- הוסף לסימניות
כל המסלולים של קרן הפנסיה של מיטב דש נכללים בהטבה של "קרן ברירת המחדל" וזולים מאד מבחינת דמי ניהול.שלום
יש לי שאלה למי שמבין
למסלול של מיטב דש-כברירת מחדל, יש כשרות?
אכן חובה לציין בהצטרפות שרוצים את המסלול ההלכתי.
כל המסלולים של קרן הפנסיה של מיטב דש נכללים בהטבה של "קרן ברירת המחדל" וזולים מאד מבחינת דמי ניהול.שלום
יש לי שאלה למי שמבין
למסלול של מיטב דש-כברירת מחדל, יש כשרות?
בכל קרנות הפנסיה מקבלים מינימום שבמינימום...מיטב דש
משלמים מינימום ומקבלים מינימום של מינימום......
במידה ויש צורך לממש הטבות במהלך התקופה אין כ"כ הטבות.
לכאורה לא.האם זה נכון שמי שמרויח מתחת לשכר מינימום לא חייב להפריש?
כל אחד חייב להפריש, אין הבדל בין סוגי העסקים ויש הטבה חלקית מול תשלומי הבט"להאם זה נכון שמי שמרויח מתחת לשכר מינימום לא חייב להפריש?
לא קראתי את כל השירשור
מנסיון של 4 שנים בסוכנות ביטוח:
ביטוח מנהלים-
1. פחות דמי ניהול
2. יותר כסף בסוף התקופה - אין הורדות על איזון אקטוארי (מושג מסובך - פר תוצאה- פחות כסף)
3. כיסוי ביטוחי לפי סכום שנקבע מראש (א.כ.ע או ביטוח חיים)
פנסיה
1. יותר דמי ניהול
2. פחות כסף בסוף התקופה- כפוף לתוחלת חיים שעולה כל הזמן כפוץ לאיזון אקטוארי
3. כיסוי ביטוחי יותר משתלם למשפחות ברוכות ילדים, תלוי ילדים וגילאים ולא תלוי סכום
מקווה שכתבתי הכל, ממליצה על סוכן, מורכב מאד להתנהל מול חברות ביטוח
מי שלא מתמצא יחסוך בשנה 80 ש"ח ויפסיד בפוליסה פחות טובה מאות או אלפי שקלים, חייבים להבין באותיות הקטנות של הפוליסות.
אפשר להעלות שאלות בשמחה!
נכון, את צודקת, C.L.B התבלבלה שם בנתונים.את בעצם רושמת הפוך .
הסוכן שביררתי איתו אמר לי, (סוכן שהמליצו עליו כאן)
שביטוח מנהלים יקר יותר בדמי ניהול מפנסיה , וכן זה מה שרשמו כאן למעלה באשכול.
אז מה הנכון?
יש לך המלצה על סוכן מסוים?
ואגב, מה הכוונה יחסוך 80 ש"ח? משום מה הסוכן שביררתי איתו אמר לי שזה ללא תשלום אליו בכלל , התשלום של הסוכן (ממה שהבנתי הם עובדים מול כל מיני חברות ביטוח) הוא דרך החברה עצמה?
בדיוק הפוך?! מאיפה הידע להמלצה הגורפת הנ"ל. ובכפוף לזה שרק ליועץ פנסיוני מותר לייעץ וכולי....בד"כ לבעלי משכורות/ הכנסות לא גבוהות במיוחד מומלץ לפתוח קרן פנסיה ולא ביטוח מנהלים .(כיום, בעבר לביטוח מנהלים היה פלוסים רבים על פני קרנות פנסיה כיום זה כבר לא.)
מדוייק ביותר! זה מה שנקרא- איזון אקטוארי! אם יש ביקוש אני ממש ישקיע בהסבר!אצלי הסוכן דוקא המליץ על פנסיית מנהלים,
כי בברירת מחדל - זו קופה משותפת ובעתיד יהיה פחות כספים לפנסיה.
מבחינתי זה טורקית..... @לצאת מהריבוע, אשמח מאוד אם תוכלי לעשות לי סדר במונחים ומה הכי משתלם.....
תודה!
יש ביקוש! ותודה על התגובה.מדוייק ביותר! זה מה שנקרא- איזון אקטוארי! אם יש ביקוש אני ממש ישקיע בהסבר!
הנושאים החמים