עזרה פעילות גיבוש לבנות סמינר

• הוסף לסימניות
בעז"ה בשבת חנוכה תהיה אצלנו שבת גיבוש לבנות תיכון וסמינר.
אנחנו צריכות מס' משחקים/פעילויות מעניינות למהלך השבת...
הנושא הוא: המקום שבי! אל המקום שליבי נמשך - לשם מוליכות אותי רגליי...

יש לכן רעיונות לפעולות חזקות ומעניינות לשכבת הגיל הבוגר?
אתן יכולות לקחת את הנושא הזה לכל מקום שנראה לכן...

תודה גדולה!!!

• הוסף לסימניות
פליז זה ממש דחוף לי
למי יש רעיון עבורי???
אפילו איזה סיפור יפה...

• הוסף לסימניות
זה משפט מתוך אבות דרבי נתן,
וכן במדרש תהילים על הפסוק חשבתי דרכי וגו'.
גמרא סוכה נג.
וביאר זאת רבי ירוחם בדעת תורה פרשת לך לך, שהלב יודע להניע את האדם, ואם האדם באמת רוצה לעשות משהו, הלב ידע לכוון אותו אף בלא מחשבה. ולהגביל כח השכל.
ומוסיף הרב וואזנר בדרשות ושיחות פתיחה לזמן חורף, שזה כח רוחני.. כלומר ישנם מלאכים שבאים להוביל את האדם למקום שהלב שלו רוצה.
כמו שכתוב בירושלמי [תרומות סוף פרק ח] שכל האברים תלויים בלב...
ואחרי כל זה - אומר הג''ר ר' אברהם יפהן כי כשהלב רוצה גם השכל לא מעכב... ולכן דברים שאנחנו אוהבים הזמן עובר בהם מהר.... כי הלב לא נותן למוח לחשב את הזמן שעבר...

אני כותב את כל האריכות הזו למטרה אחת, להבין מדוע אני הולך אחרי הלב...
ואז המשחק שהייתי עושה - מה הדברים שהזמן עובר בהם מהר.. טיול.. חתונה.. כל דבר משמח.. מדוע?
כי הלב שולט על כל האברים..
אולי זה עמוק - אבל זה משחק עם מסר מאד מחודד לכל החיים.

וסיפור :
שאלו פעם את מרן הגרי''ש אלישיב זצ"ל, איך זכית לכזאת סייעתא דשמיא לזכור הכל, ולעמול בתורה, הוא אמר הרגשתי שזה קורה ברגע אחד...
ומהו הרגע?
פעם הגיע יוסלה רוזנבלט להופעה בירושלים, מי לא הלך? כולם הלכו, וכך גם אני בעודי ילד צעיר לימים, צעדתי ברחובות ירושלים לכיוון ההופעה, כאשר באמצע הדרך אמרתי לעצמי... מה? כולם ילכו.. מי ילמד בזמן הזה? חזרתי לבית המדרש ומאז הרגשתי סייעתא דשמיא מיוחדת.
למקום שהלב רוצה הרגלים מוליכות.

• הוסף לסימניות
זה משפט מתוך אבות דרבי נתן,
וכן במדרש תהילים על הפסוק חשבתי דרכי וגו'.
גמרא סוכה נג.
וביאר זאת רבי ירוחם בדעת תורה פרשת לך לך, שהלב יודע להניע את האדם, ואם האדם באמת רוצה לעשות משהו, הלב ידע לכוון אותו אף בלא מחשבה. ולהגביל כח השכל.
ומוסיף הרב וואזנר בדרשות ושיחות פתיחה לזמן חורף, שזה כח רוחני.. כלומר ישנם מלאכים שבאים להוביל את האדם למקום שהלב שלו רוצה.
כמו שכתוב בירושלמי [תרומות סוף פרק ח] שכל האברים תלויים בלב...
ואחרי כל זה - אומר הג''ר ר' אברהם יפהן כי כשהלב רוצה גם השכל לא מעכב... ולכן דברים שאנחנו אוהבים הזמן עובר בהם מהר.... כי הלב לא נותן למוח לחשב את הזמן שעבר...

אני כותב את כל האריכות הזו למטרה אחת, להבין מדוע אני הולך אחרי הלב...
ואז המשחק שהייתי עושה - מה הדברים שהזמן עובר בהם מהר.. טיול.. חתונה.. כל דבר משמח.. מדוע?
כי הלב שולט על כל האברים..
אולי זה עמוק - אבל זה משחק עם מסר מאד מחודד לכל החיים.

וסיפור :
שאלו פעם את מרן הגרי''ש אלישיב זצ"ל, איך זכית לכזאת סייעתא דשמיא לזכור הכל, ולעמול בתורה, הוא אמר הרגשתי שזה קורה ברגע אחד...
ומהו הרגע?
פעם הגיע יוסלה רוזנבלט להופעה בירושלים, מי לא הלך? כולם הלכו, וכך גם אני בעודי ילד צעיר לימים, צעדתי ברחובות ירושלים לכיוון ההופעה, כאשר באמצע הדרך אמרתי לעצמי... מה? כולם ילכו.. מי ילמד בזמן הזה? חזרתי לבית המדרש ומאז הרגשתי סייעתא דשמיא מיוחדת.
למקום שהלב רוצה הרגלים מוליכות.
וואוו! חזק ביותררררר
תודה רבה רבה!!

אשמח לקבל ציטוט של הפסוק המלא מתהילים ואת המקור שלו...

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל ציטוט של הפסוק המלא מתהילים ואת המקור שלו...

מדרש רבה ויקרא לה, א.
אִם בְּחֻקֹּתַי תֵּלֵכוּ (ויקרא כו, ג), הֲדָא הוּא דִכְתִיב (תהלים קיט, נט): חִשַּׁבְתִּי דְרָכָי וָאָשִׁיבָה רַגְלַי אֶל עֵדֹתֶיךָ, אָמַר דָּוִד רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם בְּכָל יוֹם וָיוֹם הָיִיתִי מְחַשֵׁב וְאוֹמֵר לְמָקוֹם פְּלוֹנִי וּלְבֵית דִּירָה פְּלוֹנִית אֲנִי הוֹלֵךְ, וְהָיוּ רַגְלַי מְבִיאוֹת אוֹתִי לְבָתֵּי כְנֵסִיּוֹת וּלְבָתֵּי מִדְרָשׁוֹת.

• הוסף לסימניות
אבות דרבי נתן פרק יב
למקום שלבי אוהב שם רגלי מוליכות אותי כיצד אילו ישראל שמניחם כספם וזהבם והולכין לירושלים לרגלים להקביל פני שכינה והקב"ה משמרם בתוך מחגיהם שג' ולא יחמוד איש את ארצך בעלותך וכו'.

• הוסף לסימניות
אולי סוג של מונופול רצפה -
במונופול אפשר ללכת למקומות שאני חפצה, לקנות קניינים, לקבך תמלוגים ותמריצים.
תנסי לשכלל את זה.

בלי קשר לנושא שלך - אנחנו עשינו מונופול רצפתי בשבת מחנה לבנות תיכון. המשחק היה כיתתי - לכל כיתה היה חייל. הקנײַנים שנרכשו היו חנויות, ובכל ''חנות'' קיבלו מתנה שקשורה, בלי שידעו מראש מה מקבלים.
לדוגמא - בחנות מכולת - קיבלו יציאה כיתתית לפיצה, בחנות ספרים קיבלו הקצאה לכיתה מפי רב שהן מאד אוהבותאוהבות לשמוע וכד'.
הלוח הודפס בענק על שמשונית.

• הוסף לסימניות
וזה למה???
משחק של רכישה ומכירה נראה לך מתאים לשבת???
ברור שאם לוקחים את הרעיון של המונופול - לא עוסקים שם במכירות...
היא רק נתנה לי את הרעיון של מונופול רצפה
אבל אף אחד לא אמר שאם אעשה לוח מונופול, הוא ישמש רק לקו עסקים.

צריך לחפש רעיון לביצוע. אבל בגדול-הרעיון מהמם!!

• הוסף לסימניות
אני עכשיו אחרי שבת מחנה מוצלחת ב"ה בסמינר!
הנושא אצלינו היה על הרצון. (הרי מה שאני רוצה זה מה שאני עושה)דווקא לא רחוק מהנושא שלך אז אם את רוצה יש לי סימפוזיון בנושא זה.
וחוץ מזה משחק קצר על רצון. וכן שאלון על רמת החום שלך לשבת.
אם את רוצה שלחי מייל ואשלח לך מה שיש לי.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה