פנלית 10 מחיצה בין שכנים במרפסת

• פותח הנושא nori
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
יש לי מרפסת עם קיר בגובה 1.80 שגובל בינינו לשכנים.
אני רוצה להגביה את הקיר בחומר שיבודד אקוסטי. חשוב לי לקראת סוכות.
קבלתי הצעת מחיר טובה לפנלית 10. האם זה מספיק? וזה ימנע באמת רעש?
בקשתי פנלית 15 אבל אין לו במלאי ולא יוכל להביא לי לפני החג. בעל מקצוע אחר נתן לי הצעת מחיר כפולה.
לא אכפת לי לשמוע הדי שירה. אבל המצב היום ששומעים כל מילה הוא בלתי אפשרי.
אודה לכל מידע בנושא.

• הוסף לסימניות
שלום,
יש לי מרפסת עם קיר בגובה 1.80 שגובל בינינו לשכנים.
אני רוצה להגביה את הקיר בחומר שיבודד אקוסטי. חשוב לי לקראת סוכות.
קבלתי הצעת מחיר טובה לפנלית 10. האם זה מספיק? וזה ימנע באמת רעש?
בקשתי פנלית 15 אבל אין לו במלאי ולא יוכל להביא לי לפני החג. בעל מקצוע אחר נתן לי הצעת מחיר כפולה.
לא אכפת לי לשמוע הדי שירה. אבל המצב היום ששומעים כל מילה הוא בלתי אפשרי.
אודה לכל מידע בנושא.
לא נראה לי שיש הפרש משמעותי מבחינת בידוד אקוסטי (העובי הוא יותר לבידוד תרמי).

בהנחה שמדובר במקום פתוח, הייתי מסתפק בעובי של 5 ס"מ.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיש הפרש משמעותי מבחינת בידוד אקוסטי (העובי הוא יותר לבידוד תרמי).

בהנחה שמדובר במקום פתוח, הייתי מסתפק בעובי של 5 ס"מ.
באמת? כי הפערים ממש משמעותיים.
זו מרפסת גג. הקיר הגובל הוא 7 מ' אורך. אתה עדיין חושב שאין משמעות לעובי?
וזה מנסיון? כי אני ממש לא יודעת עם מי להתיעץ בענין וחבל לי לבצע עבודה שלא תעשה כלום (אני מודעת שהתוצאה לא תהיה מושלמת. אבל בכל אופן רוצה להגיע לתוצאה שתבודד חלק מהרעשים)

• הוסף לסימניות
באמת? כי הפערים ממש משמעותיים.
זו מרפסת גג. הקיר הגובל הוא 7 מ' אורך. אתה עדיין חושב שאין משמעות לעובי?
וזה מנסיון? כי אני ממש לא יודעת עם מי להתיעץ בענין וחבל לי לבצע עבודה שלא תעשה כלום (אני מודעת שהתוצאה לא תהיה מושלמת. אבל בכל אופן רוצה להגיע לתוצאה שתבודד חלק מהרעשים)
אני לא מומחה לאקוסטיקה.

אני מבין שמדובר במרפסת פתוחה, לכן בכל מקרה תשמעו את הקולות מלמעלה, אני חושב שהתועלת מתוספת העובי תהיה מינורית.
אם מדובר בגג לחדר שעושים לו אטימה טובה ורוצים למנוע את הרעשים אולי כדאי להשקיע (יש גם חומרי מילוי יותר מבודדים), אבל גם בגגות אני מכיר המון אנשים שמסתפקים ב-5 ס"מ (בבניה קלה סטנדרטית לא משתמשים עם פנל 15).
תחכו לתגובות נוספות, אולי יש משתמשים אחרים שיותר בקיאים בתחום הזה.

• הוסף לסימניות
אצלינו גם היה מרפסת עם קיר מפריד ששמעו כל מילה.
השכנים לידינו סגרו את המרפסת שלהם עם פנלית 5 וגג פנלית 5 נפתח ומאז כשהגג סגור ממש לא שומעים וכשהוא פתוח בסוכות- שומעים כשיש דיבורים בקול, שירה וכד'.
כשאנחנו סגרנו את שלנו, הוספנו פנלית 5 בצד שלנו (יש רווח לניקוז הגשם) ומבחינת השמיעה לא רואה שינוי, כשסגורים הגגות לא שומעים כלום וכשפתוח שני הגגות שומעים מלמעלה - לא דרך הקיר פנלית.

• הוסף לסימניות
אפשר לשים פנלית
ולצפות בגבס עמיד במים משני הצדדים
זה מייקר אמנם אבל מבודד ויפה פי כמה

• הוסף לסימניות
אצלינו גם היה מרפסת עם קיר מפריד ששמעו כל מילה.
השכנים לידינו סגרו את המרפסת שלהם עם פנלית 5 וגג פנלית 5 נפתח ומאז כשהגג סגור ממש לא שומעים וכשהוא פתוח בסוכות- שומעים כשיש דיבורים בקול, שירה וכד'.
כשאנחנו סגרנו את שלנו, הוספנו פנלית 5 בצד שלנו (יש רווח לניקוז הגשם) ומבחינת השמיעה לא רואה שינוי, כשסגורים הגגות לא שומעים כלום וכשפתוח שני הגגות שומעים מלמעלה - לא דרך הקיר פנלית.
עזרת לי מאד מאד. אין חכם כבעל נסיון!!

אפשר לשים פנלית
ולצפות בגבס עמיד במים משני הצדדים
זה מייקר אמנם אבל מבודד ויפה פי כמה
בשלב הבא אני אחפה הכל ואדאג לפתרון אסטטי. חשבתי גם אולי להוסיף בידוד מתחת לגבס.
אבל אני רוצה לחוש את ההשפעה מהפנלית כבר מידי. ולכן חשוב לי לדעת אם תוספת עובי מסיעת.
תודה!

• הוסף לסימניות
כפי שכתבו, אין משמעות לעובי הפנלית
מנסיון אצל כמה לקוחות שלי שממש התעקשו על פנלית עבה ולכאורה יותר מבודדת ובהשוואה להגבהה ללא בידוד
ואין הבדל !!
וגם כאלו שעשו עם גבס וכו'
הקולות יעברו מלמעלה ולא פחות גם מהצד
לצערי אין לי בשורה של ממש להביא לך
ברגע שהמרפסות חולקות קיר משותף הן חולקות גם חוויות....
מה שהייתי מציעה לך לצורך בידוד בסוכות פתרון בתשלום מינימלי -
להדביק על הדיקט שמפריד בינכם לוח שעם וזה יתן לך את הבידוד שתקבל מהפנלית פחות או יותר

• הוסף לסימניות
לדעתי מאוד מומלץ בשביל בידוד לשים על הפנלית, אומגה (דומה למסילת מתכת בגובה כ- 3 ס"מ) ועל זה לסגור עם גבס עדיף לשים באמצע בידוד אבל עצם הרווח בין הפנלית לגבס עדיף על פנלית יותר עבה
לי עשו במרפסת פנלית של 7-5 ס"מ ועל זה הוסיפו את האומגה בידוד כלשהו וגבס ואני ממש מרוצה.

• הוסף לסימניות
אנחנו הפרדנו ביננו לשכנים במרפסת עם פנלית 7 והוספננו כנ"ל אומגות עם רווח ובתוכו צמר סלעים דחוס וגם הגבס מבודד מים רעש ויצא מעולה שו עים רק רעש ממש חזק או טייפ. בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה