דרוש מידע פסק הרב זילברשטיין מעשרות לנישואין ילדים לשוק ההון

• הוסף לסימניות
דבר ראשון סכום כזה מספיק לחתונה סטנדרטית מדמי השדכנות ועד השכירות של הזו”צ עם עוד איזה כמה אלפים לדירה.
ולמה בדיוק מספיק יחידות הלוואה שמספקות 240 עם החזרים מטורפים.
מי שמסוגל להתחייב לשלם עוד 150 שנים לכל ילד 1600 ש”ח
מן הסתם יש ביכולתו להפריש עכשיו רק 650 ש”ח והוא יכול להגיע לסכום של כ240 ללא שום הלואה וללא שום התחיבויות בעתיד שאין לו מושג בכלל מאיפה להתחיל לשל אותם.
לא אמרתי שהגמ"ח המרכזי יותר טוב.
אבל לכסות את החתונה עצמה זה רחוק מלחתן בקלי קלות במגזר הליטאי.
ולחתן בת כולל דמי שדכנות, נדוניה, מתנות לחתן, אירוסין, כל ערב החתונה והביגוד ושכירות לזוג הצעיר זה עובר את ה-150000.

זה מעולה מקסים ומצויין ועוזר. אבל בואו לא נהפוך את זה לפתרון הקסם נרשמתי ונושעתי ומעכשיו אין לי יותר דאגות להשיג כסף לחתונות הילדים....

• הוסף לסימניות
ולחתן בת כולל דמי שדכנות, נדוניה, מתנות לחתן, אירוסין, כל ערב החתונה והביגוד ושכירות לזוג הצעיר זה עובר את ה-150000.

זה מעולה מקסים ומצויין ועוזר. אבל בואו לא נהפוך את זה לפתרון הקסם נרשמתי ונושעתי ומעכשיו אין לי יותר דאגות להשיג כסף לחתונות הילדים....
זה מקל באופן דרמטי
ובפרט לאנשים שמודעים לאפשרות של חיסכון לכל ילד מסלול מנייתי

יכול להגיע ל80 אלף שקל נוספים.

• הוסף לסימניות
לא הבנת הרעיון הוא להקל על אברכים ולגרום לכסף לחמש את עצמו בכל סכום שהוא ישים
הבנתי ולא נולדתי אתמול.
אנחנו משקיעים ב- S&P 500 עוד לפני שכל הסיפור הזה נפתח ועוד לפני שזה נהיה טרנד בציבור.

אם נגיד אני ארצה לקחת הלוואה בלי ריבית של 60000 על כל ילד זה אפשרי? קשה לי להאמין.... אדרבה, תפתיעו אותי.
אז לא מדובר בכל סכום שהוא. מדובר על 30000 לילד. שזה מקסים ומעולה. אבל לא מספיק בשביל לחתן בת ליטאית. וגם לא בן.

• הוסף לסימניות
זה מקל באופן דרמטי
ובפרט לאנשים שמודעים לאפשרות של חיסכון לכל ילד מסלול מנייתי

יכול להגיע ל80 אלף שקל נוספים.
מקל באופן דרמטי.
אבל אם אני צריכה בשביל כל בת שלי 600000.
אז 230000 זה מדהים ומקסים. אבל לא מספיק וזה לא לחתן בקלי קלות. זה הכל.

• הוסף לסימניות

אז אני יתחיל מזה שאני באמת משתייך למגזר החסידי.
וכן לרוב החברים שלי 200,000 שקל יספיק, ולא כולם נותנים לדירות.
אבל בציבור הליטאי שיש כאלה שרוצים לתת 600,000 לדירה וכו' זה כן יכול לעזור שיעשו גם את הגמחי"ם וגם ישקיעו השקעה פאסיבית בשוק ההון שזה יקדם אותם משמעותית אל היעד שהם הציבו לעצמם.

• הוסף לסימניות
וכך הרב עובדיה זצ"ל אמר (כמה פעמים) שאפשר לשמור להוצאות נישואי הילדים עד מחצית מכספי המעשרות
ראיתי בשם הרב עובדיה שכשהילדים כבר גדולים לקראת גיל נישואין אפשר להפריש רוב המעשרות

• הוסף לסימניות
בעקבות חוסר הבהירות שנוצר סביב מכתבו של הגאון רבי יצחק זילברשטיין, פניתי אל ביתו של הרב כדי להבין למה התכוון הרב בפסק לרבני כולל רשב"י.
מצרף לכם את הפסק והתשובה כפי שהתפרסם בעלון דברי חמד
ACFrOgCSEY0sYeDFJRGzNA5EtGtRHAAJXj87slefxfPeqsXAce3MGW7GO18EX_dq4lTtqc3smFjztSWUQf58IuJPZ36xVZ...jpg

קבצים מצורפים

• דברי חמד.pdf
    7.5 MB · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם כבר ניסן עציוני
אז תדעו שהוא פתח קבוצה בגוגל צאט
של כלכלה נבונה
טיפים לחיסכון
ממליץ לכל אחד להצטרף

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מסתבר שאפשר... אבל רק נקודה למחשבה... יש כ"כ הרבה עניים שמשוועים  עכשיו למעשרות שלנו... אם כולנו נחסוך אותם לחתן ילדים מי יעזור להם???
לי אין בכלל אופק איך אחתן את ילדי אבל כספי המעשרות שלי (ואני מפרישה חומש) נותנת לעניים שצריכים אותם עכשיו, וסומכת על מי שכל הכסף שבעולם שלו שלא יעזוב אותי כשאני אצטרך לחתן את ילדי.

• הוסף לסימניות
מסתבר שאפשר... אבל רק נקודה למחשבה... יש כ"כ הרבה עניים שמשוועים  עכשיו למעשרות שלנו... אם כולנו נחסוך אותם לחתן ילדים מי יעזור להם???
לי אין בכלל אופק איך אחתן את ילדי אבל כספי המעשרות שלי (ואני מפרישה חומש) נותנת לעניים שצריכים אותם עכשיו, וסומכת על מי שכל הכסף שבעולם שלו שלא יעזוב אותי כשאני אצטרך לחתן את ילדי.
כל הכבוד !!
לכן לרוב אומרים עד חצי אפשר לשמור וגם זה למי שאין לו איך לחתן בלי זה
וכמובן שכל המוסיף מוסיפים לו

• הוסף לסימניות
אני רוצה להבין את ההסבר הלכתי מדוע רק חצי ולא שליש ולא הכל
האם יש למשהו מאמר מוסבר
אשמח לקבל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה