דרוש מידע פנתיאון - מקום לאלים או מילה שנכנסה אלינו?

• הוסף לסימניות
שמתי לב שהמון אנשים משתמשים במילה 'פנתיאון' בשיחות יום-יום.
המונח בדרך כלל מתייחס למקום שמוקדש לאנשים חשובים או לאלים במיתולוגיה.
מעניין אותי – איך זה הפך לחלק מהשפה שלנו?
רק לי זה צורם?
שואלת ברצינות

• הוסף לסימניות
רוב המילים החדשות שנכנסו לאף אחד אין מושג מהו הפי' המילולי ויש מילים בעיתיות שאף אחד לא חולם שזה בעיתי

• הוסף לסימניות
רק לי זה צורם?
שואלת ברצינות
חי כבר 18 שנה ומעולם לא שמעתי את המילה הזאת

• הוסף לסימניות
יש הרבה מילים שנכנסו וזה מגיע ממקומות לא טובים,
כמו המשפט 'עד שיצא עשן מהחדר' זה מגיע מהנצרות
או כל מיני מילים בערבית
האנשים שאומרים את זה לא מתכוונים למשמעות הראשונית שלה, אלא בתור סלנג

• הוסף לסימניות
מישהו יכול להסביר לי מה זו המילה הזו?:oops:
באדיבות גוגל:
הפנתאון הוא מבנה מתקופת רומא העתיקה, הנמצא בעיר רומא, בירת איטליה. מקור השם "פנתאון" במילה היוונית Πάνθεον, שפירושה "מקום סגידה לכל האלים". השימוש בשם בהקשר זה רווח בתקופה ההלניסטית, שבה סגדו לכל האלים באופן קולקטיבי. מכאן שאוב ייעודו המשוער של המבנה, אם כי לא ידוע איזה פולחן בדיוק היה נהוג בו. ויקיפדיה

• הוסף לסימניות
הביטוי "לפנתאון" זהו כמו שאומרים "היה אירוע לפנים, פצצה, " היה אירוע לפנתיאון"
הרצתי גוגל והוא מדבר שזה כנראה ביטוי לאל,

• הוסף לסימניות
יש מילים בערבית ורוסית שהן קללות גסות ועדיין יוצאות מפי אנשים לעיתים, שימו לב

• הוסף לסימניות
גם "עבודה סיזיפית" זה ע"ש אליל אחד. גם סוודר עם תמונות איילים, ומנורות צבעוניות מהבהבות קשורים לחגא נוצרי

• הוסף לסימניות
אחרי כמה מקרים מביכים בעבר אני ממש מקפידה שלא להוציא מהפה סלנג או ביטוי שאני לא יודעת מה המשמעות שלו,
ממליצה לכל אחד

• הוסף לסימניות
רק לי זה צורם?
שואלת ברצינות
יש הרבה מילים שהפירוש שלהן השתנה קצת במהלך השנים, וזו אחת מהן.
גם בעברית יש מילים שהמשמעות שלהן עוותה מלשון הקודש, ולא נראה לי שאת הולכת להמנע מלהשתמש בהן.
הדוגמה המוכרת ביותר היא חילול המילה חשמל בעברית עבור תופעת טבע, בעוד בלשון הקודש היא משמשת לתיאור הקדוש למעשה המרכבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה