פרוג אינו אתר חדשות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ch3;1292857:
מכל הניקים שמבקשים דחוף, עזרה אני חסום, ורוצים שנשמש להם כגוי של שבת. לדעתי, צריך לשלם על כך בתעריף גבוה, על שם טוב משלמים מוניטין. ועל השם הרע...
אם תסכים לשלם על כך בבקשה, [אפילו במחשבה בלבד] סימן שאכן נחוץ לך. אם לא, למה שנשמש לך כשבת גוי שלא לצורך?!
מצד שני יש כאלו שמתוקף עבודתם אפשר להם לחסום את עצמם, ולכן חוסמים את הנט,
ויש כאלו שחייבים יותר פתוח, ולכן מבקשים ס"ה טובה מחבר שמוכן לעזור
מה רע בזה?
ומי שקשה לו לא חייב לעזור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaffab;1292958:
לא הייתי מתערבת ועונה לך, אילולא אתה מתחנן באשכול מסוים שנאמר תהילים. ואני נכנסת בבוקר, בצהריים ובערב לאמר תהילים ולבקש עבור הפעוט בן השנה.
לכך כן נתכוונו מייסדי האתר ובית פרוג???

אתה חושב כך ואחרים חושבים אחרת. אין כאן אמת מוחלטת אחת.
ואם מישהו מרגיש גוי של שבת שלא יענה לבקשה.

לכאורה בכלל 'איש את רעהו יעזורו' נכלל כל מה שהנהלת פרוג לא מתנגדת אליו. ודאי במקום שיש פיקוח נפש.

ואגב, זה לא אני חושב כך, כי אם הרב דיקמן, מנהל האתר ומייסד בית פרוג. יחי ההבדל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ch3;1292857:
מכל הניקים שמבקשים דחוף, עזרה אני חסום, ורוצים שנשמש להם כגוי של שבת. לדעתי, צריך לשלם על כך בתעריף גבוה, על שם טוב משלמים מוניטין. ועל השם הרע...
אם תסכים לשלם על כך בבקשה, [אפילו במחשבה בלבד] סימן שאכן נחוץ לך. אם לא, למה שנשמש לך כשבת גוי שלא לצורך?!

אלה שמבקשים, מבקשים מאילו שמבינים ומכבדים (וכמו שכתבתי למעלה) ונהנים לעזור בלי מחשבות שליליות, מאלה שמרגישים מזה ממש ממש רע אנו מתנצלים לא התכוונו אליכם. :(
ותודה לעוזרים מכל הלב.
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חסידישער;1292870:
כל ההצעות לתת-פורומים למיניהם, סותרים לכותרת האשכול ולכוונת מייסדי האתר ובית פרוג.

אחרי הכל זה פורום של איש את רעהו.. וראוי לו מצד עזרה לזולת וואהבת לרעך שיהיה בו תת פורום כזה (חדשות לחסומים שליבם כואב כמו הלא חסומים באירועים כגון אלו והרבנים לא התירו להם להיות במסלול פתוח כמו הלא חסומים שלהם התירו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1293009:
מצד שני יש כאלו שמתוקף עבודתם אפשר להם לחסום את עצמם, ולכן חוסמים את הנט,
ויש כאלו שחייבים יותר פתוח, ולכן מבקשים ס"ה טובה מחבר שמוכן לעזור
מה רע בזה?
ומי שקשה לו לא חייב לעזור

נכתב ע"י חולי;1293200:
אלה שמבקשים, מבקשים מאילו שמבינים ומכבדים (וכמו שכתבתי למעלה) ונהנים לעזור בלי מחשבות שליליות, מאלה שמרגישים מזה ממש ממש רע אנו מתנצלים לא התכוונו אליכם. :(
ותודה לעוזרים מכל הלב.
:)
אני נהנית לעזור, ואני ובעלי עושים זאת הרבה כאן, הגבתי לגבי ההרגשה של גוי של שבת. ונראה לי שאת המחשבה הזו אנחנו גם עושים לפני שמציעים עזרה, אם בשביל זה אני צריכה להכנס למקומות לא מתאימים אז גם בשבילי ובשביל בעלי זה לא מתאים.
אם זה סרטון וכדו', ממקומות שחסום אבל יכולים למצוא שם דברים טובים בבקשה ובשמחה, וצריכים הרבה סייעתא דשמיא לא להגיע לידי מכשול.
וכנראה לא הבנתם אותי נכון, אם היו חושבים ע"כ קודם [אילו ואילו], היו חלק מהדברים יורדים מהבקשות, כי אכן זה לא מתאים לנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ch3;1293221:
אם בשביל זה אני צריכה להכנס למקומות לא מתאימים אז גם בשבילי ובשביל בעלי זה לא מתאים.
אם זה סרטון וכדו', ממקומות שחסום אבל יכולים למצוא שם דברים טובים בבקשה ובשמחה,

בד"כ ההנחה היא שהלא חסומים זה בגלל שאישרו להם הרבנים רמה יותר נמוכה, וא"כ איני רואה בזה בעיה לבקש מהם, ויישר כוחם על העזרה, מאילו שאינם חסומים מדעת עצמם באמת ראוי לא לבקש כשמדובר באתר שיכול להיות בעייתי, אחרי הכל כולנו ערבים. ואיש את רעהו יעזורו...

• הוסף לסימניות
ושלא תבינו לא נכון. אם יפתחו כאן תת-פורום של חדשות, אני מוכן להיות אחד המעדכנים.

• הוסף לסימניות
מקווה מאד שלא יפתחו!
אני חסומה, אבל אוהבת להכנס לפרוג הרבה מאד בזכות שאין כאן חדשות.
נכון שכאשר מתרחש סיפור נורא כזה - ליבי עם החטופים ומשפחותיהם, ושמחה לקבל עדכונים ולשמוע שהפתרון באופק והם ישובו לשלום בקרוב, בעז"ה, אולם לא באופן גורף. כי אז במה תהיה לפרוג עליונות על אתרי חדשות למיניהם?

• הוסף לסימניות
נכון שיש אנשים ש"פרוג" זה האינטרנט שלהם...
אבל זה רק בגלל שפרוג הוא פורום מקצועי מוצלח ומלא תוכן.
אם זה יתחיל להיות גם אתר חדשות, נאבד את "פרוג" הטוב והמועיל. (חלק גדול מהתועלת בחסימת האינטרנט היא מניעת בזבוז הזמן המשווע שיש בגלישה ללא גבולות...)

מי שרוצה חדשות - שיפתח לעצמו בחסימה אתר חדשות כשר (נתיב פותחים למשל את "לדעת" JDN, ועוד).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ch3;1293221:
אני נהנית לעזור, ואני ובעלי עושים זאת הרבה כאן, הגבתי לגבי ההרגשה של גוי של שבת. ונראה לי שאת המחשבה הזו אנחנו גם עושים לפני שמציעים עזרה, אם בשביל זה אני צריכה להכנס למקומות לא מתאימים אז גם בשבילי ובשביל בעלי זה לא מתאים.
אם זה סרטון וכדו', ממקומות שחסום אבל יכולים למצוא שם דברים טובים בבקשה ובשמחה, וצריכים הרבה סייעתא דשמיא לא להגיע לידי מכשול.
וכנראה לא הבנתם אותי נכון, אם היו חושבים ע"כ קודם [אילו ואילו], היו חלק מהדברים יורדים מהבקשות, כי אכן זה לא מתאים לנו.
לא התכוונתי חלילה לקנטר, הסברתי רק את אלו שמבקשים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1293387:
מקווה מאד שלא יפתחו!
אני חסומה, אבל אוהבת להכנס לפרוג הרבה מאד בזכות שאין כאן חדשות.
נכון שכאשר מתרחש סיפור נורא כזה - ליבי עם החטופים ומשפחותיהם, ושמחה לקבל עדכונים ולשמוע שהפתרון באופק והם ישובו לשלום בקרוב, בעז"ה, אולם לא באופן גורף. כי אז במה תהיה לפרוג עליונות על אתרי חדשות למיניהם?
העליונות תהיה ותשאר בכך שלא תנתן שום אפשרות לפתוח דיונים ולפתח אותם בכיוונים של חדשות, רכילויות וכד'.
יש חדשות נחוצות של 'כאן ועכשיו' (כביש x חסום, בכביש y יש תאונה לכיוון a, עומס בכביש z, תרגיל פיקוד העורף באזור מסויים) ויש חדשות שעוקבים אחריהם במתח רב. כדי שלא יתפתח פיתוי למקומות פחות כשרים ואפילו פסולים (כמו קוי הנייעס), היה כדאי לחשוב שוב על אפשרות של עדכוני חדשות, ללא אפשרות תגובה, וללא הפניה וקישור בעמוד ראשי.

ומי שלא רוצה להכנס, שלא יכנס לשם!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה