פקחי בניה עוקצים אתכם!!! שימו לב!!

• הוסף לסימניות
מהיכרות אישית קרובה בכמה סיפורים לאחרונה; - בביתר עילית

גיליתי שלקוחות סוגרים עם פקחי בניה לפקח על העבודה שלהם. הפקח מביא להם הצעות מחיר מקבלנים וסוגר מחיר בעשרות אלפי שקלים מעבר למחיר שהקבלן ביקש!!!!
כך גם בכל תוספת שצצה במהלך הבניה הקבלן נותן מחיר לפקח והפקח מכפיל את זה...
אחד הסיפורים, קבלן ביקש 560 אל"ש, הפקח סגר ב 680 אל"ש. פער של 120 אל"ש לכיסו של הפקח!!!!

כך הפכו הרבה פקחי בניה במקום לשמור על הלקוחות הם שומרים ועובדים אצל הקבלנים - וכן בכלל לא יכולים להתווכח עם הקבלן לטובת הלקוח... יש לקבלן קלף מאוד חזק נגד הפקח...

שימו לב - לא כל הפקחים רמאים... יש הרבה ישרים... אבל שימו לב...

• הוסף לסימניות
לצערינו כל כך נכון - חייבים לשמור ולודאות לפני שסוגרים עם פקח מה הדילים שהוא 'סוגר' מאחורי השולחן...

• הוסף לסימניות
שלא יובן מדבריה לא נכון, יש הרבה מפקחי בנייה ישרים ומצוינים! שעובדים רק אצלך וחוסכים לך הרבה כסף!
כמובן שחובה לברר היטב על המפקח לא פחות ממה שמבררים על הקבלן.

• הוסף לסימניות
גם מול מעצבת פנים ואדריכלית זה ככה
הם מקבלים עמלות מכל חנות שהם מביאים אליה לקוחות
מי שחושב אחרת תמים
אבל מי שרוצה מעצבת לוקח את זה בחשבון..

• הוסף לסימניות
מי שחושב אחרת תמים
נכון, אבל עדיין זה יכול להיות יותר זול גם ללקוח (מניסיון אישי).

• הוסף לסימניות
מי שחושב אחרת תמים
יש הבדל עצום!!! בין המקרים

• הוסף לסימניות
מי שחושב אחרת תמים
לצערי, אני מכירה כאלו שהמעצב סחב אותם לחנות מסוימת כי שם נתנו לו אחוזים. וזה היה יקר בהרבה מחנויות אחרות :(
ברור שגם בזה צריך לברר טוב על המעצב/ת
כשהמעצב/ת אמינ/ה אז מה ש @לאנגער כתב נכון מאד.

• הוסף לסימניות
לי המעצבת אמרה מראש בפירוש שהיא לוקחת לחנות יקרה מאוד,
ומי שלוקח אותה יודע שהיא מעצבת יקרה והכל בכלל,
ואם אני לא רוצה אני יכול ללכת לבד לאיזה חנות שאני רוצה,
ואם אני רוצה את השירות שלה אז זה רק בחנות הזו,
אז החלטתי ללכת לבד.

• הוסף לסימניות
זה מפחיד שזה מטפס לעשרות אלפי ש"ח!!! ועובר את ה 100 אלף ש"ח לאתר אחד...
כל הכסף הזה אברצ'יק ייצטרך לשלם 30 שנה במשכנתא בגלל מפקח גזלן שלקח...

תזכרו שזה גם קורה כשהוא מביא לכם אנשי מזגנים, דלתות פנים, ספקי חומרים לבנים - קרמיקה וסניטריים, וכל מה שיכול לעבור דרכו...

תתחילו לברר על המפקח אם הוא ישר הרבה יותר מאשר המחיר שלו...
גם אם לוקח רשמית כפול ממפקח אחר, אבל הוא לא לוקח אחוזים מכל הנ"ל, זה יוצא יותר זול והשירות שלו הוא נטו לטובת הלקוח....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מי שחושב אחרת תמים
אויש, מה הקשר?
כשאני שואל מעצבת פנים/אדריכלית והיא שולחת לחנות מסויימת ואומרת שהיא מכירה שם, יכול להיות שיש טעם לפגם במה שהיא מקבלת מהם אחוזים אבל אין כאן שום רמאות, גניבה וכדו' (אם אתה שואל אותי איפה אפשר לקנות מטאטא ואני שולח אותך לחנות של אח שלי אני גנב ??? אולי אני גונב דעת/מטעה - במקרה שהוא יכול להשיג יותר קרוב/זול/איכותי בפער משמעותי.
אבל כשאני מבקש ממך לקנות לי משהו ואתה אומר לי שזה עולה 500 ש"ח כשהמחיר הוא 400 ??????
גנב!!!!!
לא פחות מזה!

נ.ב. אני לא מעצבת ולא סוחר, לא מתווך ולא שיפוצניק, סתם אחד שחושב בהיגיון (או חושב שזה ההיגיון.....)

• הוסף לסימניות
אויש, מה הקשר?
כשאני שואל מעצבת פנים/אדריכלית והיא שולחת לחנות מסויימת ואומרת שהיא מכירה שם, יכול להיות שיש טעם לפגם במה שהיא מקבלת מהם אחוזים אבל אין כאן שום רמאות, גניבה וכדו' (אם אתה שואל אותי איפה אפשר לקנות מטאטא ואני שולח אותך לחנות של אח שלי אני גנב ??? אולי אני גונב דעת/מטעה - במקרה שהוא יכול להשיג יותר קרוב/זול/איכותי בפער משמעותי.
אבל כשאני מבקש ממך לקנות לי משהו ואתה אומר לי שזה עולה 500 ש"ח כשהמחיר הוא 400 ??????
גנב!!!!!
לא פחות מזה!

נ.ב. אני לא מעצבת ולא סוחר, לא מתווך ולא שיפוצניק, סתם אחד שחושב בהיגיון (או חושב שזה ההיגיון.....)
חסר אפשרויות?
מחיר העסקה ללקוח מתייקר, ואת הפער האדריכלית תקבל אח"כ...

• הוסף לסימניות
חסר אפשרויות?
מחיר העסקה ללקוח מתייקר, ואת הפער האדריכלית תקבל אח"כ...
נו, אז למה נתפסנו על אדריכלות, כל מי שנותן שירות יכול לרמות.

הסיבה שהגבתי היא כזאת, פות"ש בא והזהיר אזהרה קלאסית, כידוע בענף הבנייה יש הרבה חאפרים והרבה רמאויות, כשאחת מהסיבות היא העובדה שאין מחיר אחיד וכל שיפוץ/בנייה/תוספת מתומחרת אחרת, ואפשר לקבל הצעות מחיר בפערים בלתי נתפסים, וכן כיון שרוב אלו שצריכים לבנות לא מבינים בזה הקבלן, אם הוא לא מספיק ישר יכול בכיף לעגל פינות על חשבון הלקוח ולכן רווח העניין של 'פקח בנייה' שהוא האיש שמצד אחד מבין בבניה ומצד שני עומד לטובת המשפץ ובודק שהכל נעשה כשורה.
וכיון שגם בזה אפשר ליפול הזהיר אותנו @שיעור חלון שלאחר שהוא נתקל בכמה סיפורים צריך לברר גם על המפקח בנייה.
עד כאן הכל קלאסי.
לא מאמין שיש כאן בפורום הרבה קבלנים ומפקחי בנייה, וגם אם כן, כל קבלן מודע לרמאויות הרווחות בתחום.

עכשיו הגיע מישהו ועירב עוד תחום ספציפי והשווה אותו לתחום הבנייה שכאמור ידוע ברמת הגניבות שנעשות בתחומו, את מקצוע האדריכלות והעיצוב פנים, עכשיו פותח, או יותר גרוע פותחת את האשכול אחת שעובדת בזה ומרפרפת על ההודעות ופתאום..........................בום!!!!!!!!!!!!!! נכון קבלנים גנבים? גם את גנבת!!!
אז בא ניזהר יותר בתגובות שלנו, נשאיר אותם ענייניות ותואמות מציאות, ונמנע מהכללות - בפרט כאלו שעלולות לפגוע.
תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
נו, אז למה נתפסנו על אדריכלות, כל מי שנותן שירות יכול לרמות.

הסיבה שהגבתי היא כזאת, פות"ש בא והזהיר אזהרה קלאסית, כידוע בענף הבנייה יש הרבה חאפרים והרבה רמאויות, כשאחת מהסיבות היא העובדה שאין מחיר אחיד וכל שיפוץ/בנייה/תוספת מתומחרת אחרת, ואפשר לקבל הצעות מחיר בפערים בלתי נתפסים, וכן כיון שרוב אלו שצריכים לבנות לא מבינים בזה הקבלן, אם הוא לא מספיק ישר יכול בכיף לעגל פינות על חשבון הלקוח ולכן רווח העניין של 'פקח בנייה' שהוא האיש שמצד אחד מבין בבניה ומצד שני עומד לטובת המשפץ ובודק שהכל נעשה כשורה.
וכיון שגם בזה אפשר ליפול הזהיר אותנו @שיעור חלון שלאחר שהוא נתקל בכמה סיפורים צריך לברר גם על המפקח בנייה.
עד כאן הכל קלאסי.
לא מאמין שיש כאן בפורום הרבה קבלנים ומפקחי בנייה, וגם אם כן, כל קבלן מודע לרמאויות הרווחות בתחום.

עכשיו הגיע מישהו ועירב עוד תחום ספציפי והשווה אותו לתחום הבנייה שכאמור ידוע ברמת הגניבות שנעשות בתחומו, את מקצוע האדריכלות והעיצוב פנים, עכשיו פותח, או יותר גרוע פותחת את האשכול אחת שעובדת בזה ומרפרפת על ההודעות ופתאום..........................בום!!!!!!!!!!!!!! נכון קבלנים גנבים? גם את גנבת!!!
אז בא ניזהר יותר בתגובות שלנו, נשאיר אותם ענייניות ותואמות מציאות, ונמנע מהכללות - בפרט כאלו שעלולות לפגוע.
תודה לכולם.
לא אמרו שהיא גנבת
אבל כן פתחו את העיניים ונתנו הסברים איך אפשר להרוויח על חשבון האזרח הקטן
יתכן מאד, שהמחיר שהלקוח יקבל בחנות, למרות האחוזים לאדריכלית, עדין יהיה זול יותר מלקוח פרטי
ומה עוד - כנראה שהשרות שיקבל שם, כשהוא מגיע עם / דרך האדריכלית יהיה הרבה יותר טוב מלקוח פרטי

• הוסף לסימניות
מתוך ידיעה - בביתר אין 5 פקחי בניה שלא לוקחים אחוזים...
יש ממש ממש בודדים שלא לוקחים... נספרים על כף יד אחת!!!
יש הבדל גדול בין לקחת כמה אחוזים מעלויות השיווק של החנויות / בעלי המקצוע שזה לגיטימי בגבול הסביר, לבין להוסיף פערי תיווך ענקיים שיגרמו לכך שהמפקח שכל התפקיד שלו זה לעמוד על הראש של בעלי המקצוע בשביל הלקוחות שלו, ומתברר שהלקוחות העיקריים שלו הם הקבלן ובעלי המקצוע ולא המשפץ.
כל זה נכון גם למעצבות וגם לפקחי בניה, בשני המקצועות יש ישרים ונוכלים.
מפקח בניה זה חמור יותר כי מעצבת מקסימום ממליצה, התפקיד שלה הוא לא לדאוג לביצוע. ולכן אם את עבודת העיצוב היא עשתה כמו שצריך, זה שעשתה עוד סיבוב על הלקוח אי אפשר לתבוע אותה בדין תורה על זה גם אם זה לא הכי ישר.

• הוסף לסימניות
בכלל לא מדויק כל מה שנכתב כאן.
יש לפעמים שהעמלות של המעצבות יורדות מסעיף שיווק של החנויות.
והמעצבות בעצם מנחות את הלקוח ללכת למקומות שמכירות ויודעות שאפשר להשיג שם הנחה.

• הוסף לסימניות
אני כמעצבת, תמיד אשאל את בעל החנות האם האחוזים יורדים מהלקוח או ממנו (כפי שכתבו למעלה מסעיף שיווק)
במידה ויורד מהלקוח - לא אקח.
ויודעת שיש עוד מעצבות שמתנהלות בגישה הזו. כך שלא נראה לי נכון להכליל את כולם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה