התייעצות פעוט שפתאום צורח במעון שעות ללא כל סיבה-מה עושים?

• הוסף לסימניות
יש לי ילד מקסים ומתוק בן 2.9
הולך למעון באושר ושמחה כל יום. אוהב את המטפלת שלו ואת כולם. מספר חוויות והכל דופק ב"ה.
בשבועיים האחרונים פתאום התחיל לעשות סצנות מטורפות
כל יום צרחות אימים וזעקות של כמה שעות ברצף שבמהלכן לא מוכן לאכול/לשחק/שירימו אותו/הרגעה-כלום!!
פשוט יושב וצורח ליד הדלת של הכיתה.

שבוע שלם לקחתי אותו הביתה כל יום ב-12, לא יכלתי לחשוב עליו ככה צורח. איך שיצאנו מהמעון הכל עבר, נרגע והילד חזר לעצמו.
עשינו בדיקות דם מקיפות, בדיקה גופנית-נאדה.
המנהלת פתחה מצלמות, תחקרה עובדות, עשתה מעקב צפוף-גורנישט.

לא השתנה כלום בסדר יום, בבית

אני כבר במצב של יאוש (ועיפות..לעבוד כל יום עם ילד בכזה גיל גמור מעיפות מרוב צרחות).
מה עוד אפשר לעשות? מה זה יכול להיות?
אשמח לרעיונות

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
יאו אולי משהו שקשור אלייך? משהו שעובר עלייך ומשפיע איכשהו עליו והוא פשוט נרגע כשאת איתו?
נגיד לפני לידה/לפני חתונה/ משבר בעבודה
לא יודעת

• הוסף לסימניות
יאו אולי משהו שקשור אלייך? משהו שעובר עלייך ומשפיע איכשהו עליו והוא פשוט נרגע כשאת איתו?
נגיד לפני לידה/לפני חתונה/ משבר בעבודה
לא יודעת
כלום. לא משהו מיוחד.
וזאת כמובן השאלה הראשונה שעלתה..

• הוסף לסימניות
אחרי ששללתם את כל שאר הסיבות.
לא להתרגש.
יש לו שכל והוא מבין שככה חוזרים הביתה מוקדם..
אפשר כשהוא מגיע למעון להביא לו איזה חפץ מוכר מהבית שיעזור לו כשאת מגיעה איתו למעון להגיד לו: היום Y הולך למעון כמו גדול ואימא/אבא יבואו לקחת אותו מתי שכל הילדים חוזרים
כמה ימים ככה וזה יעבור בעזרת ה'..

• הוסף לסימניות
אחרי ששללתם את כל שאר הסיבות.
לא להתרגש.
יש לו שכל והוא מבין שככה חוזרים הביתה מוקדם..
אפשר כשהוא מגיע למעון להביא לו איזה חפץ מוכר מהבית שיעזור לו כשאת מגיעה איתו למעון להגיד לו: היום Y הולך למעון כמו גדול ואימא/אבא יבואו לקחת אותו מתי שכל הילדים חוזרים
כמה ימים ככה וזה יעבור בעזרת ה'..
זה כבר שבועיים :cry:
ועכשיו המפקחת התקשרה אלי לשיחת נזיפה איך אני מעזה לשלוח ילד צורח למעון ואיפה המצפון האימהי שלי..

מבינה את המטפלות שמבחינתן מיואשות, אבל באמת שאין לי פיתרון!! בדקנו הכל!!
סיפור הזוי בלי הסבר מניח את הדעת

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה זאת אומרת?
בעולם הטיפולים הרגשיים אני בורה לחלוטין (ולא מאמינה לכל השיטות כמו שלושת הממדים/מח אחד)
האמת אני גם לא כזה מתמצאת
אבל יכול להיות שאפילו נכנסה לו טראומה מפעם אחת של צעקות בגן
או מכלב בדרך
או מנפילה ממגלשה
סתם לשם הדוגמא כמובן...
ומבחינתו זה עונש להיות במקום הזה כי הוא מפחד.
לגבי איזו שיטה זה כבר בחירה שלך
מה שכן שלשת המימדים / מח אחד לא עולה כזה יקר לנסות כי בד"כ
רואים שינוי מהיר.
אבל אני אומרת לך את זה לא מניסיון אישי בכלל, רק ממה ששמעתי.

• הוסף לסימניות
זה כבר שבועיים :cry:
ועכשיו המפקחת התקשרה אלי לשיחת נזיפה איך אני מעזה לשלוח ילד צורח למעון ואיפה המצפון האימהי שלי..

מבינה את המטפלות שמבחינתן מיואשות, אבל באמת שאין לי פיתרון!! בדקנו הכל!!
סיפור הזוי בלי הסבר מניח את הדעת
זה מן הסתם המדריכה החינוכית ולא המפקחת
כדאי לבדוק הדרכה הורית
אם את בבני ברק יש דרך העירייה מענה מצויין

• הוסף לסימניות
אם את משאירה אותו במקום אחר הוא גם צורח?
למשל אצל שכנה, או סבתא
רק בשביל לבודד מה הנקודה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ככה-ככה. לא יותר מידי
הוא יודע להגיד לי בצהריים-
היום בכיתי המון. אני שואלת למה-אין תשובה

לא משאירה אותו:sneaky:
מה הגננת אומרת הוא אומר זה בסדר וזה יכול לנבוע מתשומת לב תבררו במעון

• הוסף לסימניות
יכול להיות שקיבל מכה ממשהו אפילו או משהו כזה.
לי יש תינוק בן עשרה חודשים שיום אחד חפפתי לו את הראש ואז שטפתי ונכנס לו כנראה לעינים ומאז הוא ממש צורח ברגע שרואה את האמבטיה.
אם בגיל הזה ככה זוכרים אז קל וחומר בגיל גדול יותר.
אם קרה משהו מעט טראומטי, לא היסטרי כמו מכה מחפץ או שחבר הפחיד אותו או משהו כזה זה יכול להסביר.
איך לטפל בזה? כבר לא יודעת...

• הוסף לסימניות
גננת חדשה?
ילד חדש שמציק לו?
אולי משחק חדש שמרעיש ומפחיד אותו
יש לך אמון במנהלת לגבי המצלמות? אם לא אולי כדאי שתעברי בעצמך עליהם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה