פסח: אין מה לאכול!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1244277:
(חוץ מכמה יוצאי דופן שאפשר לקלף ולא משתמשים כי לא הכירו את זה אבותינו..)
איזה נס שקולומבוס ערך לאבותינו היכרות עם תפוחי האדמה
אחרת באמת לא היה מה לאכול בפסח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1244337:
איזה נס שקולומבוס ערך לאבותינו היכרות עם תפוחי האדמה
אחרת באמת לא היה מה לאכול בפסח

זה לא מצחיק,
שמעתי פעם שכשגזרו על הקטניות זה היה מ2 סיבות- שהקטניות מזכירות בצורת הגדילה שלהן חיטה, ובנוסף בגלל שהיו משתמשים הרבה בקמחים מקטניות- וחששו שיחליפו בין קמח מקטניות לקמח חיטה. ובעצם חשבו לאסור גם תפו"א בגלל שגם ממנו הכינו קמח, אבל הציבור היה עני ולהרבה אנשים לא היה כסף למצות, ולכן החריגו את התפו"א שהוא פחמימה זולה שיהיה לאנשים מה לאכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1243652:

בננות בפסח זה "חמץ גמור"
תשאלו את יוצאי לוד'ז.
שם לחיזוק שיח הבננות היו מניחים שמרים שהם תוצר לוואי של הבירה סביב העץ לחיזוק הגזע.
ומהטעם של 'לא תיטוש...' שומרים של המנהג עד היום.

מהטעמים האלה השוויגער שלי מתה על פסח, היא פשוט לא נכנסת למטבח..."אין מה לבשל, תאכלו מצה עם שמעלץ ותשתו מים"..מים שמורים מערב פסח כמובן.

• הוסף לסימניות
הנה מתכון לגלידה לפסח:

גלידה לפסח
12 חלבונים, 1.5 כוסות סוכר, 2 סוכר וניל, נס קפה או איזה טעם שרוצים, 3 חלמונים. מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר, מוסיפים סוכר וניל, מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר, מאחדים ומוסיפים טעם. אפשר לטחון אגוזי לוז ואת האבקה להוסיף לגלידה לטעם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1244243:
אפשר להכין תחמיץ ללא חומץ?
(לא משתמשים כי זה נשמע כמו "חמץ")

כל שנה כשאני שומעת על אלה שלא אוכלים חומץ כי זה מזכיר חמץ, אני נזכרת שגם חמצן מזכיר חמץ ומענין שלנשום כן נושמים. אבל כל אחד ומנהגיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1244356:
בננות בפסח זה "חמץ גמור"
תשאלו את יוצאי לוד'ז.
שם לחיזוק שיח הבננות היו מניחים שמרים שהם תוצר לוואי של הבירה סביב העץ לחיזוק הגזע.
זאת בדיחה?
אני מנסה לדמיין את האיכר הפולני שמנסה לגדל שיח בננות, ובקרה הראשונה הוא הופך לערמת עלים אפורים ושבירים.
לשם השוואה, בישראל מגדלים בננות באזורים החמים ביותר כמו בקעת הירדן. אתה יכול לגדל שיח בננות בחצר, אבל תשכח מלאכול את הפירות.
ובהנחה שמישהו הצליח לגדל בננות בקיץ הפולני... אני לא חושב שלבננה יש חיי מדף כל כך ארוכים שהיא יכולה לשרוד עד הפסח.

• הוסף לסימניות
את הסיפור הזה מספרים על הגזר בבעלזא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1244376:
זאת בדיחה?
אני מנסה לדמיין את האיכר הפולני שמנסה לגדל שיח בננות, ובקרה הראשונה הוא הופך לערמת עלים אפורים ושבירים.
לשם השוואה, בישראל מגדלים בננות באזורים החמים ביותר כמו בקעת הירדן. אתה יכול לגדל שיח בננות בחצר, אבל תשכח מלאכול את הפירות.
ובהנחה שמישהו הצליח לגדל בננות בקיץ הפולני... אני לא חושב שלבננה יש חיי מדף כל כך ארוכים שהיא יכולה לשרוד עד הפסח.

בשיא הרצינות..זה מה שהשויגער מספרת..אבטיח, עגבנייה, מלפפון, פלפל, קישוא, תפוח, אגס, מלון הכל חמץ.
והבננה למרות שאין לה גרעינים היא אסורה בגלל השמרים.
עכשיו אני חושב שיש כמה אפשרויות:
א. שהחקלאים בארץ לא שמעו על "הפטנט" של השמרים, ועם שמרים אפשר לגדל בבנות גם בפסגת החרמון.
ב. שהשויגער חששה שבגלל שבננות מותר אנחנו נדרוש תבשילי בננות "ונהרוס" לה את החג במטבח...אז היא המציאה את זה?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1244277:
מענין לא ידעתי שזה מנהג ששייך דוקא לחב"ד..
אני לא חבדניקית וגם אנחנו לא קונים שום דבר מוכן כולל תבלינים ומשתמשים רק בירקות שאפשר לקלף. (חוץ מכמה יוצאי דופן שאפשר לקלף ולא משתמשים כי לא הכירו את זה אבותינו..)

בכל אופן תודה על המתכונים שהעלית, ישמשו אותי מאד!

זה לא שייך דווקא לחב"ד
אלה הידורים שברוב החסידויות מקפידים עליהם לפי כמה שאני מכירה (משפחה, שכנות, חברות)
גם בתוך חב"ד וגם במקומות אחרים יש את אלה שמקפידים על הכל (ירקות ללא גרעינים, שמאלץ, סוכר מבושל או ללא סוכר) אנחנו עוד לא הגענו לדרגה הזו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1244294:
תרומתי הצנועה,
חוברת מתכונים שהכנתי לפני כמה שנים כמנהג חב"ד,
אבל מתאים גם למקפידים על: לא שרויה, לא תעשייתי,
לא ירקות/פירות שאינם מתקלפים וגם לא מלפפונים, עגבניות, דלועים למיניהם, וכו'...
היה טעים מאוד ולא נשארנו רעבים...:)

וואו לאה, תודה!!!
יש לי את המתכונים הקבועים שאני עושה כל שנה, אבל נחמד לגוון
ויש לך שם אוסף מכובד. אולי תשלחי לחב"ד אינפו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1244336:
כלי עץ זה בסדר?
אין לי מושג.
אולי הם משפשפים אותו?
אבל פלסטיק אסור- הוא בולע והם מגעילים ומרתיחים הכל.
אפילו את המפות והמגבות.

• הוסף לסימניות
איך אנשים מחפשים להחמיר איפה שלא צריך.... לא יאומן.
כל כך מחמירים שממציאים סיפורי אלף לילה ולילה כדי לתרץ את החומרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1244433:

האמת היא שמצד ההלכה אין מקום לחומרות אלו, אבל ע"פ קבלה וחסידות "פסח" הוא זמן של "שבירת התאוות"- כלומר היא זמן שצריכים לצמצם בדברי אכילה, וע"ד דרוש אמרו שבמשנה ב"איזהו מקומן" הנאמר כל יום בתפילה אנו רואים ש"קרבן פסח" "אינו נאכל" אלא בלילה, ו"אינו נאכל" אלא עד חצות , ו"אינו נאכל" אלא למנוייו, ו"אינו נאכל" אלא צלי.
למעשה הקרבן פסח כמעט והוא לא נאכל, כי פסח זה זמן שלא אוכלים.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1244433:

ממש לא חושבת שזה לענין לזלזל בחומרות שגדולי עולם וענקי הדור מנהיגים.

בפסח יש את הענין של מנהג אבותינו בידינו.

אם לכם אין את המנהגים האלו באמת אין ענין שתנהגו אותם אבל לצחוק על זה? ללעוג לזה?

מאיפה זה בא? בגלל שאת לא היית עומדת בזה את צריכה להוריד את מי שכן במקום להעריך ולכבד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1244389:

עד עכשיו התאפקתי...
אפשר להוסיף לרשימה: משמש, אפרסק, מנגו, גויאבה...

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם מאת רב אחד ועד היום לא הבנתי את המשמעות: (סליחה, זה נשמע קיצוני, אבל בכל צחוק יש קצת אמת-)

הוא אמר: "כל חמור מחמיר וכל מחמיר" ....... נו, אתם אינטלגנטים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1244453:
האמת היא שמצד ההלכה אין מקום לחומרות אלו, אבל ע"פ קבלה וחסידות "פסח" הוא זמן של "שבירת התאוות"- כלומר היא זמן שצריכים לצמצם בדברי אכילה, וע"ד דרוש אמרו שבמשנה ב"איזהו מקומן" הנאמר כל יום בתפילה אנו רואים ש"קרבן פסח" "אינו נאכל" אלא בלילה, ו"אינו נאכל" אלא עד חצות , ו"אינו נאכל" אלא למנוייו, ו"אינו נאכל" אלא צלי.
למעשה הקרבן פסח כמעט והוא לא נאכל, כי פסח זה זמן שלא אוכלים.....
למעשה אם נקבל את דבריך, אז הקבלה והחסידות סותרת את ההלכה
ההלכה פוסקת שצריך לאכול סעודות ביום טוב
התירה לשם כך לשחוט ביום טוב, לעשות כמה וכמה פעולות רק משום שמחת יום טוב
כל הפעולות הללו קשורות לאוכל, להכנת המאכלים ולכל הכרוך
למעשה, לפי הדעה הזאת, אפשר למחוק את מסכת ביצה....

מסתבר שה"שיטה" הזאת לא קיימת, אלא נובעת מהבנה שגוייה של הקבלה (כרגיל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1244470:
שמעתי פעם מאת רב אחד ועד היום לא הבנתי את המשמעות: (סליחה, זה נשמע קיצוני, אבל בכל צחוק יש קצת אמת-)

הוא אמר: "כל חמור מחמיר וכל מחמיר" ....... נו, אתם אינטלגנטים.
הוא התכוון וודאי על הממציאים חומרות בלי מסורת, לא על אלה שמקיימים "מנהג בישראל דין הוא", ושומרים בגבורה ובמסירות על המורשת היהודית. זו זו ששמרה על קיום עמנו בכל הגלויות והתפוצות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1244356:
בננות בפסח זה "חמץ גמור"
תשאלו את יוצאי לוד'ז.

מהטעמים האלה השוויגער שלי מתה על פסח, היא פשוט לא נכנסת למטבח..."אין מה לבשל, תאכלו מצה עם שמעלץ ותשתו מים"..מים שמורים מערב פסח כמובן.

מזכיר את הטעם של אי אכילת דגים - כי אז באירופה היו משליכים הרבה לחם לדגים בנהרות, ומטעמים של 'לא תיטוש'...

למה לא צריך לשתות בליל הסדר דווקא יין פטישים כי זה מה שהיה לסבא?
ולמה מותר לי להשתמש בתנור אפיה חשמלי בעוד שאמי מורתי ע"ה אפתה בסיר פלא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה