התייעצות פצע ברגל – מצריך בדיקה רפואית?

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת,
קיבלתי כוויה באצבע ברגל (מנעל לא טובה), יום אחרי התקלף שכבת עור משמעותית, וכמה ימים אחרי התנפח האצבע + קו אדום דק ותחושת צריבה. היום המראה של הפצע דווקא נראה קצת יותר טוב, אבל התחושה לא השתפרה.
האם מישהו יודע אם זה סימן לריפוי או להפך – זה מצב שמצריך בדיקה רפואית?
- (לא יודעת איך לצאת מהבית, ומה כבר רופא יכול לעשות?)

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת,
קיבלתי כוויה באצבע ברגל (מנעל לא טובה), יום אחרי התקלף שכבת עור משמעותית, וכמה ימים אחרי התנפח האצבע + קו אדום דק ותחושת צריבה. היום המראה של הפצע דווקא נראה קצת יותר טוב, אבל התחושה לא השתפרה.
יכול להיות שזה סימן לריפוי אך אין שמחה כהתרת הספיקות.
תמיד טוב לשמוע תשובות מרגיעות מאשר לחיות בפחדים וחששות, וגם אי נעימויות..

למה הסתבך כ"כ זו השאלה?

• הוסף לסימניות
למה הסתבך כ"כ זו השאלה?
הייתי בים יום אחרי וממש אח"כ התקלף לי העור.
ומשם זה נהיה כבר רציני..
הבעיה היא שאני שונאת רופאים😒 ומה הם יכולים לעזור..?
כי אני מנסה לעשות קומפרסים עם משחות - פוליקטן, סנטומצין, סילברול.
לבינתים חיצונית השתפר אבל ההרגשה פחות..

• הוסף לסימניות
הייתי בים יום אחרי וממש אח"כ התקלף לי העור.
ומשם זה נהיה כבר רציני..
הבעיה היא שאני שונאת רופאים😒 ומה הם יכולים לעזור..?
כי אני מנסה לעשות קומפרסים עם משחות - פוליקטן, סנטומצין, סילברול.
לבינתים חיצונית השתפר אבל ההרגשה פחות..
אני גם מאוד בחרדה מרופאים או בעצם מהדיאנוזה שלהם..
אבל לפעמים אין ברירה.
ללכת עם מישהו קרוב / ידיד שיתמוך פיזית ורגשית.
וחבל סתם לדחות שלא יתפתח זיהום חלילה.
רפואה שלימה!

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת,
לא נוהג להגיב לשאלות רפואה אבל קו אדום דק עלול להיות מסוכן מאוד בפרט אם זה לכיוון הגוף כותב מידיעה אל תקנו סיכון

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת,
איפה שיש ספקות- אין ספקות
לכי לראות רופא
נשמע כמו זיהום לא כ"כ טוב... במקרים חמורים גם נותנים אנטיביוטיקה

• הוסף לסימניות
מהתיאור זה נשמע כמו זיהום שמתפשט - הקו האדום הוא סימן אזהרה!

אם האזור גם חם במישוש, זה אומר שהזיהום כבר מתקדם ודורש טיפול מיידי.

צריך לפנות לרופא עכשיו לפני שזה יחמיר. רופא יכול לתת אנטיביוטיקה שתעצור את ההתפשטות.

אל תדחו - רפואה שלמה

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת,
ממש נשמע זיהום וזה עלול להיות מסוכן מאד. ממליצה מאד ללכת (עם כל חוסר האהדה) לרופא. חשוב לטפל בצורה נכונה כי הקו האדום מראה שהזיהום מתפשט, החיידק עלול חלילה להגיע למחזור הדם וזה יכול להגיע לסכנת חיים. אומרת את זה מנסיון מר מאד. לא בשביל להלחיץ אלא בשביל שתביני שזה חייב בדיקה וטיפול מקצועי. החלמה מהירה ורפואה שלמה

• הוסף לסימניות
תודה על ההתעניינות.
תודה להשם עבר לבד.
החרדה מהרופאים גבר על הסבל.😒
קומפרסים, חיטוי, ומשחת אנטביוטיקה ריפאה את הפצע ב"ה.
תודה לכולם על העצות והשתתפות.
בשורות טובות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה