כללי פעם שניה חינם?

• הוסף לסימניות
שלום!
נתקלתי בבעיה מעניינת
מי שיוכל לייעץ לי מנסיונו אשמח לשמוע.
הכנתי פלקט ללקוחה מסויימת היא היתה מרוצה.
הגיעה אלי לקוחה אחרת ואומרת עשית לההיא עבודה יפה תני לי אותה עם שיפוצים פה ושם.

הכנת הפלקט לקחה לי 7 שעות. האם אני יכולה לבקש מהלקוחה השניה כאילו גם לה עבדתי 7 שעות? הרי אם אתחיל מתחילה אולי יקח לי גם ככה.

מה עושים השניה מקבלת בחצי חינם?

• הוסף לסימניות
את צריכה לתמחר ע"פ הערך של העבודה, בלי לקשר לזמן שהשקעת.

• הוסף לסימניות
אבל הם משלמות לפי שעה

• הוסף לסימניות
אם את עובדת לפי שעה. אז רק לפי שעה ולא לפי השקעה.
האם תחשבי גם את שעות הלימוד - כי הלימוד עוזר לך לבצע את העבודה מהר יותר?

אם לדוגמא, הכנת חומר ללא לקוח כלל. ואז הלקוח בא ורוצה את היצירה כולל תוספות. אז את יכולה לומר שהוא ישלם את מה שהשקעת לפני שהוא הגיע. אבל אם לא עשית את זה בשבילו כלל, וכבר קיבלת על זה תשלום ממישהו אחר לפי שעות - אין הצדקה לגבות שוב על עיצוב הפלקט יותר מהשעות שעבדת בפועל.

הדרך הנכונה במקרה כזה הוא, להודיע ללקוח: שאם הוא רוצה להתבסס על עיצוב שכבר השקעת בו מעבר ללא לקוח ואפילו ללקוח. שהתעדיף מתחיל מלכתחילה בפלוס 300 ש"ח [לדוגמא]. בדיוק כמו בעלי המוניות שמתחילים את המונה ב12.90...

די, בירברתי מספיק.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
עזרתם לי מאוד!
תבורכו משמים!

• הוסף לסימניות
הבקשה של השניה באה אחרי קבלת רשות מהראשונה?ֿ
כי ההגינות אומרת שאת לא יכולה למכור שוב ״על חשבון השניה״ בלי לבקש את רשותה לשימוש חוזר בעבודה שנעשתה במיוחד בשבילה...
ובמיוחד אם שילמה לפי שעות שכביכול מה שעשית בשעות אלו שייך לה...
כך לענ״ד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה