כללי פסיפס שיוצר תמונה המורכב מהרבה תמונות.

• הוסף לסימניות
ראיתי דבר כזה אצל מישהו, המון תמונות קטנות קטנות היוצרות תמונה אחת. זה מדהים.
מישהו יודע איך עושים את זה, או באיזה תוכנה?
תודה!

• הוסף לסימניות
לי יש תוכנה לזה שנקראת AndreaMosaic, התוכנה חינמית (מצטערת, אין לי את הלינק להורדה, אבל תחפש בגוגל). והתוצאה מדהימה!

• הוסף לסימניות
Nיכל, צריך את עזרתך.

הורדתי את התוכנה של הפסיפס, עכשיו יש מצב שאת מעלה הסברון קצרצר איך לתפעל אותה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י T.D.A;142720:
הורדתי את התוכנה של הפסיפס, עכשיו יש מצב שאת מעלה הסברון קצרצר איך לתפעל אותה?

האמת שזה לא כזה מסובך, הולכים שלב שלב לפי ההוראות. (אני לא דוברת אנגלית ברמה מי יודע מה ובכולופן הצלחתי להבין את ההסברים..)
דבר ראשון מכינים את האוסף תמונות: מגדירים את המקום לשמירת האוסף, בוחרים תקיה שממנה התוכנה לוקחת את התמונות. ושומרים את האוסף.
בשלב שני ממלאים את כל המספרים בהגדרות, כמה תמונות אתה רוצה לרוחב/לאורך, כמה רזולוציה וכו'. ויש שם כל מיני פרטים כמו - להשתמש בכל התמונות? להשאיר אותן ישרות או חלקן גם לסובב?
אח"כ בוחרים את התמונה שממנה יראה הפסיפס. קובעים לו הגדרה איפה ישמר הפסיפס,
ו- create a mosaic's.

זה לוקח קצת זמן (יכול להיארך כחצי שעה), קצת סבלנות ו.. מקבלים את התמונה.

המלצה אישית שלי, מנסיון לעבוד עם כל מיני סוגי תמונות: התמונה ממנה רוצים לעשות את הפסיפס, תהיה תמונה של דמות/עצם כלשהו, אבל בגדול ושיתפוס את רב השטח, שיהיו כמה צבעים בתמונה. ולא מדי הרבה פרטים. לדוג' אם לוקחים תמונה של בנ"א, לא כדאי את כל הגוף אלא רק את החלק העליון. כי ככל שהעצם קטן ורחוק יותר הוא מורכב מפחות תמונות והוא נראה פחות ברור.

(אני לא חזקה בללמד אחרים, מקוה שהתנסחתי טוב עם ההסבר של התוכנה, אם זה לא מובן אני יעלה צילום מסך וינסה להסביר אחד לאחד.)

• הוסף לסימניות
הנה דוגמא,
אולי זה לא הכי הכי, אבל זה התמונות שיכלתי להשתמש בהם עם אפשרות להעלות לפורום (עם תמונות של בנ"א לא יכלתי, וזה הרבה יותר יפה!) אבל זה מספיק ממחיש עד כמה הדבר הזה מדהים.

קבצים מצורפים

• Mosaic.jpg
    1.4 MB · צפיות: 92
  • הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• AndreaMosaicSetup.rar
    2.1 MB · צפיות: 70
  • הוסף לסימניות
פסיפס

מישהו עשה את הפסיפס על פי ההוראות שהיו כאן והדפיס?
עשיתי כזה דבר ובהדפסה זה לא יצא איכותי. יצא מטושטש ולא חד.
האם יש מקום לשנות את האיכות?

• הוסף לסימניות
Nיכל - תודה ענקית על ההדרכה המפורטת!!!

לצערי התמונה הסופית יוצאת באיכות של 72 dpi
למרות שהתמונה המקורית היא ב-300 dpi
מישהו יודע לעזור לי לפתור את הבעיה

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה

מישהו יודע איך קובעים שהוא לא יהפוך את התמונות
אני מרכיבה פסיפס מתמונות לאורך והתוכנה מתעקשת להפוך אותן לרוחב
ניסיתי לשחק עם הגדרות ההיפוך ובכל מקרה זה הפך

תודה על תשובה מהירה

• הוסף לסימניות
אין תשובה לשאלתי

• הוסף לסימניות
אני במעקב אחר כל חידוש ומעוניינת להצטרף למאגר המתלמדים .

לאיזה פורמט צריך להפוך את תקיית התמונות ע"מ שאראה אותם???????????? ואוכל להשתמש בהם בתוכנה.

תודה מראש

• הוסף לסימניות
לא צריך להפוך
אם יש לך תיקית תמונות בסיומת jpg
זה עובד

• הוסף לסימניות
שאלתי את השאלה לאחר נסיון רב פעמי לפי ההוראות
אולי הבעיה היא אחרת????

• הוסף לסימניות
כשאת מפנה את התוכנה למיקום של הספריה, את לא אמורה לראות תמונות, הוא בסך הכל יוצר בתיקית התמונות קובץ משלו להגדרת האוסף, כשהתוכנה פותחת לך את החלון בשלב של יצירת האוסף, פשוט תני שם למטה בשם הקובץ ותאשרי, ואח"כ תראי בתחתית החלון שהוא אוסף את התמונות

• הוסף לסימניות
האם זוהי התוכנה המדוברת? זה לא כמו שמיכל מראה בהסברים.
זאת כנראה עוד גירסה, רק הבעיה שאני לא מסתדרת איתה וההוראות לא מתאימות לה.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    2.2 MB · צפיות: 52
  • הוסף לסימניות
זו נראה כמו גרסה משודרגת של התוכנה שאני העליתי.
התוכנה אצלי עובדת כראוי, לא עשתה שום בעיה במחשב. והתמונות יצאו איכותיות ומדהימות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;182884:
זו נראה כמו גרסה משודרגת של התוכנה שאני העליתי.

קראתי שוב את ההוראות שלך והם עזרו לי מאד להבנת התוכנה בגרסה השונה שיש לי.
אין מילים!!! יש לך כושר הסבר מעולה. (למרות שלא למדת הוראה...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה