- הוסף לסימניות
1. קופות גמל פטורות ממס בגין תנועות ני"ע בארץואיך מחושב המס שיש בנייר?
2. ולגבי מס בגין ני"ע בחו"ל הבנקים מנכים את המס עוד לפני שאתה מקבל את הכסף
1. קופות גמל פטורות ממס בגין תנועות ני"ע בארץואיך מחושב המס שיש בנייר?
אני לא קשור לחברה ספציפית של IRA. לא מעונין לפרט יותר מזהאתה יכול או רוצה לפרט יותר? אתה קשור לגלובל נט?
אני רוצה להעביר את כל התיק שלי ל IRA. לנהל שם גם את הכסף החייב במס.
הבעיה שמיטב מקשים וגלובל נט יש לי קצת חשש מהם. חשש לא משהו מבוסס.
יש הרבה שאלות שקשה למצוא עליהם תשובות בכל מה שקשור ל IRA.
כלומר?1. קופות גמל פטורות ממס בגין תנועות ני"ע בארץ
יש לציין שאני לא מספיק יודע לעומק את נושא המס ואיך בפועל הדבר מתנהל.כלומר?
איך אתם מתנהגים עם נייר שעובר אליכם עם חבות\מגן מס?
אתה טוען שאפשר לנייד נייר ערך מחשבון ממוסה, לחשבון לא ממוסה.1. קופות גמל פטורות ממס בגין תנועות ני"ע בארץ
2. ולגבי מס בגין ני"ע בחו"ל הבנקים מנכים את המס עוד לפני שאתה מקבל את הכסף
לא חושב.הרגולטור בארץ די החליט לחסל את ה IRA ותכלס זה די גמור העסק.
וחבל מאד
מתקשה להאמין.אתה טוען שאפשר לנייד נייר ערך מחשבון ממוסה, לחשבון לא ממוסה.
וזה נחשב כהפקדה.
אם זה אכן כך
מדובר בפרצת מס וזאת תגלית חשובה
כי במקום להעביר כספים, אפשר להעביר כל שנה ניירות ערך בשווי 20,520 החייבות במס
וכך להתפטר מהמס.
מי שמשלם מס ההטבה פחות רלוונטית עבורו
כי בין כך יש לו הטבה עד 13,203 ש"ח.
אבל מי שלא משלם מס, זאת פרצת מס ממש טובה.
לא הבנתי מה עניין קופות הגמל לנושא כאן.
כמובן שזה לא דומה.(אגב, זה פרצה קיימת בתרומה לעמותה, ולא חושב שהרבה מנצלים את זה)
אבל אנשים תורמים צדקה במהלך השנה לכל מיני דברים הקרובים לליבם?כמובן שזה לא דומה.
לתרום לעמותה זה אכן חיסכון במס, אך זה יוצא מהכיס שלך לכיס של העמותה.
כפי שכתבתי בתחילה את נושא המס אני לא מספיק מכיר ולכן אני לא ממש יכול לענות על המידע הזה.אתה טוען שאפשר לנייד נייר ערך מחשבון ממוסה, לחשבון לא ממוסה.
וזה נחשב כהפקדה.
אם זה אכן כך
מדובר בפרצת מס וזאת תגלית חשובה
כי במקום להעביר כספים, אפשר להעביר כל שנה ניירות ערך בשווי 20,520 החייבות במס
וכך להתפטר מהמס.
מי שמשלם מס ההטבה פחות רלוונטית עבורו
כי בין כך יש לו הטבה עד 13,203 ש"ח.
אבל מי שלא משלם מס, זאת פרצת מס ממש טובה.
לא הבנתי מה עניין קופות הגמל לנושא כאן.
המקרה של סלייס הוא באמת מחדל עצום של החברה עצמה וגם של הרגולטור שנזכר לבדוק את הדברים קצת מאוחר מידי. אך זה ממש לא קשור לגלובל נט בכלל.לא חושב.
התקנות שלו, הם די נחוצות במקרה זה, וכבר הוכח בסלייס שאפ כבר הוא לא מספיק אוכף אותם.
העניין הוא שזה תחום לא רווחי בישראל.
מדובר בנתח שוק מצומצם מאד, אין הרבה מאיפה להרויח, כי כמעט כל מי שעובר ל IRA - זה כאלו שמחפשים רק איפה לחסוך בנרות.
החברות אוהבות את הכסף הטיפש הגדול, לא הכסף החכם הקטן.
(ממה שידוע לי, גם סלייס וגם גלובל נט, הכסף העיקרי הוא מקרנות ששילמו להם על שיווק אגרסיבי)
אודה לך מאודכפי שכתבתי בתחילה את נושא המס אני לא מספיק מכיר ולכן אני לא ממש יכול לענות על המידע הזה.
אודה לך מאוד
אם תוכל להביא מידע מדוייק
שאכן ניתן להעביר נייר שיש בו חובת מס
ובמכירת הנייר בIRA לא תהיה בו חובות מס.
www.hasolidit.com
זה לא הנושא כאן.![]()
מיסוי בקרן השתלמות IRA
מתכנן מעבר לקרן השתלמות IRA בשבועות הקרובים. כמה שאלות לגבי המיסוי שם. קרן ההשתלמות מורכבת מכספים עד התיקרה שפטורים ממס רווח הון, וכספים שהופקדו מעל התיקרה שאינם פטורים ממס רווח הון. 1. האם פעולות מכירה ב-IRA מייצרות אירוע מס (על הכספים שאינם פטורים ממס) או שאת המס משלמים רק כאשר מושכים את...www.hasolidit.com
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים