דרוש מידע פעוטה שנפלה במשפחתון וקיבלה שבר בעצם הבריח, יש סיכוי לפיצוי?

• הוסף לסימניות
חשוב לשים לב בכל הדיון על השאלה אם הנזק הוא לצמיתות או לא כי פעמים רבות שברים הם נזק לצמיתות, תלוי בסוג השבר במיקום וכו'
שברים פשוטים אצל ילדים אמנם מתאחים ולא משאירים נזק בד"כ ב"ה, אבל שברים מורכבים יותר ובוודאי שברים המצריכים ניתוח פעמים רבות כן משאירים נזק לצמיתות, ובמקרה כזה בהחלט יש מקום לתבוע.

• הוסף לסימניות
אי אפשר לתבוע את הביטוח עכשיו, אלא רק אחרי פרק זמן (לפחות שנה) כדי להראות שבאמת הנזק הוא לצמיתות.

• הוסף לסימניות
כן חשוב לשמור כל תיעוד ומסמך קיים

• הוסף לסימניות
אי אפשר לתבוע את הביטוח עכשיו, אלא רק אחרי פרק זמן (לפחות שנה) כדי להראות שבאמת הנזק הוא לצמיתות.
יש מקרים בהם כבר עכשיו ניתן לדעת שהנזק הוא לצמיתות

• הוסף לסימניות
פעוטה בת שניים וחצי, נפלה במשפחתון וקיבלה שבר בעצם הבריח (קלביקולה בשפה המקצועית),
אין אפשרות בכלל לקבע את המקום או לשים גבס,
וההורים צריכים להפסיד ימי עבודה.
האם יש סיכוי לפיצוי כלשהו?
אם כן, האם אתם ממליצים על עו"ד מסוים שמתמצא בנושא.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם ואת ניסיונכם בכל דבר שקשור לנושא.
תודה רבה!
האם זה משפחתון מסודר?
אם כן צריך להיות ביטוח

• הוסף לסימניות
זה משפחתון מסודר מטעם התמ"ת.
התייעצתי עם עו"ד והוא אמר,
שכמעט ואין סיכויים לפיצוי כשלהו
בגלל שהמטפלת לא הייתה אשמה במקרה זה.
למרות שהפעוטה קיבלה את השבר בעשר בבוקר, ובאתי לקחת אותה מהמשפחתון בשעה ארבע (!)
ואני מקבלת תינוקת צורחת ומיוסרת.
בדרך הביתה ראיתי שהיא ממש צורחת ולא מוכנה שניגע לה באזור הכתף.
התקשרתי למטפלת והיא אמרה: "כן היא קיבלה את זה בבוקר"
והמטפלת לא אמרה לי עד שהתקשרתי שום דבר בעניין.
יכול להיות שמהשעה 10:00 בבוקר עד ארבע בצהריים התפתח לשבר,
יכול להיות שבהתחלה היא רק קיבלה סדק או נקע,
ובגלל שלא עידכנו אותי אולי המשיכו לגעת לה בכתף ולא לשמור עליה מספיק התפתח משהו יותר רציני.
אני לא יודעת אם זה נקרא רשלנות, כי לא מדובר במשהו ודאי וברור שאפשר להוכחי אותו.

• הוסף לסימניות
זה משפחתון מסודר מטעם התמ"ת.
התייעצתי עם עו"ד והוא אמר,
שכמעט ואין סיכויים לפיצוי כשלהו
בגלל שהמטפלת לא הייתה אשמה במקרה זה.
למרות שהפעוטה קיבלה את השבר בעשר בבוקר, ובאתי לקחת אותה מהמשפחתון בשעה ארבע (!)
ואני מקבלת תינוקת צורחת ומיוסרת.
בדרך הביתה ראיתי שהיא ממש צורחת ולא מוכנה שניגע לה באזור הכתף.
התקשרתי למטפלת והיא אמרה: "כן היא קיבלה את זה בבוקר"
והמטפלת לא אמרה לי עד שהתקשרתי שום דבר בעניין.
יכול להיות שמהשעה 10:00 בבוקר עד ארבע בצהריים התפתח לשבר,
יכול להיות שבהתחלה היא רק קיבלה סדק או נקע,
ובגלל שלא עידכנו אותי אולי המשיכו לגעת לה בכתף ולא לשמור עליה מספיק התפתח משהו יותר רציני.
אני לא יודעת אם זה נקרא רשלנות, כי לא מדובר במשהו ודאי וברור שאפשר להוכחי אותו.
אין קשר אם המטפלת אשמה או לא,
את לא תובעת את המטפלת אלא את הביטוח, לא מעניין מי אשם,
את מוזמנת ליצור איתי קשר
הפרטים בחתימה.

• הוסף לסימניות
רק לי נשמע מוזר שעצם בריח נשברת מנפילה?

• הוסף לסימניות
אין קשר אם המטפלת אשמה או לא,
את לא תובעת את המטפלת אלא את הביטוח, לא מעניין מי אשם,
את מוזמנת ליצור איתי קשר
הפרטים בחתימה.
אני מכיר מקרה שבו הביטוח גילה שהיה חסר דבר מה לתקן הבטיחות של המשפחתון, ותבע אח"כ את בעלת המשפחתון בכל הנזק שהגיע למאות אלפים!!
היא היתה צריכה למכור את הבית שלה.

• הוסף לסימניות
סוג השבר הזה קרה גם לאחותי מנפילה פשוטה קדימה
ובהושטת היד כתגובת הגנה נוצר השבר- זה לא חייב להיות מרשלנות
אבל היא הייתה אמורה לעדכן ברגע שזה קרה ע"מ שתקחו אותה לטיפול.
אצל אחותי נשאר לה מזה נזק עד היום- כמה שנים אחרי...
זה לא התאחה טוב בגלל חוסר היכולת לקבע בצורה הרמטית
והעצם בולטת בצורה מאד לא יפה...
בכל אופן תשמרי כל תיעוד שיש
ובכל הליכה לרופא תצייני שזה קרה במשפחתון ושלא עדכנו אותך- זה חשוב
וגם לצלם את המקום.
יש עו"ד בשם עופר דהאן- והוא מתמחה בדברים האלה- מניסיון!!
אין לי את המספר שלו, תעשי חיפוש בגוגל
והוא יגיד לך מה לעשות!
המון הצלחה!!! ורפואה שלמה!!!

• הוסף לסימניות
נכון,
היא צריכה לתבוע את הביטוח,
הביטוח ישלם לה והוא אחרי זה יבדוק האם המטפלת אשמה הוא לא,
את ההורים זה לא אמור לעניין.

• הוסף לסימניות
שבר בעצם הבריח לא תמיד זה כ"כ פשוט ושאין נזק לטווח הארוך.
מנפילה פשוטה אפשר לשבור
אחותי קיבלה מכה קלה שאני ראיתי בעייני (נתקלה בעמוד בעוצמה) ושברה.
יש לבדוק שהולכת העצבים לא נפגעה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רק לי נשמע מוזר שעצם בריח נשברת מנפילה?
כנראה שרק לך...
מצוי מאד!!!
לי, בתור ילדה קטנה, נשברה עצם הבריח פעמיים , פעם שמאל ופעם ימין, (בגיל שנה ובגיל חמש) מנפילה פשוטה .
ואגב, חוץ מלקבע את היד, אין הרבה מה לעשות. השבר כואב 4 ימים ואח"כ בקושי.

הערת אגב- הרבה מאד תינוקות נולדים עם שבר בעצם הבריח בגלל לידה עם מנח לא מוצלח של העובר (כמו שהיה אצל הבן שלי ..)

לגבי הביטוח- לא נראה לי שאפשר להוציא מהם משהו.. אין מה שנקרא "נזק ארוך טווח" או "נזק לצמיתות".
ובקשר להפסד ימי עבודה - זה יכול להיות מוכר בתור ימי מחלת ילד (במשרת אם)
מבחינת המטפלת - חבל שלא קראה לאם כשראתה את הילד מתייסר כ"כ - וכדאי לדבר אתה על זה (למרות שזה כבר ממש סופשנה)

מהרשת:

שבר בעצם הבריח והדרך הכי מהירה לטפל בו​

שבר בעצם הבריח (Clavicula) מכונה גם עצם הצוואר, היא עצם ארוכה המהווה חלק מחגורת הכתף. מחברת בין חלקה העליון של עצם החזה ובין השכם, ומהווה חלק ממפרק הכתף.
שבר בעצם הבריח (Clavicle fracture)
נפוץ בקרב ילדים ומבוגרים צעירים ולעיתים אצל יילודים בעת לידה מורכבת.
המצב השכיח הגורם לשבר הוא נפילה ישירות על הכתף, שכיחים פחות הם חבלה ישירה לעצם הבריח או נפילה על יד מושטת לבלימה.
הסימפטומים יהיו בדרך כלל: כאב במקום השבר, ירידה ביכולת להזיז את היד כתוצאה מהשבר, נפיחות או בליטה באזור, חוסר סימטריה בקו הכתפיים.

כיצד מטפלים בשבר בעצם הבריח?​

בהתאם לאבחון שיעשה הן על ידי בדיקת פיזית והן על ידי צילום רנטגן, יחליט הרופא המטפל כיצד לטפל בשבר. כמעט בכל המקרים הטיפול בשבר בעצם הבריח יהיה קיבוע ושימוש במתלה יד. הקיבוע מאפשר לעצם להתאחות. משך ההחלמה משתנה בהתאם לחומרת הפציעה ויכול לנוע בין שישה שבועות לשלושה חודשים. במידה ומדובר בפציעה של שבר מורכב, יחליט הרופא על ניתוח. בדרך כלל יוחלט על ניתוח כאשר נראית תזוזה של חלקי העצם השבורה, שבר מרוסק, שבר פתוח ו/או התפתחות של מספר שברים. במהלך הניתוח תוחזר העצם למבנה האנטומי שלה על ידי קיבוע באמצעים מלאכותיים.

התאוששות והחלמה​

התאוששות והחלמה משבר משתנה מאדם לאדם בהתאם לדרגת הפציעה. במהלך ההחלמה יופיעו תסמינים של כאב, חוסר נוחות ונוקשות באזור מפרק הכתף. חשוב להקפיד על הקיבוע ועל מנוחה ככל האפשר. כאשר התסמינים חולפים ובהמלצת רופא יש להתחיל בתהליך של שיקום ופיזיותרפיה. בתהליך השיקום יבוצעו תרגילים לחיזוק הכתף, עבודה על טווחי תנועה והשבת הפעילות הנורמלית של מפרק הכתף.

כיצד ניתן להאיץ החלמה של שבר בעצם הבריח?​

כאשר נוצר שבר בעצם הבריח מתחיל תהליך טבעי של בניית העצם באזור השבור. תהליך זה יכול לארוך מספר שבועות ואף מספר חודשים, בהתאם לקצב ההתחדשות האישי של האדם הפצוע. ניתן להאיץ את התהליך על ידי צריכת תוסף סידן קרבונט אמורפי, אשר הוכח כי נספג עד פי 4.2 יותר מכל תוסף סידן אחר.
בנוסף, באזור הפגוע של העצם נוצרת סביבה חומצית. בניגוד לתוספי סידן אחרים, מתרחשת גם ספיגה ייחודית של הקרבונט, ובכך מועברת לגוף תרכובת בסיסית (אלקלית) שסותרת את החמצת בעצמות, והופכת מיידית לביקרבונט – המולקולה שמשמשת כמייצבת החומציות הדומיננטית בגופנו. תוסף הסידן האמורפי מביא לאזור העצם הפגועה מטען גבוה יותר של סידן וגם פועל כנגד החומציות. לכן נוצרת ההאצה של בניית העצם מחדש.

האם ניתן למנוע שבר בעצם הבריח?​

כיוון ששבר בעצם הבריח נגרם כמעט תמיד כתוצאה מחבלה או נפילה, לא ניתן למנוע את השבר באופן מוחלט. אולם שמירה על רמות סידן תקינות בשגרה יכולות לסייע בחיזוק העצמות. כאשר עצמות הגוף חזקות, גם במקרה של חבלה או נפילה תיתכן פגיעה פחות חזקה לעצם. לספורטאים ומבוגרים צעירים, מומלץ לצרוף תוסף סידן קרבונט אמורפי לחיזוק העצמות והגוף ומניעת פציעות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה