את קובעת 1/2 עוצמה- 1/8 עוצמה. וכו. הפלאשט יפש ואין לו שום מערכת מדידה משל עצמו.
TTL - הפלאש קובע עוצמה ע"פ מדידת האור של של המצלמה (יש מצב A דומה שקובע עוצמה ע"פ חיישן בפלאש עצמו). תמונה אחת הפלאש ירה בחצי עוצמה- תזוזי מטר והוא יקבע 1/8 עוצמה- זה משתנה כל הזמן.

לארועים דינמיים- האם המערכת עובדת טוב- כמובן הTTL עדיף.
לצלומי חוץ או סטודיו שהתנאים קבועים ונשלטים- בכל כלל בכל מקרה קובעים עוצמה בצורה ידנית.

לכן אם פלאש TTL מתחיל ב800-1000 יד שניה ומגיע ל2000+ לחדש. ופלאש ידני עולה רבע מחיר. אז לשמוש קבוע בסטודיו פשוט מיותר לחלוטין לקנות פלאש TTL חכם יותר- פשוט אין הצדקה לקנות אותו אם את לא משתמשת ביתרונות שלו.
(לפלאשי TTL יש יתרונות נוספים כמו HSS או שליטה מרחוק בעוצמת הפלאש- אבל זה מורכב יותר ותלוי במערכות נוספות).

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה רבה על ההשקעה של הפרוט הנרחב!!

פלאש מוקפץ או ישיר הוא פשוט הפתרון הכי נוח. אין בעיות סינכרון- אין צורך באביזרים נוספים כדי למקם את הפלאש. יש שליטה בטווח מגע יד בפרמטרי הפלאש וכו'.
חוץ מהמחיר אני מבינה שהוא המומלץ ביותר? -במקרה של ארועים הוא חובה?

לדעתי הקטנה מאוד.

המדובר פה זה לא על מקום קבוע.

לכל הוצאת ציוד מחוץ לבית- בין אם זה לצילומי חוץ- בין אם זה לבית הלקוחות או ארועים- פלאשים קטנים עדיפים בהרבה.
מה זה פלשים קטנים? יש לך קישור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1151097:
אני רק אוסיף על זה שאני מחזיקה ביד שמאל את הפלאש הקטן בזמן צילומי חוץ ומכוונת את העוצמה שאני רוצה והכיוון והגובה המדוייק שאני רוצה בהתאם למצב, לי אישית זה לא מסורבל ממש מתרגלים לזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1151113:
אני רק אוסיף על זה שאני מחזיקה ביד שמאל את הפלאש הקטן בזמן צילומי חוץ ומכוונת את העוצמה שאני רוצה והכיוון והגובה המדוייק שאני רוצה בהתאם למצב, לי אישית זה לא מסורבל ממש מתרגלים לזה

על מה עומד הפלש? ביד שלך?
מצלמה בימין פלש משמאל? ואת כורעת ברך?
איזה פלש מדובר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1151108:
ראשית, תודה רבה על ההשקעה של הפרוט הנרחב!!

חוץ מהמחיר אני מבינה שהוא המומלץ ביותר? -במקרה של ארועים הוא חובה?

באופן מעשי ולא תאורטי- הוא חובה למשתמש לא מנוסה.

נכתב ע"י רותי ה;1151108:

לדעתי הקטנה מאוד.

המדובר פה זה לא על מקום קבוע.

אז לכי על פלאשים קטנים.

נכתב ע"י רותי ה;1151108:

מה זה פלשים קטנים? יש לך קישור?

פלאשים קטנים זה פלאשים בתצורה של "פלאש של מצלמה".
יש המון סוגים- בכל מיני רמות ובכל מיני טווחי מחירים.

קשה לי לתת קישור למוצר ספציפי.

יש לי המון ניקונים ישנים שהם סוסי עבודה אמינים לאורך שנים.
ויש סיניים חדשים ומודרניים עם מפרט עדיף אבל אמינות בינונית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1151119:
על מה עומד הפלש? ביד שלך?
מצלמה בימין פלש משמאל? ואת כורעת ברך?
איזה פלש מדובר?
הפלאש ביד שלי, הוא פועל באמצעות משדר ומקלט, המצלמה ביד ימין (זה מתאים לצילום במהירות גבוהה), אני מזיזה את הפלאש בזמן הצילום לאן שאני חושבת כי הפלאש במצב הזה נועד למילוי ויש עוד הרבה אור בעקרון (בחוץ).
אפשר גם לשים על חצובה כמובן אבל זה לא מתאים למצב שהמצולם זז כל הזמן כמו ילד קטן נניח
הפלאש זה YN 560-2

• הוסף לסימניות
הפלש הנ"ל
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=587163
נקרא TTL כן?

"פלאשים רטנים זה פלאשים בתצורה של "פלאש של מצלמה"." -הם גם יושבים על המצלמה?
תן דוג' אחת. (ההם של הרבע מחיר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1151113:

זה מאוד מגביל אותך מבחינת זוית האור והמרחק שאת רוצה לשים את הפלאש מהנושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1151128:
הפלש הנ"ל
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=587163
נקרא TTL כן?

"פלאשים רטנים זה פלאשים בתצורה של "פלאש של מצלמה"." -הם גם יושבים על המצלמה?
תן דוג' אחת. (ההם של הרבע מחיר)

כן. זה פלאש TTL.

זה פלאש ידני ברבע מחיר.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=819350

בחול הוא סביבות ה60$. חצי מחיר מהארץ

• הוסף לסימניות
כולכן:pNINIH (היום), sarigold5 (היום), השקעה (היום), חנה כהן (היום), טירה (היום)
צלצלתם כי? הבנתם והסכמתם עם כל מה שרשם?
תסבירו לי גם! - אני עדין לא כ"כ מבינה.
במה אתן משתמשות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1151130:
כן. זה פלאש TTL.

זה פלאש ידני ברבע מחיר.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=819350

בחול הוא סביבות ה60$. חצי מחיר מהארץ

כל פלש שהוא ניתן לחבר או על המצלמה או על חצובה?
ההבדל בין פלש הסוג הזה לTTL זה השליטה?

• הוסף לסימניות
זו שאלה אחרת...

יש לך 2 כיוניים עיקריים.

פלאש טוב של מותג טוב שהיה פלאש הדגל לפני 10 שנים.
נניח ניקון SB28.

פלאש אמין מאוד- יחסית מאוד מהיר. ושליטה טובה. עדיין מדובר במוצר "מיושן" ואת תחשי לקנות מוצר בן 10 ויותר. לא קל למצוא.

אופציה שניה זה אחד מהמותגים הסיניים שמציפים את איביי.
YN הוא הנפוץ בהם אבל יש עוד מכה אחים תאומים. MEIKE- GODOX- TRIPO וכו'

הם מהירים מאוד- מפרט מעולה- אבל עם אמינות בינונית ובקרת איכות ירודה יותר.
לצלומי NB או ילדים הייתי הולך על סינים וקונה פשוט 2 יחידות יותר ממה שאני צריך לשמוש השוטף.

YN560 דור שלישי הוא מוצר לא רע במחיר נמוך - ויש לו מקלט פנימי. כך שבקניית משדר אחד של RF603 (כמדומני 25$ בערך) . את מפעילה אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1151138:
כל פלש שהוא ניתן לחבר או על המצלמה או על חצובה?
ההבדל בין פלש הסוג הזה לTTL זה השליטה?

כל פלאש ניתן לחבר לחצובה. בדר"כ יהיה צורך במתאם (10$)

• הוסף לסימניות
טוב, אני מתחילה להבין.. -אני סה"כ לא כזאת סתומה ;)
בקיצור מתאים לך לבנות לי סט? + קישורים?
ושוב אם יש לי איזה שהוא מחשבה לצלם פעם בארועים
אז כן להשקיע על פלש יקר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1151131:
כולכן:pNINIH (היום), sarigold5 (היום), השקעה (היום), חנה כהן (היום), טירה (היום)
צלצלתם כי? הבנתם והסכמתם עם כל מה שרשם?
תסבירו לי גם! - אני עדין לא כ"כ מבינה.
במה אתן משתמשות?
צלצלתי כי נהנתי לקרוא את מה שכתב ואיך שעשה סדר בדברים.

הגלים, אתה מצלם עם קנון ומשתמש בפלאש של ניקון?

• הוסף לסימניות
אני חושבשתמיד טוב שיהיה פלאאש אחד TTL. לשמוש על המצלמה- סתם לצילומים בבית או למסיבת יומולדת בגן או לכל צורך אחר.

סט בסיסי-
3 יחידות YN560III-
http://www.ebay.com/itm/YONGNUO-YN5...pt=Digital_Camera_Flashes&hash=item3cd2447630

750 שח

יחידה אחת של משדר 603.
http://www.ebay.com/itm/SINGLE-Tran...053?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a71105975

55 שח

מטריות מתאמים וחצובות או קלעמפים תלוי בשמו המיועד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1151144:
צלצלתי כי נהנתי לקרוא את מה שכתב ואיך שעשה סדר בדברים.

הגלים, אתה מצלם עם קנון ומשתמש בפלאש של ניקון?

כן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה