- הוסף לסימניות
ואני הכנתי עם ראש שום שאפיתי לפני כן בתנור, ובלי שקדים.הכנתי במעבד מזון (כן ידעתי שייצא דביק.)
עם שלש שיני שום.
יצא מצוין.
יצא מעולה, במרקם 'מיונז'י מושלם.
ואני הכנתי עם ראש שום שאפיתי לפני כן בתנור, ובלי שקדים.הכנתי במעבד מזון (כן ידעתי שייצא דביק.)
עם שלש שיני שום.
יצא מצוין.
איך יצא?ובלי שקדים
יצא מעולה ביותראיך יצא?
אני רוצה להכין לצהרים וממש לא מתחשק לי לקלף שקדים.
עשיתי את זה די והותר החג![]()
מצטרפתיצא מעולה ביותר
שנאמר: חל"ב- ראשי תיבות של חסר לימון באוכלואני אומרת את זה כבעלת שורשים חלאבים שמשתמשת הרבה ואוהבת לימון![]()
שכחתי לציין שלחלק מן הממרח הוספתי כניסוי גם רבע כוס ממי הבישול של התפוד (כך הומלץ במתכונים אחרים).ואני הכנתי עם ראש שום שאפיתי לפני כן בתנור, ובלי שקדים.
יצא מעולה, במרקם 'מיונז'י מושלם.
הכנתי את זה ויצא מצוין.סקורדליה – ממרח שום איטלקי
(אני חושבת שזה מ'טעימות' בשנה שעברה)
כוס שקדים קלופים מולבנים
5 שינים שום
1/2-1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
תפוח אדמה שלם קלוף ומבושל
הוראות הכנה: למעוך הכל יחד
שירה, יש לך רעיון במה להמיר את הערמונים?פטה כבד משובח ללא ביצים
אולי לבשל את שקדים עם היין והבצל כדי שיתרככו ואז לטחוןשירה, יש לך רעיון במה להמיר את הערמונים?
סליחה על ההקפצה!עוגת כושי שווה
(לצערי בגלל שעברה שנה אני לא בטוחה אם זה היה המתכון שהכי הצליח, או שזה היה השני. מקווה שלא טעיתי)
1.5 כוס שקדים טחונים דק / קוקוס /אגוזים טחונים
1.5 כוס קמח תפו"א/קמח טפיוקה
100 גרם אבקת סוכר (ממש עדיף אבקה ולא סוכר רגיל, אבל אם לא משיגים אז אפשר סוכר רגיל)
5 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס יין מתוק
3/4 כוס מים
1 כף חומץ למאכל
250גרם שוקוצ'יפס או שוקולד מריר מגורר.
מאד לא כדאי לוותר, אלא אם כן אתם לא אוכלים שוקולד בפסח...
הוראות הכנה:
לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות.
לערבב את כל היבשים חוץ מהשוקולד צ'יפס/ השוקולד המגורר.
להוסיף את הנוזלים חוץ מהחומץ, ולערבב היטב.
להוסיף את החומץ ולערבב במהירות.
להוסיף את השוקוצי'פס לערבב בעדינות לשקיעה בתערובת.
להעביר לשתי תבניות פס ולאפות במשך כחצי שעה/35 דקות, עד שקיסם הננעץ בתערובת יוצא יבש (חוץ מהשוקולד שנמס עליו, כמובן)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים