מידע שימושי פרוגיסטיות מתגייסות לעצומה, לפחות אלף חתימות :)

• הוסף לסימניות
את מדברת על המצב הרצוי. אני מדברת על המצב הקיים.
ודאי שנכון וראוי לשפר.
השאלה מה בנתיים.

ואגב אני בעד שישפרו את המצב עם עזרה לאמהות (נגיד שלאמא בביות יהיה אפשרות להביא לעמדה קטנה שאחות נמצאת בה את התינוק לזמן קצוב שהיא מתקלחת היום אם את בביות אין אפשרות כזו) בביות ולאו דווקא את התינוקיות ההמוניות (אולי גם וגם)

תלוי באיזה בית חולים,
במעיני הישועה כל אשה עם ביות מלא יכולה להתחרט בכל זמן נתון,
וגם להשאיר את התינוק ולרדת לקפיטריה או לנוח צהריים ברוגע ומקבלת טלפון על הציוץ הראשון שלו,

זה ביות נח וגמיש בהתאם לכח של היולדת

• הוסף לסימניות
מה ההבדל בין אפס הפרדה לביות מלא?
לא בכל בית חולים יש הבדל,
במעייני הישועה ההבדל הוא מתי הביות מתחיל האם ברגע הלידה ואז גם הרופא מבצע את הבדיקות איתך,
או שהתינוק נשאר לבדיקת רופא למטה מחכה לו עד בוש,
ואת מחכה לתינוק למעלה גם שש שעות ויותר,
הפעם הזאת עשיתי לראשונה אפס הפרדה לא כי אכפת מתי מתי הרופא יבדוק אותו,
רק בגלל שאני אמא שלו ואני לא מעוניינת
שיזניחו אותו כמה שעות עד שיעבור בדיקת רופא והלבשה רק לאחריה,

במחשבה שניה אחרי שעשיתי את זה,
אני לא מוכנה שיעבור חיסון בלעדי, ולא שום בדיקה בלי התווך שלי כאמא ,
לא היית שולחת תינוק לטיפת חלב עם הגננת,
והגננת היא דמות מוכרת ויציבה בחיים של הילד,
אז תינוק בן כמה שעות במקרה הטוב גם לא אמור לעבור חיסון לבד,

• הוסף לסימניות
5. היה לילה אחד מתוך השלוש ששלושת התינוקות בחדר שלנו צרחו בהחלפות (כל התינוקים שלי ביום השני לא רגועים)
לא רק שלך.. :)

הלילה השני זה מושג
במדריך להנקה בבי"ח יש על זה פרק שלם

• הוסף לסימניות
לא רק שלך.. :)

הלילה השני זה מושג
במדריך להנקה בבי"ח יש על זה פרק שלם
מענין,
היועצות הנקה בבית החולים קשקשו לי שטיות במיץ ולא ידעו לומר לי שזה מושג,

• הוסף לסימניות
חתמתי על העצומה.
אבל אתן מאמינות שהיא תעזור משהו?
אני בספק גדול...

אולי יעזור יותר שכל אחת שנחשפת למקרה כזה תתקשר באותו זמן לאחראית קשרי לקוחות בבי”ח.
כן, זו שהעבודה שלה לגייס יולדות נוספות ולשווק ולייחצן את המחלקה (אפשר לבקש את המספר מהאחיות במחלקה...)
אולי כמות של טלפונים כאלו בזמן אמת כן יצליחו להזיז משהו לפחות באותו בי”ח

• הוסף לסימניות
אולי יעזור יותר שכל אחת שנחשפת למקרה כזה תתקשר באותו זמן לאחראית קשרי לקוחות בבי”ח.
כן, זו שהעבודה שלה לגייס יולדות נוספות ולשווק ולייחצן את המחלקה (אפשר לבקש את המספר מהאחיות במחלקה...)
עמה חודשים לאחר הלידה ראיינתי מיילדת מבית החולים שילדתי בו (לצורך כתבה).
בין הדברים סיפרתי על על החוויות שלי מהתינוקיה, והיא אמרה לי: תעשי חסד, תשלחי תלונה. כבר דיברנו על זה כמה וכמה פעמים, אבל הנהלת בית החולים טוענת שאין צורך בשינוי, עובדה שהמחלקות מפוצצות, ונשים חוזרות לכאן.אם זה היה מפריע - כבר היו מתלוננות.
אני שלחתי תלונה, ואף דיברתי עם מנהלת המחלקה. עזר? לא יודעת...

• הוסף לסימניות
חתמתי.
הקפצתי.
העברתי.

• הוסף לסימניות
יוזמה חשובה ומבורכת! הלוואי ותועיל...

כרגע המצב הנתון הוא שחלק מהתינוקות שאמורים לקבל תמ"ל בלילה פשוט מסכנים,
בוכים מרעב עד כלות כוחותיהם ולעתים נרדמים שוב מרוב עייפות.
הכל בגלל שאין מספיק כח עזר, או חוסר תיגבור בימים של עומס.
(מתוך "חוויותיה" של אמא בלילות לבנים בתינוקיה)

• הוסף לסימניות
ואגב אני בעד שישפרו את המצב עם עזרה לאמהות (נגיד שלאמא בביות יהיה אפשרות להביא לעמדה קטנה שאחות נמצאת בה את התינוק לזמן קצוב שהיא מתקלחת היום אם את בביות אין אפשרות כזו) בביות ולאו דווקא את התינוקיות ההמוניות (אולי גם וגם)
בעין כרם הרבה פעמים האחיות בביות שומרות על תינוקות כדי לאפשר לאמא להתקלח/לנוח קצת.
בעל גם אפשרי?
ממה שהבנתי, ברוב מחלקות האפס הפרדה מאפשרים לבעל להשאר באופן רשמי/מעלימים עין. בעיני לא הוגן לעשות את זה בלי לקבל רשות מהשותפה לחדר.
וכאן המקום לפרגן לעין כרם- שכשהשותפה שלי ביקשה שבעלה ישאר אתה האחות (ולא היולדת עצמה, שלה היה לי פחות נעים לסרב) ניגשה אלי לשאול אם זה בסדר מבחינתי, ואחרי שאמרתי שלא מתאים לי, היא לא השאירה את היולדת להתמודד לבד עם התינוק בלילה, אלא העבירה אותה לחדר אחר שבו גם היולדת השניה רצתה שבעלה ישאר.
אם התינוקת לא סובלת מכאב, ואין לך בעיה של מחסור בחלב מוכח פיזיולוגית,
אין סיבה שהיא תצרח כשהיא עם אמא.
גם בלי בעיה מיוחדת, לא לכולן זה מסתדר מיד. וכן, תינוקות בוכים גם במחלקת אפס הפרדה. לי זה עדיין היה עדיף- לטפל בתינוק הבוכה כשהוא לידי מאשר לטייל כל הלילה מהחדר לחדר הנקה ובחזרה, אבל אם הייתי מעוניינת לישון רצוף בלילה ושהתינוק יקבל בקבוק (ויש מצבים שהיולדת ממש חייבת את השינה הזאת)- ביות מלא היה פחות מתאים לי.

• הוסף לסימניות
מענין,
היועצות הנקה בבית החולים קשקשו לי שטיות במיץ ולא ידעו לומר לי שזה מושג,
קראת את המדריך?
אם לא אשלח לך את הפרק על הלילה השני בהודעה פרטית
אני לא יכולה לפרסם כאן עניני הנקה ושות'

• הוסף לסימניות
אני לא בחכמת נשים
אשמח לקבל בהודעה פרטית,
תודה רבה,

• הוסף לסימניות
אני שלחתי תלונה, ואף דיברתי עם מנהלת המחלקה. עזר? לא יודעת...
כמו שכתבתי להתקשר באותו זמן שאת רואה את זה ולדרוש תגבור, ולבקש גם מעוד יולדות...
ושכל אחת תעשה את זה כשתהיה שם ותיתקל בזה, הם יהיו חייבים להתעורר.

• הוסף לסימניות
אני קולטת עכשיו שמי שלא בחכמת נשים
לא מכירה את המדריך להנקה בבית חולים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הנושא חשוב אבל אין לי מושג מה זה יועיל בפועל.
כח אדם חסר ה-מ-ו-ן בעולם הרפואה כולו.

שלא תדעו אף פעם, אבל לצערנו קורים תקלים לא פשוטים וטרגדיות לעיתים בלתי הפיכות במחלקות אחרות כתוצאה מהסיבה הזו.

וזה לא עניין של כח עזר, כי אי אפשר להכניס כמויות של כח עזר בלי חשבון, צריך שיהיה איזושהי משוואה תיקנית מול הצוות הרפואי.

בעניין ההמלצה על ביות ואפס הפרדה, אני אף פעם לא מעיזה להמליץ על דבר כזה, ואני נגד המלצות מן הסוג הזה בטח לא במקום ציבורי שכזה,
מאמינה שיש כאן רבות שנמצאות עוד בטרם הלידה הראשונה, יש לכן מושג בכלל איך היא תעבור את הלידה ומה יהיה איתה?
מהמקום שלי אני יכולה לומר שיש רבות בנינו שכל לידה עבורן זה מסע מסכן חיים פי כמה וכמה מנשים אחרות, ולא שהן בעלות בעיה רפואית כלשהי, נשים בריאות ורגילות לחלוטין.
ואם אחת כזו תיקח את ההמלצה מכאן, אף אחת מיושבות הפורום הנכבד לא תספוג את הנזקים אח''כ.

זו דעתי האישית בכ''א, ושכל אחת תעשה כרצונה.
בהצלחה לפותחת האשכול, הלוואי שתצליחי לעשות, לשנות או לשפר משהו בנידון.

• הוסף לסימניות
טוב,
אז כמה שבועות אחרי לידה,
עם אפס הפרדה כבר בפעם השלישית,
יש לי נסיון גם וגם,
ועוד כמה מסקנות,

אז ככה,
1. אמא שבוחרת אפס הפרדה מקבלת יחס מיוחד מהאחיות ומהצוות,
2.מרוב מודעות לאפס הפרדה - גם בלילה היה ממש ממש רגוע בתינוקיה (ביקרתי שם פעמיים בסביבות 3-4 לפנות בוקר)
3.גם בביות המלא יש תינוקות שצורחים הרבה, (בלילה היו אמהות שלא שמעו את התינוק שלהן מרוב התמוטטות)
4. ראיתי גם מצבים מסוכנים של אמהות ישנוווות עם הילד בצורה מפחידה!!!
5. היה לילה אחד מתוך השלוש ששלושת התינוקות בחדר שלנו צרחו בהחלפות (כל התינוקים שלי ביום השני לא רגועים)
6. לי אישית עדיין הרבה יותר נח לטפל בתינוק שלי בחדר עם הצרחות שלו מאשר להתגלגל במיטה עם הורמונים של אחרי לידה ולדמיין את התינוק שלי צורח בתינוקיה,
אבל -
למרות שביות מלא הוא לא רק הקלה הוא סוג אחר של החלמה
לדעתי עדיין אין כמו ביות!!!
זה הזמן של הכרות ובנית הקשר הראשוני אמא - ילד, בבית העמוס קשה הרבה יותר למצוא את הפניות והזמן להיות רק עם הבייבי,

בסופו של דבר כל אישה צריכה להכיר את עצמה ולמצוא את השביל שלה,
לא מה שנכון לאשה אחת טוב גם לחברתה,
שלוש בחדר? באיזה בית חולים?
ממליצה מאוד על איכילוב יש שם מחלקה עם חדרים פרטיים ומיטה למלווה, בחדר יש כל מה שצריך, משטח החתלה, כיור גדול וכו' זו מחלקה עם ביות חלקי כל שעות היום, יש תינוקיה פתוחה ואפשר להביא את התינוק בחלק מהשעות וגם בלילה ואם רוצים אפשר ביות מלא

• הוסף לסימניות
שלוש בחדר? באיזה בית חולים?
ממליצה מאוד על איכילוב יש שם מחלקה עם חדרים פרטיים ומיטה למלווה, בחדר יש כל מה שצריך, משטח החתלה, כיור גדול וכו' זו מחלקה עם ביות חלקי כל שעות היום, יש תינוקיה פתוחה ואפשר להביא את התינוק בחלק מהשעות וגם בלילה ואם רוצים אפשר ביות מלא

מדובר במעייני הישועה,
הקטע של הכמות בחדר אכן הפריעה לי,
אבל יותר מכל חשוב לי הסביבה החרדית לגמרי שיש שם,

כל אחת מה שהכי חשוב לה,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה